Kuřecí paličky pečené v medové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 220 °C. Hluboký plech nebo pekáček vyložíme papírem na pečení. Očištěné a nakrájené brambory předvaříme se 3 lžícemi vody v MVT na 800 W/ 5 minut v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme troubu na 220 °C. Hluboký plech nebo pekáček vyložíme papírem na pečení. Očištěné a nakrájené brambory předvaříme se 3 lžícemi vody v MVT na 800 W/ 5 minut v…
Filé omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Ve dvou lžících olivového oleje smícháme nasekané bylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Rybu tím potřeme a necháme 20 minut…
Listy kapusty dáme do vroucí osolené vody na 2 minuty, aby změkly. Vyndáme, necháme okapat a vykrojíme "žebra", které jsou uprostřed, aby se nám listy při balení…
Maso umeleme najemno. Pepř a tymián rozdrtíme v mlýnku na pepř.Do masa přidáme sůl, rozemleté koření, rozetřený česnek, hořčici.Vše rukama dobře propracujeme a rozdělíme…
Zkuste připravit jednou místo tradičních kuřecích řízků jejich obměněnou verzi v krustě s dijonskou hořčicí. Maso získá výraznou chuť a pikantnost. Přílohu si již můžete…
Domácí noky připravíme z vařených brambor a jednoduchým tahem je pomocí vidličky vytvarujeme. K nim se pak skvěle hodí jemná smetanová omáčka s kousky hub, která je…
Zapečený lilek je lahodné a lehké jídlo, které spojuje jemnou chuť pečeného lilku s aromatickými ingrediencemi, jako jsou rajčata, česnek a sýry. Toto vegetariánské…
Pokud máte chuť na lehkou večeři, na které si opravdu pochutnáte, vyzkoušejte tento salát. Svěží křupavé salátové lístky, plátky pečené řepy, aromatický kozí sýr a…
Bramborový salát nemusí být nutně jen součástí vánoční večeře. Tuto svěží a odlehčenou verzi si můžete připravit i ve všední den. Brambory spolu s hráškem, vajíčkem a…
Jemné králičí maso je velmi zdravé a můžete ho připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v zajímavé omáčce ochucené medem a hořčicí a určitě si pochutnáte. Na přípravě…
Žebrácké karbanátky připravíme tak, že do nich kromě mletého masa přidáme i strouhané brambory. Karbanátky tak vyjdou levněji, na dobré chuti jim to ale neubírá. Na…
Vepřovou panenku připravíme velice rychle, stačí ji osmažit. Díky slaninovému kabátku bude krásně šťavnatá. Jemné maso podáváme s výraznou omáčkou, kterou ochutíme…
Tento jednoduchý salát se spoustou výborné zeleniny připravíme během chvilky. Ochutíme ho zálivkou, ve které zkombinujeme sladkou chuť medu a balzamikového octa a jemnou…
Plněná kuřecí kapsa je oblíbeným pokrmem, jelikož nabízí možnost přizpůsobit náplň vlastní chuti a stavu lednice. Například plátky anglické slaniny a goudy jsou skvělou…
Oběd výživný, chutný a rychle hotový, na kterém si pochutnají jak dospělí, tak i děti, to je rybí filé s bramborovým pyré. S tímto receptem klasiku pozvedneme o úroveň…
Výbornou sekanou z krůtího masa dochutíme čedarem a osmahnutou zeleninou. Výraznější chuť jí dodává dijonská hořčice a medvědí česnek. Před koncem pečení ji ještě…
Křehké čerstvé fazolové lusky v kombinaci se sezónními mladými cuketami se budou výborně hodit ke grilovanému masu. Nebo můžete tuto skvělou letní kombinaci zeleniny…
Kuchyňsky upravená kuřecí stehna osolíme a pepříme a z obou stran zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, až kůže mírně zezlátne. Maso vyjmeme z pánve a dáme zatím…
Když se řekne bramborový salát, snad každému se vybaví Vánoce. S tímto receptem však můžete připravit jeho letní verzi, kdy přidáte k zelenině navíc i cuketu. Dochutit…
Vychutnejte si dokonale křehké a šťavnaté kotlety z grilu. Klíčem k jejich dokonalosti je delší pobyt v marinádě z červeného vína, hořčice a bylinek. Čím delší…
Jemné a křehké telecí maso vynikne nejlépe v doprovodu smetanové omáčky s dijonskou hořčicí, která mu dodá výraznou chuť a elegantní charakter. Lehce slavnostní jídlo s…
Mozarellu, vejce, špenát, psyllium a sůl rozmixujeme v robotu. Rozprostřeme na plech vyloženy pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů cca 10 minut.Smícháme ricottu, kopr,…
Kuřecí prsa nenaklepáváme, jen osolíme a opepříme. Připravíme marinádu smícháním všech přísad. Maso důkladně obalíme v marinádě, přikryjeme a uložíme do chladu.Necháme…
Nejprve vypražíme slaninu na suché pánvi, vyjmeme a výpek uschováme na později. Brambory a celer oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a…