Biskupský chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenBiskupský chlebíček s polevou z ledových kaštanů je lahodný moučník plný rozinek, ořechů, čokolády a kandované kůry, který potěší nejen o svátcích. Kombinace jemného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 770 kJ / 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
| Tuky | 1,33 g |
| – nasycené | 0,17 g |
| – nenasycené | 0,83 g |
| –– mononenasycené | 0,33 g |
| –– polynenasycené | 0,50 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 36,67 g |
| – cukry | 8,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Biskupský chlebíček s polevou z ledových kaštanů je lahodný moučník plný rozinek, ořechů, čokolády a kandované kůry, který potěší nejen o svátcích. Kombinace jemného…
Pečené kaštany k podzimu a zimě neodmyslitelně patří. Většina lidí si na jejich přípravu netroufá a raději si skočí pro pytlík na vánoční trhy. Postup jejich přípravy…
Bez tohohle cukroví si leckdo neumí Vánoce ani představit. Řeč je o tradičních česko-slovenských nepečených šuhajdách. V papírových košíčcích se ukrývá různorodá náplň,…
Pečené kaštany známe nejčastěji z vánočních trhů. Voňavé kaštany si ale můžeme připravit i v klidu domova. Stačí je na chvíli namočit do horké vody, naříznout a poté…
Jablka nastrouhaná rovnou do těsta způsobí, že je moučník šťavnatý a lehce pikantně nakyslý. Sladká čokoládová poleva připravená se zakysanou smetanou má tu výhodu, že…
Jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme…
Kaštanová nádivka je lahůdka, kterou připravujeme zejména na podzim. Kaštany mají lehce nasládlou chuť a nádivce dodají specifickou chuť. Kuřecí stehna nebo kuře…
Perličku omyjeme, osušíme, osolíme. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.Nakrájenou zeleninu smícháme s kousky slaniny, kaštany a kořením, část…
Lahodné plněné košíčky jsou ideální pro sváteční příležitosti. Jsou trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Košíčky jsou plněné voňavou švestkovou náplní, ozdobené…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme vlažné mléko s máslem, mleté madle, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme nasekanou kvalitní čokoládu,…
Jedlé gaštany - pekné a veľké - dáme variť do vody, varíme 30 - 40 minút. Potom ešte teplé šúpeme z oboch vrstiev. Pracujeme s horúcimi, teplými gaštanmi, z…
Ušleháme cukr s vejci do pěny. Přidáme olej, celý kompot i se šťávou a rozšleháme.Přimícháme mouku, do které jsme vmíchali kakao a prášek do pečiva. Pečeme na velkém…
Jednou z klasických podzimních pochoutek jsou jedlé kaštany. Jejich nasládlá chuť tvoří skvělý základ lahodné krémové polévky. Polévku ozdobíme rukolou, zakysanou…
Pokud máte rádi pečené kaštany, můžete vyzkoušet jinou variantu jejich úpravy - vaření v mléce. Z kaštanové hmoty pak podle našeho receptu připravíte skvělé nepečené…
Z plechovky kokosového mléka odebereme tužší horní část, kterou v misce smícháme s kokosem, kokosovým olejem, ovesnými vločkami a moučkovým cukrem na těsto, které půjde…
Kuřecí maso jemně naklepeme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme vařit trochu vody. Každý kaštan ve špičce nařízneme do kříže. Jakmile začne voda vřít,…
Smetanu, ledové kaštany a čokoládu nechám za stálého míchání dojít k varu, aby se čokoláda rozpustila.Po vychladnutí přidám salko a rum.
Zahřát máslo + olej, opéct dozlatova na tenko nakrájený pórek, přidat kaštany a brambory na kostky. Krátce opéct. Zalít vývarem, přidat tymián (lépe čerstvý, ale může…
Jedlé kaštany mají lahodnou chuť a navíc prospívají našemu zdraví. Jedním z mnoha způsobů jak je připravit, je toto dobré nepečené cukroví. Z rozemletých kaštanů…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Očištěná a osušená játra poprašte chilli a v misce zalijte vínem. Nechte v chladu marinovat minimálně 12 hodin. Kaštanům seřízněte plochou část, nebo je nařízněte…