Tarhoňa se zeleninou a tofu
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji opečeme nejdříve cuketu dočervena a odložíme do mísy. Stejně tak postupujeme s cibulí, k níž po chvíli přidáme pórek. Opět vyjmeme, opečeme tofu a nakonec, opět…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji opečeme nejdříve cuketu dočervena a odložíme do mísy. Stejně tak postupujeme s cibulí, k níž po chvíli přidáme pórek. Opět vyjmeme, opečeme tofu a nakonec, opět…
Filé necháme přibližně 15 minut povolit.Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu. Česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na tenké proužky. Do velké…
Tarhoňa v chutné zeleninové omáčce s rajčaty, paprikou a tuňákem je jednoduché, ale překvapivě výrazné jídlo. Kombinace krémové zeleninové omáčky a drobné těstoviny…
Elegantní občerstvení naservírujeme do misky na nožce. Do té položíme kousek salátu, koktejl připravený z grilovaného kuřete, strouhaného jablka, smetany a majonézy a…
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce je lahodným spojením šťavnatého vepřového masa s intenzivními chutěmi koření a omáčky. Důležité je odležení masa, aby každý kousek…
Africký hrnec je vydatný a aromatický pokrm, který vás přenese na africký kontinent prostřednictvím své bohaté a pestré chuti. Tento recept kombinuje různé druhy masa,…
Pokud máte nadbytek paprik zkuste si je upéct a naložit do oleje. Ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělým doplňkem ke grilování nebo jako chuťovka k pečivu. Dají se…
Zapečené těstoviny patří mezi jídla, která nikdy nezklamou. Zapečte je s pórkem, paprikou, žampiony a šunkovým salámem a vykouzlete chutné a syté jídlo z jednoho pekáčku…
Kuskus nasypeme do mísy, zakápneme lžící olivového oleje a promícháme vidličkou. Mírně osolíme a zalijeme hrnkem vařící vody. Opět vidličkou promícháme, přiklopíme a…
Zeleninové směsi inspirované nejen indickou kuchyní jsou skvěle výživné a dokonale barevné. Jednou takovou směsí je i tato v receptu. Různorodá zelenina s výrazným…
Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem. Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu. …
Do sádlem vymazaného pekáčku či varné mísy poklademe okořeněnou a nakrájenou (cca na 5 plátků) kližku.Potřeme hořčicí, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, přidáme…
Každý plátek kotlety rozklepeme paličkou do stran, aby vznikl co největší plátek. Maso osolíme, opepříme, vetřeme do něj živáňské koření a potřeme plnotučnou hořčicí. …
Připravíme si základ jako na guláš. Pokud máte PH ve kterém je možné vařit i na sporáku, tak přímo v něm, pokud ne, bokem v kastrole. Osmažíme do světlehněda na…
Lilek je celoročně lehce dostupný v obchodech, přesto se mu ještě stále dost lidí vyhýbá. Je to skvělá zelenina, z níž se dají za chvilinku vytvořit na pánvi luxusní…
Křupavá čekanka se skvěle hodí pro přípravu svěžího jarního salátu. Přidáme k ní čerstvou zeleninu, salátu dodáme trochu pikantnosti chilli papričkou a dochutíme ho…
Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva.…
Pomazánky mají všestranné využití, hodí se na svačinu, k večeři i jako pohoštění pro přátele. Navíc můžeme vybírat z mnoha druhů. V této si pochutnáme na spojení uzeného…
Maso nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme sádlo a olej.Nudličky masa osolíme a opepříme nejlépe čerstvě umletým pepřem a vložíme je do rozpáleného tuku, zprudka je…
Šťavnaté kuřecí plátky, jemně obalené v mouce, získají na pánvi křupavý povrch. Opečená cibulka s česnekem, chilli papričkou a kapií pak se sójovou omáčkou a rajčatovou…
Pokud preferujete spíše bezmasá jídla a chcete si v létě dopřát něco lehčího a plného zeleniny, určitě vyzkoušejte tento bulgur s restovaným lilkem, cuketou a paprikou.…
Rozmrzlého pangase naporcujeme na menší části, osušíme, osolíme, pokapeme olejem a citronovou šťávou a odložíme stranou. Kapie nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji plátky masa opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme…
Na oleji orestujeme slaninu a cibuli nakrájené na kostičky. Pak přidáme maso nakrájené rovněž na kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opeříme a chvíli restujeme. Pak…