Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenSrnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny(u kýty to stačí).Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny(u kýty to stačí).Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle…
Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky,…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky a obložíme kořením, kousky mrkve, celeru, šalotkou a plátky česneku. Olivový olej trochu…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…
Trhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce vás okouzlí…
Do 2 l vody dáme vařit jemně nakrájenou cibuli. Bobkový list, nové koření a pepř vložíme do plátěného pytlíčku, zavážeme a dáme vařit k cibuli. Zatímco se cibule a…
Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. …
Třešňová BBQ omáčka je lahodný a originální doplněk k vašim grilovaným pokrmům. Ideální je pro marinování masa, ale skvěle se hodí i jako dip k pečené zelenině nebo jako…
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Šťavnatá sekaná ve smetanové omáčce z kořenové zeleniny je dobrou alternativou ke klasické svíčkové na smetaně. Sekanou i zeleninu připravujeme v jednom pekáčku a po…
Na přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbydou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku. Kuřecí křídla mají super poměr…
Hovězí oháňku rozdělíme na jednotlivé články a velmi pečlivě omyjeme a osušíme.Hovězí oháňku i zeleninu opečeme na větší pánvi na 2 lžících olivového oleje. Tím částečně…
Omáčka z rajského protlaku podávaná s paprikami plněnými směsí z mletého masa a rýže je osvědčená a dobrá klasika. Omáčku ochutíme novým kořením a bobkovým listem a…
Cuketové matjesy jsou lehce pikantní pochoutka, která zaujme i ty, kdo jejich rybí verzi příliš nemusí. Stačí pár surovin a trochu trpělivosti, aby se chutě dobře…
Špekáčky, pokud to jde, sloupneme ze střívka, uprostřed je podélně rozřízneme, ale nedokrojíme až dokonce.Okurky nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátky,…
Pečené vepřové koleno na černém pivu je opravdovou pochoutkou, která se hodí nejen na různé oslavy. Odměnou za delší přípravu vám bude krásně se rozpadající šťavnaté…
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z…
Kuřecí prsní řízky postupně jeden po druhém podélně rozřízneme, osolíme z obou stran (můžeme jemně naklepat). Najemno nakrájíme veškerou zeleninu (mrkev, celer, petržel,…
Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky.Na rozpálenou pánev nalijeme olej, přidáme zeleninu, lehce osmahneme.Přidáme krůtí stehna a koření, podlijeme vodou a dusíme do…
Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech…
Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s…