Pečený králík podle babičky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. V pekáči jej pak doplní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 772 kJ / 185 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 12,50 g |
| – nasycené | 4,56 g |
| – nenasycené | 7,05 g |
| –– mononenasycené | 3,25 g |
| –– polynenasycené | 3,80 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. V pekáči jej pak doplní…
Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili…
Pečený králík na česneku je klasika české kuchyně, která v sobě spojuje jemné, libové maso s výraznou chutí česneku. Pomalu pečený dozlatova získává křupavou kůrku a…
Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…
Králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Proto se doporučuje při různých dietách, neboť nevyvolává alergie a je snadno…
Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček…
Králičí předky řádně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili krve, možných chloupků a jiných nečistot.Do vysokého hrnce (nebo do tlakáče) dáme studenou vodu,…
Králika naporcujeme,prešpikujeme cesnakom,dáme do pekáča, okoreníme, osolíme, potreme mletým kmínom, pridáme nakrájané zemiaky, olej,môžme si to pripraviť aj večer.…
Jemné a dietní králičí maso je vynikající na pečení. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné přidat k němu něco tučnějšího, aby se zachovala šťavnatost. Upečte si k nedělnímu…
Králíka si naporcuji (nohy a hruď),zbytek nechám na vývar. Osolím z obou stran. Na dno pekáče dám třetinu slaniny nakrájenou na kostičky, na ně položím porce králíka,…
Králík v marinádě je lahodný a jemný pokrm, ve kterém se chuť dietního králičího masa krásně propojí s aromatickými bylinkami, česnekem a kořením. Díky marinování je…
Připravíme králičí maso. Králíka naporcujeme, odřízneme stehna a přední běhy, zbývající části naporcujeme podle potřeby.Kořenovou zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme…
Do osolené vody dáme vařit králičí hlavu (nejlépe do papiňáku), přidáme mrkev, celer a asi půl hodinky necháme vařit (začne se vařit, když hrnec začne mírně syčet). Když…
Jemné pečené králičí maso s bramborovou kaší a smetanovou omáčkou, bude favoritem pro víkendové vaření. Nenáročnost surovin, jednoduchá příprava a přesto si dokonale…
Králičí maso je lehké a dietní. Díky dlouhému marinování v lehce pikantní směsi z koření a česneku získá intenzivní chuť a po upečení zůstane krásně jemné a šťavnaté.…
Lahůdka která voní tradicí a poctivou domácí kuchyní. Jemné, křehké maso, pomalu tažené na cibulce vytváří dokonale vyváženou chuť, která potěší i ty nejnáročnější.…
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibulku a propasírovaný česnek. Vložíme maso nakrájené na kostičky jako do guláše a deset minut restujeme. Posypeme paprikou a kořením…
V pekáči si rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli (nakrájenou najemno) a mrkev (nakrájenou na kolečka). Králíka si nasolíme a rozložíme do pekáčku na zpěněnou směs.…
Králík na česneku patří mezi oblíbené recepty našich babiček. Stačí pár surovin a během hodiny se vaším domovem poline vůně pečeného masa a česneku. Přidejte oblíbenou…
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…
Králičí maso je velmi jemné a skvěle se hodí k nedělnímu obědu. Jeho příprava si vyžádá více času, výsledek ale stojí za to. Díky anglické slanině je jídlo pěkně…
Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny. Dáme do pekáče,…
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do…
Králíka omyjeme, osušíme a rozporcujeme.Na dno pekáče rozložíme osolené a opepřené porce, posypeme nakrájenou slaninou a dokola rozložíme očištěnou a na menší kousky…