Jedlé kaštany pečené
Recept ještě nebyl hodnocenPečené kaštany k podzimu a zimě neodmyslitelně patří. Většina lidí si na jejich přípravu netroufá a raději si skočí pro pytlík na vánoční trhy. Postup jejich přípravy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 770 kJ / 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
| Tuky | 1,33 g |
| – nasycené | 0,17 g |
| – nenasycené | 0,83 g |
| –– mononenasycené | 0,33 g |
| –– polynenasycené | 0,50 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 36,67 g |
| – cukry | 8,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pečené kaštany k podzimu a zimě neodmyslitelně patří. Většina lidí si na jejich přípravu netroufá a raději si skočí pro pytlík na vánoční trhy. Postup jejich přípravy…
Jablka nastrouhaná rovnou do těsta způsobí, že je moučník šťavnatý a lehce pikantně nakyslý. Sladká čokoládová poleva připravená se zakysanou smetanou má tu výhodu, že…
Pečené kaštany známe nejčastěji z vánočních trhů. Voňavé kaštany si ale můžeme připravit i v klidu domova. Stačí je na chvíli namočit do horké vody, naříznout a poté…
Jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany…
Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme…
Jednou z klasických podzimních pochoutek jsou jedlé kaštany. Jejich nasládlá chuť tvoří skvělý základ lahodné krémové polévky. Polévku ozdobíme rukolou, zakysanou…
Kaštanová nádivka je lahůdka, kterou připravujeme zejména na podzim. Kaštany mají lehce nasládlou chuť a nádivce dodají specifickou chuť. Kuřecí stehna nebo kuře…
Perličku omyjeme, osušíme, osolíme. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.Nakrájenou zeleninu smícháme s kousky slaniny, kaštany a kořením, část…
Kaštany nařízněte do kříže a asi 15 minut pečte v troubě nebo na pánvi. Pak ještě horké oloupejte. Zalijte vínem tak, aby byly ponořené a vařte na mírném ohni asi 30…
Pokud máte rádi pečené kaštany, můžete vyzkoušet jinou variantu jejich úpravy - vaření v mléce. Z kaštanové hmoty pak podle našeho receptu připravíte skvělé nepečené…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
1. způsob loupání kaštanů: V louskáčku na ořechy zmáčknu kaštan, slupka praskne. Pomocí malého nožíku pak slupku snadno odstraníme. 2. způsob: Na vypouklé straně…
Kaštany nařízneme na vypouklé straně do křížku. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Kaštany by měly začít praskat. Jakmile jsou…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme vlažné mléko s máslem, mleté madle, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme nasekanou kvalitní čokoládu,…
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se…
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20 min při 175°C (vyzkoušíme špejlí).Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem,…
Celer oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny, jednu dáme bokem. Mrkve a petržel oškrábeme a rozpůlíme, pórek omyjeme. Jednu cibuli omyjeme a neloupanou rozčtvrtíme. Ve…
Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem, klobásky vymačkejte ze střívka, šunku a kaštany nakrájejte asi na 0,5 cm kousky, smíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte toustový…
Kaštany nařízněte a dejte na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Až kaštany začnou tmavnout a praskat, tak je vytáhněte z trouby, nechte chvíli vychladnout a…
Kaštany a fazole, každé zvlášť, přes noc namočte do vody. Před přípravou polévky je sceďte a pokud je to nutné, z kaštanů odstraňte jemnou slupku.Kaštany a fazole spolu…
Očištěná a osušená játra poprašte chilli a v misce zalijte vínem. Nechte v chladu marinovat minimálně 12 hodin. Kaštanům seřízněte plochou část, nebo je nařízněte…
NADIVKA:kastany uvarit v mlece, az zmeknou a teple oloupat a pomlit. Maslo se soli a kvetem vyslehat, postupne pridame zloutky, maso, pomleta jatra, kastany, snih z…