Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Houby s Nivou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

15. 5. 2014 16:55

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 243 kJ / 775 kcal
Bílkoviny53,16 g
Tuky51,82 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,42 g
Sacharidy13,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

17. 5. 2014 13:11

Nám to také nepřipadá nijak těžké, hlavně Nivu nebo hermelín v kombinaci s pórkem a čerstvými křemenáči (i jinými houbami) milujeme. Já určo bez pečiva a větší jedlík ať si dá, co chce ;-);-) a hlavně, nejí se to denně, jednou za čas je to pochoutka.:yes::yes::yes:

Tanicka Tanicka

17. 5. 2014 10:05

Mně se recept líbí moc, sama něco podobného dělám, kombinuji ještě s lilkem a je to výborné. Těžké to není, právě proto, že tam chybí ta příloha - s chlebem bych to nedala (mouka vás zacpe), takhle je to krásně stravitelné :yes:

tejaja tejaja

16. 5. 2014 22:20

maria: neurážam sa, práve naopak, mne sa ten nápad s omáčkou na špagety páči :yes:;-) Ja taká usilovná ako vy nie som, aj keď vstávam skoro, na huby by som tak skoro nešla. :-D Ale zase máme množstvo podpňoviek, pretože nám rastú priamo na záhrade, tú nám od lesa delí iba potok. :-D;-)

maria

16. 5. 2014 21:49

Tejaja, aj my robíme praženicu z húb. Ale, upražíme cibuľu, pridáme huby, dusíme do mäkka (Keďže sa nám neťaží vstávať ráno o 04.00 máme dosť dlho tzv. čerstvé, nakladám ich buď do oleja alebo do vlastnej šťavy.) a pridáme vajcia podľa potreby. Bez Nivy a volských ôk. Skúste sa neurážať, nechcela som váš recept dehonestovať, iba som skonštatovala, že je to skvelá omáčka na špenátové rezance.

tejaja tejaja

16. 5. 2014 17:41

maria: u vás sa nerobí praženica z húb? ;-)

maria

16. 5. 2014 17:12

Myslím si, že je to celkom dobrý recept na hubovo-nivovú omáčku na špenátové rezance. S vajcami sa mi to tiež nezdá byť veľmi stráviteľné.

tejaja tejaja

15. 5. 2014 20:21

chocolate: nechcem sa hádať, ale pred 10 min to tu nebolo...ale aj tak sa mi to nezdá veľa pre 2, ovšem každý si môže množstvo prispôsobiť, recept nie je dogma, každý si množstvo môže zvoliť podľa svojej chuti ;-)
Ale ani tých 200 g Nivy by mi veľa nebolo, 100 g Nivy zdlabnem jedna radosť, zbožňujem ju :yes:;-):-)

chocolate chocolate

15. 5. 2014 20:14

tejaja:Ono tu jeste pred deseti minutami bylo 200g Nivy, ze..nez jsi to upravila.
edit-ne, neresim kalorie ani tuky, ale to, ze syr, houby i vejce jsou na traveni tezke potraviny, tak jsem si to dovolila napsat

tejaja tejaja

15. 5. 2014 20:13

Drobek: Použila som podpňovky ( václavky ) a tie sú dosť výraznej chuti. Niva zjemnila ich chuť. Samozrejme, že ju bolo cítiť, ale neprebila chuť húb. :-)

chocolate: 175 g húb + cca 70 g Nivy + 1 vajce a k tomu ako príloha zelenina sa ti zdá na osobu veľa? :-O Mne nie, hlavne ak prídem vymakaná po celom dni zo záhrady alebo odplávaná z bazéna :-D;-)

Drobek Drobek

15. 5. 2014 20:12

chocolate: Já taky ne, vlastně my taky ne, ale to existenci jedlíků nevylučuje :-8

chocolate chocolate

15. 5. 2014 20:11

Drobek:Niva je tucna a slana, 60g ji nesnim samotne, natoz v kombinaci s tezkou potravinou typu houby a jeste vejce.
Ale chapu, ze kazdy mame jine strav. navyky;-).

Drobek Drobek

15. 5. 2014 20:00

chocolate: Já taky ne, mně jen zaujala ta kombinace. Ale, pro dva lidi to zas není tak moc.

Drobek Drobek

15. 5. 2014 19:59

Jana Remkova: NO ryby a sýr je veliké kuchařské NENE, právě kvůli různosti chutí. Ale nezakazuju, konečně je to tvá kuchyně a tvá rodina. :-)

chocolate chocolate

15. 5. 2014 19:48

Vy jste asi velci jedlici, ze?100g Nivy, houby, vejce na osobu a prilohu bychom fakt nedali;-), vse je na zaludek tezke a bez prilohy mi to prijde hodne chutove "agresivni":-8.

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 5. 2014 17:37

Já už jsem něco vzdáleně podobného dělala, ale ne s houbama, ale rybou a bylo to skvělé, ikdyž ryby a hřiby mají určitě specifickou chuť. Každopádně, je třeba vyzkoušet, každému chutná něco jiného :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houby s nivou por hub recepty s nivou por.hub houby s nivou* houby 2014 recepty na houby s houby+niva recept niva a houby zapečené houby s nivou houba s nivou houby niva recept špagety s nivou a houbami houby nivou niva na houby houby praženica recept houby s nivou a na smetanou recept hřiby a niva houby a niva recepty recepty s nivou a houby

Suroviny: houby lesní, sýr niva, pórek, olej, pepř bílý mletý, vejce, koření kari, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Houby s Nivou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVO7