Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenTrhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce vás okouzlí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce vás okouzlí…
Šťavnatá a voňavá roláda z vepřové krkovice naplněná aromatickou směsí čerstvých bylinek, hořčice a česneku, je nejlepší s vařeným nebo šťouchaným bramborem nebo…
Smícháme olej, česnek, chilli a rozmačkaný pepř. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nenaklepáváme, jen nasolíme a opepříme. Naložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny…
Cibuli očistíme a svaříme nálev.Cibuli nakrájíme - menší na čtvrtky, větší na silnější půl-čtvrtkolečka - a naskládáme do sklenic.Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a…
Ne nadarmo nazýváme hermelín králem sýrů, podávat jej můžeme na vícero způsobů. Hermelínový salát se zakysanou smetanou a sterilovanou okurkou a paprikou má dokonale…
Máte chuť na něco neobvyklého? Tenhle recept je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Na pečené kančí kýtě špikované slaninou podávané s omáčkou z rajčat a pórku,…
Z uvedených surovin uděláme marinádu, maso naklepeme a vložíme do marinády. V lednici necháme uležet alespoň přes noc, nejlépe na několik dnů.Pánev s olejem rozehřejeme…
Rozmražené kuře zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky. Potom si připravíme těstíčko. Do misky dáme všechny připravené suroviny, rozšleháme metličkou, podle chuti…
Také už od dětství milujete tuto zdravou pochoutku? Tak si s námi připravte drožďovou pomazánku tak, jak to dělaly už naše babičky. Hotová je za pár minut a typická vůně…
Cibulku jemně pokrájíme a orestujeme do zlatova.Dáme do misky spolu se všemi ostatními přísadami a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladka.Dáme do vyvařené osušené…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Salámová pomazánka se hodí na každou oslavu, připravená je za pár minut a společně s křupavým, čerstvým pečivem vytvoří neodolatelnou kombinaci. Vaši hosté si zaručeně…
Lehce pikantní, plná zeleninové chuti, v základu s moravským müsli. Taková je škvarková pomazánka s lečem a vajíčky, kterou můžete podávat jak na čerstvém chlebu, tak i…
Hranolky jsou snad nejoblíbenější přílohou nejen dětí, ale také i dospělých. Připravit je můžeme i z batátů. Nasládlé batátové hranolky s česnekem a bazalkou nesmažíme,…
V létě se potýkáme s bohatou úrodou cuket, a tak hledáme neustále nové inspirace, co z této chutné zeleniny připravit. Pokud k obědu připravíte zapečenou cuketu s mletým…
Vepřové plátky naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme česnekem a hořčicí, pokud chceme ještě navíc nějaké koření, tak přidáme, ale není potřeba (já dala Garam Masala),…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, jak…
Do pánve dáme 3 lžíce oleje. Na něm orestujeme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Než začne hnědnout, přidáme mletou sladkou papriku a na kousky nakrájené kuřecí…
Maso omyjeme a osušíme, záleží jen na vás, jestli ho nakrájíte na plátky nebo na nudličky, dá se obojí.Do misky nalijeme mléko, tak 200 ml, a přidáme koření (podle chuti…
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme, smícháme s hořčicí a olejem. Necháme 2 hodiny v pokojové teplotě uležet.Rozehřejeme pánev s olejem a nudličky…
Jednoduchý salát vhodný jako přesnídávka nebo lehká večeře. Osvědčená zálivková směs ochutí salám, cibule dodá říz. Přikousněte k misce salátu čerstvý rohlík nebo…
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do…
Vlašský salát je klasika české studené kuchyně, která nechybí na žádném slavnostním stole ani v nabídce lahůdkářství. Kombinace vařených brambor, kořenové zeleniny a…
Na toto vepřové ražniči můžeme použít plec, krkovici i kýtu. Marináda, ve které necháme maso odležet přes noc, dodá výraznou chuť a zároveň ho zkřehčí. Pak už jen…