Škvarková pomazánka s tvarůžky
Recept ještě nebyl hodnocenŠkvarky a tvarůžky pomeleme nebo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme oloupaná pokrájená vejce (lze též pomlít, my raději "mozaiku"), drobně pokrájenou menší cibuli, dle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Škvarky a tvarůžky pomeleme nebo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme oloupaná pokrájená vejce (lze též pomlít, my raději "mozaiku"), drobně pokrájenou menší cibuli, dle…
Cestoviny uvaríme a necháme otiecť. Fenykel narežeme na rezance, olivy na kolieska, papriku na rezance, uhorky a kapiu na štvorčeky. Všetko premiešame. Nakoniec…
Můj králík byl pěkný "cvalda" a měl v bříšku krásné proužky tuku. A protože se má zužitkovat všechno, využila jsem ho do rolády. Přidá mu na vláčnosti i chuti.Maso…
Bramboru dobře omyjeme kartáčkem, jednu stranu nařízneme do kříže, případně bramboru ještě propícháme vidličkou. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě vyhřáté na 200…
Maso lehce naklepeme, ne moc, ať maso není moc rozklepané a je pěkně šťavnaté. Z každé strany osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a dáme stranou na talíř.Do…
Ve vykostěném a kůže zbaveném bůčku nožem řízneme kapsu a dostatečně celé osolíme.Všechny ostatní ingredience nakrájíme na kostičky, promícháme s mletým bůčkem (může být…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a oloupané rozkrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.Přidáme k nim na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a drobně…
Plátky mäsa naklepeme, potrieme horčicou a osolíme. Do pekáčika dáme plátky slaniny, na ňu dáme fazuľky, na hranolčeky narezanú mrkvu, na kolieska narezaný pór. Na…
Umyté pokrájané struky dáme variť do slanej vody, scedíme.Paradajky umyjeme a pokrájame.Do horčice po kvapkách pridávame olej, miešame, pridávame citrón a pár kvapiek…
Kuřecí maso omyjeme osušíme a očistíme od přebytečného tuku. Potom ho nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, přilijeme mléko a necháme půl hodiny marinovat.Když je maso…
Kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a potřeme hořčicí.V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo, zpěníme nakrájenou cibuli, na…
Ve velkém hrnci uvedeme do varu mírně osolenou vodu . Zelené fazolky vložíme do vroucí vody a povaříme asi 5 minut , aby získaly jasně zelenou barvu a změkly. Poté je…
Dobře vykostěné drůbeží i uzené maso umeleme najemno na masovém mlýnku.Dáme je do mísy a doplníme rozetřenou sardelovou pastou. Přidáme nastrouhané okurky, majonézu,…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, koření, chilli a trošinku oleje. Vše promícháme a necháme marinovat aspoň hodinu.Když je maso namarinované,…
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ji ze všech stran opečeme na oleji. Pak přidáme houby, česnek a směs podlijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a tak…
Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Nasypeme ho do mísy, vmícháme vejce, mléko, propasírované stroužky česneku, hořčici a citronovou šťávu. Pak vmícháme mouku…
Plátky naklepeme, osolíme, okořeníme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme z obou stran olejem. Necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. Po rozehřátí grilu vložíme…
Listy žihľavy umyjeme v studenej vode, vhodíme do vriacej vody, vypneme zdroj tepla. Po chvíli vyberieme - scedíme a vymačkáme od vody, posekáme na drobno na doske. Do…
1. Hlávku zelí očistíme, odkrojíme košťál, vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut spařit a poté oloupeme listy. 2. Párek rozkrojíme napůl,…
Široké rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme. Šunku a uhorky nakrájame na kocôčky, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Vmiešame scedené rezance. Tatarku premiešame…
V misce rozšleháme víno s hořčicí. Naložíme tam maso a necháme aspoň hodinu marinovat. Rozpálíme tuk, necháme zpěnit cibulku a opečeme vyndané a okapané maso z marinády.…
Sojové kostky uvaříme dle návodu a nebo na 100 g sóji použijeme 1 litr vody. Do vroucí a ochucené vody (sůl, česnek a půlka bujón kostky) vložíme sojové kostky a zhruba…
Jako první nakrájím na tenké plátky cibulku a krátce ji opeču na pánvi s olejem.Přihodím k ní hrst pokrájených žampionu a kousek brambory, kterou jsem pokrájela na velmi…
Olejovky at již jen v oleji, nebo v tomatě, rozmačkáme a přidáme další jmenované suroviny.Ochutíme solí, pepřem a podáváme vychlazené k pečivu, v miskách apod. Zdobíme…