Minutkový gulášek se žampiony a červenou kapií
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmažíme proužky cibule a farmářské slaniny. Přidáme na nudličky nakrájenou vepřovou kýtu a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme a zasypeme oběma druhy mleté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmažíme proužky cibule a farmářské slaniny. Přidáme na nudličky nakrájenou vepřovou kýtu a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme a zasypeme oběma druhy mleté…
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…
Pomazánky mají všestranné využití, hodí se na svačinu, k večeři i jako pohoštění pro přátele. Navíc můžeme vybírat z mnoha druhů. V této si pochutnáme na spojení uzeného…
Na oleji orestujeme slaninu a cibuli nakrájené na kostičky. Pak přidáme maso nakrájené rovněž na kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opeříme a chvíli restujeme. Pak…
Zeleninu pokrájíme na nudličky (papriku, mrkev, zelí), cibuli na tenčí měsíčky, porek na kolečka. Dáme zprudka osmahnout na olej, jen krátce, aby byla mrkev křupavá,…
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce je lahodným spojením šťavnatého vepřového masa s intenzivními chutěmi koření a omáčky. Důležité je odležení masa, aby každý kousek…
Ze stehen odstraníme kůži a oddělíme od kostí (nevyhazujeme, použijeme na vývar). Žampiony nakrájíme na tenké plátky, papriku na úzké proužky.Brambory nakrájíme na cca 5…
Maso pokrájíme na malé kousky, kapii a pórek na jemné nudličky.Na trošce oleje opečeme zprudka maso, přidáme zeleninu, curry pastu, kokosové mléko, sojovou omáčku a…
V pekáčku na másle opečeme na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony, cibuli a kapii. Zalijeme sojovou omáčkou a necháme na mírném plameni vařit. Rajčata spaříme …
Na dohněda na sádle restované cibulce, špeku a na plátky nakrájeném česneku, dám zatáhnout ze všech stran bůček, okořeněný v čabajkovým kořením.Přidám rajský protlak a…
Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo a ihned přidáme maso. Zprudka opékáme za občasného míchání, až má maso ze všech stran…
Vařené maso necháme vystydnout, aby se dobře krájelo. Uvaříme brambory a také je necháme zchladnout. Pak maso nakrájíme na kostičky, slaninu na malinké kostičky (lze…
Mleté maso si dáme do větší mísy, osolíme, opepříme, přidáme rýži a pořádně smícháme. Vytvoříme cca 20 menších kuliček.Papriky omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji s granulovaným česnekem je osmažíme do zlatavé barvy.Všechnu zeleninu očistíme. Půl papriky nakrájíme na drobné…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a…
Variace na klasické zapékané brambory, obohacené o sladkou kapii a jarní cibulku, které jídlu dodají nejen barvu, ale i skvělý chuťový rozměr. Vše je zapečeno s krémovou…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky,…
Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, event. odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky. Přemístíme do misky, ve které budeme marinovat. Přidáme veškeré…
Návštěva je již za dveřmi a vy přemýšlíte, co rychle připravit na pohoštění? Na čerstvý plátek pečiva naneste losovou pěnu a dozdobte zeleninou a bylinkami. Nezapomeňte…
Kuřecí stehna vykostíme, řádně okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí. Maso zakápneme citrónovou šťávou. Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme…
Na sádle nebo oleji necháme v širším hrnci (nejlépe s nepřilnavým povrchem) zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, až lehce zezlátne.Přidáme nadrobno nasekaná rajčata a…
V misce rozmícháme vejce, které lehce osolíme. Do menší rozehřáté pánve dáme trošku oleje a rozložíme na ni silnější plátky krájených vařených brambor, které osolíme a…
Nejdřív dám vařit brambory spolu s libečkem, kmínem a kurkumou-to pro lehce pepřovou chuť a barvičku. Vody jen trošku, aby se hezky dusily a měly tu správnou, neutopenou…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…