Ragú z kančího masa na švestkách
Recept ještě nebyl hodnocenLahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme. Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct…
Plněné papriky v rajčatové omáčce jsou sázka na jistotu. Takto je dokážeme připravit i bez hory špinavého nádobí v jediném pekáči. Šťavnaté maso v paprice vstřebá během…
Klobásy či špekáčky pokrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je vyndáme z tuku na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk,…
Veškerou zeleninu(dle chuti) nakrájime na kousky a dáme vařit, vody dle mnonožství zeleniny.
Do tlakového hrnce dáme maso, mrkev, celer, cibuli, česnek, koření, zalijeme vodou a dáme vařit. Z mouky, vejce a vody uděláme těsto na nudle, podle potřeby přidáme…
Lehká, svěží a přitom sytá – rajčatová polévka s cuketou je ideální volbou pro teplé dny i rychlý oběd během týdne. Kombinace dozrálých rajčat, jemné cukety a bylinek…
Cukety jsou natolik přizpůsobivé v kuchyňské úpravě, že jimi lze nahradit i nedostatek okurek k nakládaní. Dobře ochuceným nálevem lze cukety vyladit takřka k…
Voňavou zeleninovo-houbovou polévku připravte k obědu nebo jako letní večeři, třeba na chalupě či na chatě. Čerstvě nasbírané houby provoní při vaření celý váš domov a…
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list, nové koření, oloupanou celou cibuli očištěnou nakrájenou zeleninu a na mírném ohni…
Uzené kosti omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vodu nesolíme, až po uvaření, někdy bývají kosti dost slané. Přidáme koření, cibuli a necháme pozvolna vařit 2…
Voňavá smetanová houbová omáčka podle babičky – hustá, krémová, s lesními houbami. Zahřeje v sychravé podzimní dny po procházce v lese. Výborně bude chutnat s kynutým…
Když les nabídne mladé bedly, byla by škoda je připravit jen klasicky na řízek. V kombinaci se slaninou, cibulkou a smetanou vznikne voňavé, krémové jídlo, které potěší…
Rychlé a plnohodnotné jídlo, které spojuje gnocchi, šťavnatou vepřovou panenku, lesní hříbky a výraznou sušenou šunku. Vše se krátce opeče, zalije smetanou a zapeče v…
Brambory a cibuli dáme vařit spolu s kořením a namočenými a vyždímanými houbami.Když jsou brambory měkké přidáme smetanu do které jsme zamíchali lžíci hl.mouky.Můžeme…
Houby očistíme, pokrájíme, krátce povaříme a scedíme.Na oleji s máslem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nové koření, strouhanou mrkev, petržel a celer…
Cviklu narežeme na malé kocky, dáme na malý pekáčik a premiešame s olivovým olejom, trochou soli, octom a na plátky nakrájaným cesnakom. Pečieme v rúre na 180°C asi 15…
Maso necháme vcelku a lehce ho naklepeme. Na lžíci oleje necháme v hrnci zahřátím rozvonět pár hřebíčků, kousek badyánu a pár kuliček nového koření. Pak přidáme maso a…
Hovězí zadní maso se skvěle hodí k dušení. K dokonalosti potřebuje jen trochu péče v začátku a dostatek času při samotném dušení. Sterilovaný celer mu propůjčí skvělou…
Jemné noky obalené v dušeném červeném zelí a doplněné žampiony tvoří originální vegetariánské jídlo, které zasytí a zároveň potěší svou barevností i chutí.
Rychlejší verze klasického boršče, která si zachovává plnou chuť i sytost. Mleté maso zkracuje čas přípravy, ale díky zelí, kořenové zelenině, rajčatům a červené řepě…
Kuře naporcujeme, opláchneme a naskládáme do vyššího pekáče, přidáme na drobné kousky rozlámaný květák a na 1/4 pokrájené, vyčištěné papriky. Osolíme podle chuti,…
Jehněčí kýta pečená na černém pivu je dokonalý sváteční pokrm. Hořké a lehce nasládlé tóny piva tvoří základ výrazné omáčky, kterou zjemní smetana s jogurtem. Na závěr…
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky nebo na čtvrtky. Do hluboké nahřáté pánve dáme máslo a lžičku oleje, orestujeme…