Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby s Nivou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 243 kJ /
775 kcal
Bílkoviny53,16 g
Tuky51,82 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,42 g
Sacharidy13,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a 20 minút prikryté dusíme. Krok 2: Do húb vmiešame rozdrobenú Nivu a necháme ju rozpustiť. Nesolíme, Niva je slaná dosť. Krok 3: Na pamvičke urobíme volské oká, ktoré jemne posypeme kari korením a mletou paprikou. Krok 4: Huby ihneď podávame s volským okom a zeleninou. Krok 5: Ak niekto potrebuje, vezme si k tomu chlieb alebo pečivo.

Zveřejněno 15. 5. 2014 16:55

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby s Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVO7

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby s Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVO7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Nám to také nepřipadá nijak těžké, hlavně Nivu nebo hermelín v kombinaci s pórkem a čerstvými křemenáči (i jinými houbami) milujeme. Já určo bez pečiva a větší jedlík ať si dá, co chce ;-);-) a hlavně, nejí se to denně, jednou za čas je to pochoutka.:yes::yes::yes:

Mně se recept líbí moc, sama něco podobného dělám, kombinuji ještě s lilkem a je to výborné. Těžké to není, právě proto, že tam chybí ta příloha - s chlebem bych to nedala (mouka vás zacpe), takhle je to krásně stravitelné :yes:

maria: neurážam sa, práve naopak, mne sa ten nápad s omáčkou na špagety páči :yes:;-) Ja taká usilovná ako vy nie som, aj keď vstávam skoro, na huby by som tak skoro nešla. :-D Ale zase máme množstvo podpňoviek, pretože nám rastú priamo na záhrade, tú nám od lesa delí iba potok. :-D;-)

Tejaja, aj my robíme praženicu z húb. Ale, upražíme cibuľu, pridáme huby, dusíme do mäkka (Keďže sa nám neťaží vstávať ráno o 04.00 máme dosť dlho tzv. čerstvé, nakladám ich buď do oleja alebo do vlastnej šťavy.) a pridáme vajcia podľa potreby. Bez Nivy a volských ôk. Skúste sa neurážať, nechcela som váš recept dehonestovať, iba som skonštatovala, že je to skvelá omáčka na špenátové rezance.

maria: u vás sa nerobí praženica z húb? ;-)

Myslím si, že je to celkom dobrý recept na hubovo-nivovú omáčku na špenátové rezance. S vajcami sa mi to tiež nezdá byť veľmi stráviteľné.

chocolate: nechcem sa hádať, ale pred 10 min to tu nebolo...ale aj tak sa mi to nezdá veľa pre 2, ovšem každý si môže množstvo prispôsobiť, recept nie je dogma, každý si množstvo môže zvoliť podľa svojej chuti ;-)
Ale ani tých 200 g Nivy by mi veľa nebolo, 100 g Nivy zdlabnem jedna radosť, zbožňujem ju :yes:;-):-)

tejaja:Ono tu jeste pred deseti minutami bylo 200g Nivy, ze..nez jsi to upravila.
edit-ne, neresim kalorie ani tuky, ale to, ze syr, houby i vejce jsou na traveni tezke potraviny, tak jsem si to dovolila napsat

Drobek: Použila som podpňovky ( václavky ) a tie sú dosť výraznej chuti. Niva zjemnila ich chuť. Samozrejme, že ju bolo cítiť, ale neprebila chuť húb. :-)

chocolate: 175 g húb + cca 70 g Nivy + 1 vajce a k tomu ako príloha zelenina sa ti zdá na osobu veľa? :-O Mne nie, hlavne ak prídem vymakaná po celom dni zo záhrady alebo odplávaná z bazéna :-D;-)

chocolate: Já taky ne, vlastně my taky ne, ale to existenci jedlíků nevylučuje :-8

Drobek:Niva je tucna a slana, 60g ji nesnim samotne, natoz v kombinaci s tezkou potravinou typu houby a jeste vejce.
Ale chapu, ze kazdy mame jine strav. navyky;-).

chocolate: Já taky ne, mně jen zaujala ta kombinace. Ale, pro dva lidi to zas není tak moc.

Jana Remkova: NO ryby a sýr je veliké kuchařské NENE, právě kvůli různosti chutí. Ale nezakazuju, konečně je to tvá kuchyně a tvá rodina. :-)

Vy jste asi velci jedlici, ze?100g Nivy, houby, vejce na osobu a prilohu bychom fakt nedali;-), vse je na zaludek tezke a bez prilohy mi to prijde hodne chutove "agresivni":-8.

Já už jsem něco vzdáleně podobného dělala, ale ne s houbama, ale rybou a bylo to skvělé, ikdyž ryby a hřiby mají určitě specifickou chuť. Každopádně, je třeba vyzkoušet, každému chutná něco jiného :-)

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
houby s nivou, por hub, recepty s nivou, por.hub, houby s nivou*, houby 2014 recepty, na houby s, houby+niva recept, niva a houby, zapečené houby s nivou, houba s nivou, houby niva recept, špagety s nivou a houbami, houby nivou, niva na houby, houby praženica recept, houby s nivou a na smetanou recept, hřiby a niva, houby a niva recepty, recepty s nivou a houby

Suroviny:
houby lesní, sýr niva, pórek, olej, pepř bílý mletý, vejce, koření kari, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu