Jemná fenyklová omáčka s vařenými vejci

mika59 Kuchařka: mika59

Omáčky 12 názorů

Suroviny

400 g fenykl
1 lžíce másla
pórek bílá část
250 ml smetany na vaření
1-2 lžíce hl. mouky na zahuštění
1/2 lžičky červené papriky
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky sušeného česneku
špetka chilli
sůl
pepř
5 kuliček nového koření
vejce na tvrdo
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo. Očištěný fenykl a pórek nakrájíme na kousky. Krátce ho restujeme na másle. Přidáme všechno koření, podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut doměkka.

  2. Rozmixujeme (nové koření před tím vytáhneme) ponorným mixérem.

  3. Mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k zelenině. Povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenými brambory a vejci. Vejce se mohou nakrájet a zamíchat do omáčky.

Poznámka

Přiznám se, že jsem fenykl takto vařila po prvé, ale jsem překvapená tou lahodnou chutí. Určitě ho více zařadím do jídelníčku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná fenyklová omáčka s vařenými vejci

Tématické fráze: fenyklova omacka fenykl omacka omáčka z fenyklu feniklova omacka fenyklová polévka feniklova omáčka recept fenyklová omáčka recept omáčka s vejcem fenyklová omáčka recepty omáčky s vařeným vejcem fenykl recepty recepty s vařeným vejcem fenykl s vejcem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít