Bramborové nočky s uzeným masem, houbami a rukolou
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme pokrájené bílé části cibulek a očistěné a na plátky pokrájené houby. Vše osolíme a podusíme doměkka. Do směsi přidáme jemně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme pokrájené bílé části cibulek a očistěné a na plátky pokrájené houby. Vše osolíme a podusíme doměkka. Do směsi přidáme jemně…
Pohanku připravíme podle návodu. Kapustičky očistíme, seřízneme košťál a uvaŕime je na páře na skus.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očistěné a na větší…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou. Příprava nádivky:…
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme houby, osolíme, okořeníme česnekem a podusíme doměkka. Zasmažíme vajíčkem a necháme zchladnout.Plátky krkovice rozklepeme dotenka,…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a 20 minút prikryté dusíme. Do húb vmiešame rozdrobenú Nivu a necháme ju…
Na malém množství oleje osmažíme cibulku nadrobno krájenou do sklovita, přidáme papriku, nakrájené brambory, mrkev, kedlubnu, květák, česnek a houby, pak dolijeme vodou…
Houby nasekáme na malé kousky a chvilku podusíme (protože jsem použila zamrazené houby, krájené na plátky, povařila jsem je chvíli v MV a následně rozmělnila na menší…
Nejdříve si uděláme smaženici. Oloupanou, nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme nakrájené houby, utřený česnek, opepříme, osolíme. Přidáme kmín a necháme dusit.…
Maso a játra nahrubo umeleme nebo nakrájíme na kousky. Houby nakrájíme na plátky.Na směsi másla a rozpečených kostiček špeku opékáme houby, dokud nepustí vodu. Zchladlé…
V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu, vsypeme lámanku, zamícháme, přiklopíme poklicí a hrnec odstavíme ze zdroje tepla. Necháme ho v klidu přiklopený asi 20…
Na oleji osmahneme do růžova cibuli nakrájenou nadrobno. Na to dáme houby a dusíme. Na závěr do nich rozklepneme vejce a necháme srazit. Okořeníme pepřem a vegetou. …
Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby a krátko orestujeme. Vložíme narezanú a vopred namočené sušené huby a nahrubo nastrúhanú cuketu ( malú…
Rozpustíme máslo a orestujeme na něm houby, mírně podlijeme vodou a vydusíme. Přidáme mléko a sýr a mícháme až se rozpustí. Umícháme takovou hustou kaši. Kuřecí řízky…
Vál posypeme celozrnnou moukou (je lepší než bílá, těsto je pak křupavější, tmavší a chutná zajímavěji) a rozválíme na něm listové těsto. Potřeme 2-3 lžícemi pesta a…
Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Pridáme huby, osolíme, okoreníme a podusíme 20 minút. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezanú brokolicu, osolíme a…
Na sádle osmažím cibuli, přidám houby, koření, česnek, promíchám a přisypu rýži. Chvilinku smažím, pak přiliju vodu (vždy platí kolik rýže tak jednou tolik vody),…
Na troche oleja oprestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, jemne osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa všetka voda nevydusí. Vmiešame vajíčko, syr, smotanu a…
Očistené a pokrájané huby podusíme na oleji, zalejeme vodou - vývarom, osolíme, okoreníme, varíme, pridáme pokrájané lusky. Pred koncom do polievky vhadzujeme lyžicou…
Houby a 1 cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. …
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme. Z vařených brambor scedíme vodu, přilijeme mléko a rozšťoucháme na kaši. Necháme zchladnout.Houby…
Surovú pohánku zalejeme horúcou vodou asi 1 cm nad povrch, zakryjeme a dáme „do perín“ na 30 minút. Jednu nadrobno narezanú cibuľu spolu s nasekaným cesnakom opražíme…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme nakrájané huby, šošovicu, soľ, čierne korenie, kurkumu a asi 3 min za stáleho miešania restujeme. Podlejeme vývarom a…
Plátkům masa na několika místech po obvodu nařízneme blánu, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Každý plátek obalíme v hladké mouce. V hrnci se silným dnem…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Vody dáme len toľko, aby vsiakla do pšena, aby sa nič nezlievalo.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu,…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Tajemství staročeské kuchyně: Znáte couračku a bramboračku skleněnku?
Mřížkový koláč podle osvědčeného receptu je vláčný a nadýchaný. Zkombinujte povidla a tvarohovou náplň a budete se oblizovat
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů