Krůtí kuličky na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenŠpek nebo slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na hlubší pánev rozpustit, případně přidáme trochu oleje. Na vyškvařenou slaninu dáme cibuli a zeleninu, přidáme koření a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na hlubší pánev rozpustit, případně přidáme trochu oleje. Na vyškvařenou slaninu dáme cibuli a zeleninu, přidáme koření a…
Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou…
Zesklovatím 1 větší cibuli pokrájenou na drobno na oleji, trochu osolím, přidám na plátky ze 3 stroužky česneku a po chvíli nastrouhám kus zázvoru. Přidám propláchnutou…
Olivovým olejem vytřeme plech, na dno dáme nakrájenou šalotku, oloupané a větší kostky nakrájené syrové brambory, rovnoměrně narovnáme zeleninu, vše posypeme kořením a…
Králíka očistíme a naporcujeme. Cibulku, česnek a slaninu nakrájíme. Maso osolíme, okmínujeme, přihodíme jalovec a nové koření, podlijeme asi deci vody, přikryjeme a…
Nakrájené maso zbavené příliš tučných částí, dáme vařit do mírně osolené vody (my používáme často papinův hrnec). Po uvaření maso scedíme a odložíme stranou.Do kastrolu…
Do tlakového hrnce jsem strčil stehno s kořením, solí a vývarovou kostkou a nechal tam 20 minut. Poté jsem stehýnko vyndal,nechal vychladnout, obral a pokrájel na malé…
Jednoduché, ale chuťově výrazné jídlo, které potěší milovníky zeleniny i lehké kuchyně. Kombinace jemně opečených hub, voňavé pažitky a máslových brambor, vytváří…
Kuřecí prsa rozkrojíme, mírně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Na oba "prsní motýlky" položíme 2 plátky debrecínky, půlku vajíčka a jednu celou okurku. Vše…
Papričky plněné zelím a křenem jsou pikantní pochoutkou, která krásně ozvláštní zimní zásoby. Křupavé zelí s jemně štiplavým křenem se skvěle doplňuje s nakyslým nálevem…
Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme. Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct…
Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomlým varem vaříme asi 30 min. Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi…
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Když cibulka zavoní, přidáme nasekaný česnek, na kostky pokrájené brambory a zprudka orestujeme.…
Klobásy či špekáčky pokrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je vyndáme z tuku na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk,…
Jemná a poctivá omáčka z brambor a cukety je letní dobrota, která voní domovem. Díky snadné přípravě a běžně dostupným surovinám ji zvládne uvařit i začátečník.…
Do tlakového hrnce dáme maso, mrkev, celer, cibuli, česnek, koření, zalijeme vodou a dáme vařit. Z mouky, vejce a vody uděláme těsto na nudle, podle potřeby přidáme…
Lehká, svěží a přitom sytá – rajčatová polévka s cuketou je ideální volbou pro teplé dny i rychlý oběd během týdne. Kombinace dozrálých rajčat, jemné cukety a bylinek…
Uvaříme hovězí vývar - maso do studené vody, osolit, přidat 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření a 8 kuliček černého pepře. Vaříme do měkka (nejlépe v tlakovém hrnci). …
Filety kapra osolíme a pokvapkáme šťavou.Múku zmiešame s paprikou a filety v tejto zmesi obalíme. Opečieme ich z oboch strán na masle. Potom ich uložíme do pekáčika.Vo…
Křupavé karbanátky z cukety voní česnekem a cibulkou a uvnitř překvapí nastrouhaný tvrdý sýr. Skvělé jsou servírované horké s bramborovou kaší, ale můžeme je také…
Rychlé, šťavnaté a jednoduché jídlo z jednoho pekáčku, ve kterém upotřebíte celé kuře. Upečené v lahodném výpeku s rajčaty a cuketou, bude chutnat nejlépe s dušenou rýží…
Voňavou zeleninovo-houbovou polévku připravte k obědu nebo jako letní večeři, třeba na chalupě či na chatě. Čerstvě nasbírané houby provoní při vaření celý váš domov a…
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list, nové koření, oloupanou celou cibuli očištěnou nakrájenou zeleninu a na mírném ohni…
Hladká a jemně nakyslá podmáslová omáčka „na způsob hodolanské“ spojuje podmáslí, brambory, divoké koření a restovanou klobásu. Podávejte s nakrájeným vařeným vejcem a…