Mřížkový koláč s povidly
Recept ještě nebyl hodnocenV míse vypracujeme těsto ze změklého másla, mouky, cukru, vejce, kypřícího prášku, medu, mléka, soli a perníkového koření.Těsto rozdělíme na části. 2/3 těsta …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse vypracujeme těsto ze změklého másla, mouky, cukru, vejce, kypřícího prášku, medu, mléka, soli a perníkového koření.Těsto rozdělíme na části. 2/3 těsta …
Rozmíchejte 400 ml mléka, vejce, lžíci perníkového koření, sůl a polohrubou mouky v řídké těsto.Do těsta vmíchejte 6 rohlíků na kostičky a pokrájené sušené švestky a…
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. S tímto receptem ale budou…
Recepty na korpusy, krém a potahovou hmotu jsou u mého dortu DORT PRO KUTILA BOBA. Postup tamtéž. Nepečenou hmotu na dotvarování jsem udělala z odkrojků a krému. Pro…
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme všechny ostatní suroviny a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme při 170 stupních cca 50 min. v bábovkové formě.
Smícháme obě mouky + kypřící přášky + sodu + koření do perníku + cukr, přidáme vejce+olej. Zamícháme a přidáme jogurt + med + marmeládu. Pečeme pomalu, jinak to…
Datle dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme je asi 20 minut v klidu. Pak je i se zbylou tekutinou přemístíme do mixéru, přidáme máslo a cukr a rozmixujeme. Po…
Všechny suroviny na perník smíchat ručně a ve vymazané a vysypané formě péct asi 40 minut.
Medové řezy zpopularizovala kupovaná medem vonící sladkost. Doma vytvořený medovník je ale mnohonásobně chutnější. Přitom je jen zdánlivě složitý na přípravu. Zkuste!…
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a…
Výbornou večeři připravíme z toustového chleba ve dvou variacích. Toustový chléb zapečeme s šunkou, rajčaty, nivou a špenátem. Na sladko ho připravíme s mandarinkami a…
Byly doby, kdy jsem nejprve šlehala vejce s cukrem, smíchávala odděleně tekuté části a sypké části... Dnes prostě všechny suroviny najednou vložím do velké mísy, pečlivě…
Nakrájenou rebarboru spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Vejce, cukr a olej rozšleháme, přidáme mléko a mouky rozmíchané se solí, práškem do perníku nebo kořením a…
Všechny suché suroviny smícháme a přidáme vejce rozmíchané v mléce s medem a olejem. Vše dobře promícháme metlou a vlijeme do menšího pekáčku s pečícím papírem.Vložíme…
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Postupně zamícháme olej, mléko, mouku, prášek do perníku, koření a kakao. Dobře vymícháme na hladké těsto. Formičky nebo košíčky…
Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaem, perníkovým kořením, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou kůru, přesnídávku a vodu a vyšleháme šlehačem.…
vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Do mouky přidáme sodu a perníkové koření. Do vyšlehaného cukru s vejcem přidáme olej, mléko a mouku se sodou a kořením. Nakonec…
V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience na těsto a ve druhé všechny tekuté. Pak je zamícháme dohromady, až vznikne hladké těsto. Plech na muffiny vyložíme…
Veškeré ingredience smícháme a na vále vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.Vyválíme na 2-3 mm a vykrajujeme kolečka. Použila jsem skleničku cca o průměru 5 cm.Do misky…
Bez perníčků by Vánoce snad ani být nemohly. Každá rodina má svůj osvědčený recept. Tento recept je snadný, perníčky nádherně voní po medu a koření a hlavně jsou opravdu…
Plněné ořechy podle receptů našich babiček k Vánocům neodmyslitelně patří. Tak se pusťte do práce! Křehké oříšky, plněné punčovou náplní po pár dnech krásně změknou, jak…
Nejprve smícháme všechny suché suroviny.Šmakoun rozlámeme a rozmixujeme tyčovým mixerem s acidofilním mlékem a přilijeme k suché směsi. Promícháme a vylijeme na plech…
Ohřejeme mléko. Z trochy vlažného mléka, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme vykynout.Ostatní ingredience smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Dokud peču, žiju, říká Iva Trhoňová, která je upoutána na vozík, přesto vydává kuchařky, fotí a vymýšlí nové recepty
Jak na perfektní kotlíkový buřtguláš: Důležitý je správný poměr cibule a uzeniny, výraznou chuť zajistí i rajský protlak a koření
Jak správně uvařit luštěniny, aby nenadýmaly? Pomůžou (nejen) bylinky!