Vepřový guláš s fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte sytý a chuťově vymazlený pokrm z vepřové plece a předem namočených fazolí. Dochucení obvyklými druhy koření se postará o správnou chuť guláše. A nezapomeňte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte sytý a chuťově vymazlený pokrm z vepřové plece a předem namočených fazolí. Dochucení obvyklými druhy koření se postará o správnou chuť guláše. A nezapomeňte na…
Jednoduchý a přitom neodolatelný recept na tradičního kapra, který vyniká svou vůní i chutí. Šťavnaté filety provoněné cibulí a česnekem se skvěle hodí na sváteční stůl…
Talíř teplé a vydatné zeleninové polévky přijde vhod v zimním období, kdy nejen zahřeje, ale i zasytí. Vyzkoušejte uvařit pórkovou polévku s kroupami, která voní po…
Patříte k milovníkům pikantních pomazánek ze zrajících sýrů? Pak vám jistě přijde vhod tato delikatesní pomazánka, která je pro opravdové gurmány. Specifická vůně…
Ozvláštněte čočkovou polévku přidáním kysaného zelí a zakysané smetany. Polévka vás pak spolehlivě zasytí na delší dobu. Perfektně se hodí k obědu v chladných zimních…
Dvojctihodná zelňačka se dvěma druhy klobás vás v chladném období doslova postaví na nohy. Kysané zelí má na tělo doslova zázračné účinky, polévka je velmi vydatná a…
Objevte nový rozměr oblíbené klasiky s pikantním "segedínem" z červeného zelí! Tato výrazná a barevná varianta spojuje jemné maso, aromatické koření a sladkokyselé…
Hutná, vydatná a plná poctivých ingrediencí – to je pořádná chlapská polévka, která zasytí a zahřeje. Ideální volba pro ty, kdo mají rádi výrazné chutě a nekompromisní…
Zapečené brambory se škvarky. Vydatný sváteční oběd nebo večeře, podávat je můžeme jako přílohu nebo samotné. Syté jídlo lze odlehčit doplněním o pestrý zeleninový salát…
Segedínský guláš je původem z Maďarska. Oblíbený guláš s kysaným zelím, zjemněný smetanou, můžete připravit i v pikantní variantě s habanero papričkami. Pikantní guláš…
Ze spojení kvalitních surovin vzejde zákonitě skvělý pokrm. Stejné je to i u tohoto receptu. Pomalu dušená šťavnatá krkovička, voňavé houby a česnek, podávané s různě…
Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a…
Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a…
Rybí filé na cuketách je lehký a zdravý pokrm, který skvěle kombinuje jemnost rybího masa s čerstvostí cukety. Toto jídlo je ideální pro všechny, kteří hledají vyváženou…
Houbaření je náš národní sport. A co můžeme připravit z nasbíraných úlovků? Třeba lahodnou paštiku. Mix hub doplní jak slanina, tak i česnek, smetana a křupavé mandle.…
Květák s opečenou strouhankou je výbornou a chutnou alternativou ke klasické smažené variantě. Skvěle se hodí i jako lehká večeře. Se šťouchaným bramborem a zeleninovým…
Dozlatova upečenou husičku nemusíte podávat jen na svátek svatého Martina. Její příprava je jednoduchá, a proto ji můžete upéct kdykoliv. Husu pečte spolu s pomerančem,…
Houbový guláš je poctivé jídlo, které potěší všechny milovníky lesa. Kombinuje výraznou chuť čerstvých hub s cibulí, česnekem a kořením do syté, voňavé omáčky, která…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
K oslavám svátku svatého Martina neodmyslitelně patří dozlatova upečená husa. Zkuste ji tentokrát upéct s jablky. Příprava je snadná, i když pečení trvá docela dlouho. K…
Pokud dáváte přednost lehčímu masu, vyzkoušejte kuřecí stehna pečená po vzoru tradiční svatomartinské husy. Podávejte je s červeným zelím a houskovým nebo bramborovým…
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme změklé máslo, žloutky, sůl…
Vykostěný bůček nařízneme tak, abychom z něj vytvořili plát. Jemně naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, posolíme, opepříme. Poklademe plátky angl. slaniny a…
Nachystáme si filety z ryby - necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout. Mezitím…