Pečený králík podle babičky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. V pekáči jej pak doplní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 772 kJ / 185 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 12,50 g |
| – nasycené | 4,56 g |
| – nenasycené | 7,05 g |
| –– mononenasycené | 3,25 g |
| –– polynenasycené | 3,80 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. V pekáči jej pak doplní…
Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili…
Králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme.Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Králičí porce osolíme a vetřeme do nich česnek a jehličky rozmarýnu. Zakápneme…
Pečený králík na česneku je klasika české kuchyně, která v sobě spojuje jemné, libové maso s výraznou chutí česneku. Pomalu pečený dozlatova získává křupavou kůrku a…
Jemné pečené králičí maso s bramborovou kaší a smetanovou omáčkou, bude favoritem pro víkendové vaření. Nenáročnost surovin, jednoduchá příprava a přesto si dokonale…
Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…
Jemné a dietní králičí maso je vynikající na pečení. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné přidat k němu něco tučnějšího, aby se zachovala šťavnatost. Upečte si k nedělnímu…
Králík v marinádě je lahodný a jemný pokrm, ve kterém se chuť dietního králičího masa krásně propojí s aromatickými bylinkami, česnekem a kořením. Díky marinování je…
Králíka si naporcuji (nohy a hruď),zbytek nechám na vývar. Osolím z obou stran. Na dno pekáče dám třetinu slaniny nakrájenou na kostičky, na ně položím porce králíka,…
Králičí předky řádně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili krve, možných chloupků a jiných nečistot.Do vysokého hrnce (nebo do tlakáče) dáme studenou vodu,…
Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou…
Králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Proto se doporučuje při různých dietách, neboť nevyvolává alergie a je snadno…
Lahůdka která voní tradicí a poctivou domácí kuchyní. Jemné, křehké maso, pomalu tažené na cibulce vytváří dokonale vyváženou chuť, která potěší i ty nejnáročnější.…
Králika naporcujeme,prešpikujeme cesnakom,dáme do pekáča, okoreníme, osolíme, potreme mletým kmínom, pridáme nakrájané zemiaky, olej,môžme si to pripraviť aj večer.…
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do…
Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček…
Do osolené vody dáme vařit králičí hlavu (nejlépe do papiňáku), přidáme mrkev, celer a asi půl hodinky necháme vařit (začne se vařit, když hrnec začne mírně syčet). Když…
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibulku a propasírovaný česnek. Vložíme maso nakrájené na kostičky jako do guláše a deset minut restujeme. Posypeme paprikou a kořením…
Králičí maso je lehké a dietní. Díky dlouhému marinování v lehce pikantní směsi z koření a česneku získá intenzivní chuť a po upečení zůstane krásně jemné a šťavnaté.…
Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na…
Připravíme králičí maso. Králíka naporcujeme, odřízneme stehna a přední běhy, zbývající části naporcujeme podle potřeby.Kořenovou zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme…
Králík na smetaně chuťově připomíná svíčkovou omáčku, ale je značně rychlejší a jednodušší na přípravu. Toto sváteční jídlo si můžete vychutnat tradičně s knedlíkem. K…
Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje. Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme najemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme.…