Telecí kližka na černém pivu v PH

mika59 Kuchařka: mika59

Pomalý hrnec 10 názorů

Suroviny

800 g kližky
1 velká cibule
100 g uzené slaniny
400 ml černého piva
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce francouzské hořčice
lžička hnědého cukru
sůl
pepř
tymián
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
škrob
voda
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na větší kousky.

  2. Slaninu na kostičky, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do hnědé barvy.

  3. Přidáme maso a osmažíme.

  4. Po chvíli dáme protlak, hořčici a koření. Já mám kameninový hrnec, tak to dělám na pánvi a potom přemístím do pomalého hrnce.

  5. Zaliji polovinou piva a vařím na 2. stupni 4 hodiny.

  6. Mezitím dám na pánev cukr, nechám zkaramelizovat a přidám zbytek piva. Provařím a přidám k masu.

  7. Půl hodiny před koncem rozmíchám škrob v trošce vody a přidám k masu. Dochutím.

Poznámka

Příloha knedlíky, rýže, brambory, my měli bramborovo-celerové pyré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí kližka na černém pivu v PH

Tématické fráze: kližka na černém pivu teleci kliska telecí na pivu klizka recepty kližka na pivu kližka na černém pivě pečená kližka na pivě teleci gulas na černém pivu telecí na pivě pečená klížka na pivu teleciklizka recept na telecí pečená telecí kližka teleci noha na pivu gulas teleci z kližky maso na pivu v ph telecí maso na černém pivě klizka recept kližka na černém pivu recept teleci klizka guláš

Zapomněl/a jsem heslo