Pečený králík podle babičky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 772 kJ / 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 12,50 g |
– nasycené | 4,56 g |
– nenasycené | 7,05 g |
–– mononenasycené | 3,25 g |
–– polynenasycené | 3,80 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík…
Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili…
Pečený králík na česneku je klasika české kuchyně, která v sobě spojuje jemné, libové maso s výraznou chutí česneku. Pomalu pečený dozlatova získává křupavou kůrku a…
Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…
Králík v marinádě je lahodný a jemný pokrm, ve kterém se chuť dietního králičího masa krásně propojí s aromatickými bylinkami, česnekem a kořením. Díky marinování je…
Králíka si naporcuji (nohy a hruď),zbytek nechám na vývar. Osolím z obou stran. Na dno pekáče dám třetinu slaniny nakrájenou na kostičky, na ně položím porce králíka,…
Králík na česneku patří mezi oblíbené recepty našich babiček. Stačí pár surovin a během hodiny se vaším domovem poline vůně pečeného masa a česneku. Přidejte oblíbenou…
Jemné a dietní králičí maso je vynikající na pečení. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné přidat něco tučnějšího, aby se zachovala šťavnatost. Upečte si k nedělními obědu…
Králičí předky řádně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili krve, možných chloupků a jiných nečistot.Do vysokého hrnce (nebo do tlakáče) dáme studenou vodu,…
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do…
Králičí maso je lehké a dietní. Díky dlouhému marinování v lehce pikantní směsi z koření a česneku získá intenzivní chuť a po upečení zůstane krásně jemné a šťavnaté.…
Králika naporcujeme,prešpikujeme cesnakom,dáme do pekáča, okoreníme, osolíme, potreme mletým kmínom, pridáme nakrájané zemiaky, olej,môžme si to pripraviť aj večer.…
Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček…
Očištěného králíka prošpikujeme částí slaniny nakrájené na kostky slaninou a cibulí, dáme oboje i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami.(porce jen prošpikujeme)…
Do osolené vody dáme vařit králičí hlavu (nejlépe do papiňáku), přidáme mrkev, celer a asi půl hodinky necháme vařit (začne se vařit, když hrnec začne mírně syčet). Když…
Jemné pečené králičí maso s bramborovou kaší a smetanovou omáčkou, bude favoritem pro víkendové vaření. Nenáročnost surovin, jednoduchá příprava a přesto si dokonale…
Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na…
Uřežeme nohy, aby nepoškodily alobal, potřeme celého králíka marinádou a necháme marinovat do druhého dne. Druhý den nakrájíme na kostky brambory, rajčata, větší…
Králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Proto se doporučuje při různých dietách, neboť nevyvolává alergie a je snadno…
Králíka naporcujeme a naskládáme do pekáče. Posypeme ho cibulí nakrájenou na čtvrtkolečka, paprikami nakrájenými na proužky a slaninou nakrájenou na malé kostičky. …
Porce králíka osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme olej, protlak, hořčice a vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě.Králíka…
Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje. Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme najemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme.…
Připravíme králičí maso. Králíka naporcujeme, odřízneme stehna a přední běhy, zbývající části naporcujeme podle potřeby.Kořenovou zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme…
Králíka nasolíme a naskládáme do pekáče,potřeme hodně hořčicí,nakrájenou cibulí a česnekem,nakonec kostičkami anglické,polijeme asi 1 dcl oleje.Necháme dva dny v chladu…