Brambory po židovsku
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory můžeme připravit na mnoho způsobů. Dozlatova upečené plátky brambor ještě teplé potřeme výbornou bylinkovo-česnekovou marinádou a podáváme jako samostatné jídlo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory můžeme připravit na mnoho způsobů. Dozlatova upečené plátky brambor ještě teplé potřeme výbornou bylinkovo-česnekovou marinádou a podáváme jako samostatné jídlo…
Bez polévky není oběd kompletní? Ta z našeho receptu se dobře hodí pro jednoho jedlíka, ale klidně porce znásobte. Je to bleskovka na přípravu, která milovníky polévek…
Krůtí křídla a paličky bohatě ochucené česnekem připravíme jednoduše v pečence. K dochucení použijeme ještě cibuli a kmín. Dozlatova upečená kůžička příjemně křupe a…
Rychlá česneková polévka s uzeným masem a tarhoňou vás zahřeje a dokonale zasytí. Je hotová do 30 minut a zvládnou ji i začátečníci. Česnek a majoránka pomohou rozehnat…
Kuřecí stehna plněná jablkem, nivou a slaninou nejsou na talíři vůbec nudná. Spolu s rýží či těstovinami udělají spoustu parády. Jsou sice trochu pracnější na přípravu,…
Proč jen „obyčejnou” sekanou? Protože není obyčejná! Dozlatova vypečená a dobře ochucená sekaná je lahůdka sama o sobě. Jako přílohu k ní připravte k ní skvělou…
Kachna, která se peče skoro sama. Stačí jen osolit a posypat kmínem a pak už jen vložit na pár hodin do trouby. Celým bytem se bude linout vůně pomalu pečeného krásně…
Kachna po šumavsku je pečená ve vlastní šťávě a přelitá omáčkou z restovaných žampionů, cibulek a šunky. Tato úprava kachny může být vhodnou variantou pro ty, kteří…
Sýrové tyčinky jsou křupavé a voňavé slané pečivo, které se skvěle hodí jako rychlé občerstvení. Jemné těsto proložené sýrem se upeče dozlatova a vytváří dokonale…
Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a…
Kuba, také znám jako staročeský kuba, je tradiční české jídlo, jehož základem jsou kroupy a houby, zejména stroček trubkovitý. Podává se především jako polední jídlo na…
Pagáče jsou zejména slovenskou a moravskou specialitou, ale nic nebrání tomu, aby jste vyzkoušeli také. Základem je vrstvené překládané těsto plněné různými náplněmi.…
Kachna se zelím patří mezi slavnostní klasiku, která nikdy neomrzí. Ne vždy je však dostatek času na její zdlouhavou přípravu. Zkuste si tedy připravit falešnou kačenu…
Vepřová pečeně je jedním ze základních receptů, který zvládne připravit i začátečník. Prošpikované maso z kýty naložíme s kořením ideálně přes noc. Se zeleninou jej pak…
Předvařte vepřové koleno v kořeněném láku a upečte v troubě do zlatavé a křupavé kůrčičky. Když ho položíte na stůl před pánskou část domácnosti, spolu s vychlazeným…
Připravit něco dobrého z listového těsta je velmi snadné. Vyzkoušejte třeba tento slaný závin plněný špenátem a lososem. Po upečení ho nakrájíme a podáváme například s…
Těstoviny s kysaným zelím a klobásou jsou jednoduché, ale výrazně chutné jídlo, které spojuje jemnou kyselost zelí s pikantní chutí opečené klobásy. Tento rychlý a sytý…
Ze spojení kvalitních surovin vzejde zákonitě skvělý pokrm. Stejné je to i u tohoto receptu. Pomalu dušená šťavnatá krkovička, voňavé houby a česnek, podávané s různě…
Placičky ze strouhaného květáku, cukety a hermelínu, podávané s restovanou hlívou a pohankou. Spojení chutí, které tvoří výživné a chutné jídlo plné vlákniny. Pohanka i…
Houbová bramboračka je sytá a voňavá polévka, která patří k nejoblíbenějším pokladům české kuchyně. Kombinace brambor, zeleniny a lesních hub vytváří bohatou chuť, která…
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí…
Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k…
Chleba nastrouháme a nasypeme do vařícího piva, rozvaříme a rozmixujeme. Přidáme sůl, kmín a máslo. Přisladíme.Ztlumíme oheň a polévku zjemníme smetanou, do které jsme…
Kvásek: do mísy dáme půl hrnku vlažné vody, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, kostku droždí, promícháme a dáme na teplé místo asi na půl hodiny vzejít.Do kvásku…