Rychlá králičí svíčková
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěného králíka prošpikujeme částí slaniny nakrájené na kostky slaninou a cibulí, dáme oboje i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami.(porce jen prošpikujeme)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěného králíka prošpikujeme částí slaniny nakrájené na kostky slaninou a cibulí, dáme oboje i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami.(porce jen prošpikujeme)…
Máslo rozpustíme, smícháme s kořením, octem a omáčkami. Přidáme nakrájenou cibuli a papričku, prolisovaný česnek a med. Zamícháme, aby se vše spojilo.Králíka odblaníme a…
Králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Proto se doporučuje při různých dietách, neboť nevyvolává alergie a je snadno…
Králíka omyjeme, naporcujeme, osolíme a vložíme na pekáč. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky,houby,podlijeme vodou a ještě okmínujeme. Přiklopíme…
Králíka si den předem naporcujeme, prošpikujeme částí slaniny obalené ve staročeském koření. Smícháme sůl, kečup, hořčici, víno a touto marinádou potřeme porce králíka…
Králíka částečně vykostíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme na sádle. Maso vyndáme a ve výpeku osmahneme drobně nakrájenou slaninu, pak vložíme houby,…
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibulku a propasírovaný česnek. Vložíme maso nakrájené na kostičky jako do guláše a deset minut restujeme. Posypeme paprikou a kořením…
Nakrájíme na jemno cibulku a česnek ( také nakrájeny NEDRTIT) a dáme do pekáče. Omyjeme králika, naporcujeme (líp se proleží chutě ) nasolíme jemně okmínujeme a jemně…
Králíka naporcujeme, naložíme do smíchaných ingrediencí a necháme nejméně 2 dny uležet.Potom upečeme.Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoli úpravě a nebo také rýže.
Králíka rozporcujeme a přes noc marinujeme v nálevu, který přpravíme takto: přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou…
Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje. Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme najemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme.…
Porce králíka osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme olej, protlak, hořčice a vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě.Králíka…
Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Na rozehřáté ghí vhodíme nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme kousky masa a kořenovou zeleninu nakrájenou na malé nudličky. Vše necháme krátce orestovat.Pak…
Rozpustíme máslo a přidáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka a ostatní přísady. Králíka naporcujeme a naložíme do této marinády na 24 hodin do lednice. Druhý den…
Díky přípravě sous vide se chutě králičího masa, bylinek, slaniny i česneku v pokrmu postupně rozvinou. Druhý den ho ještě ogrilujte dozlatova - maso se vám bude…
Vykoštěný králík nakrájený na kousky. Ke králikovi dáme všechny přísady, zamícháme a dáme do lednice na 1-2 dny odležet. Potom všechno orestujeme na oleji, aby se…
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bokem, co zůstane nakrájíme na silnější plátky. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kousky. Koření dáme do hmoždíře a…
Z uvařeného králíka obereme maso a pokrájíme na kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku, sterilovanou zeleninu a dáme i část nálevu. Přidáme Tatarskou omáčku …
Česnek utřeme se solí, králíka naporcujeme a každý kus zespodu jím potřeme. Svrchu jen osolíme a všechny kusy masa dobře obalíme v hladké mouce.V nízkém železném…
Králíka naporcujeme a naskládáme do pekáče. Posypeme ho cibulí nakrájenou na čtvrtkolečka, paprikami nakrájenými na proužky a slaninou nakrájenou na malé kostičky. …
Králíka dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, celou cibuli, koření a kořenovou zeleninu. Uvaříme do měkka. Uvařeného králíka obereme z kostí a nakrájíme.Na sádle…
Králíka dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, celou cibuli, koření a kořenovou zeleninu. Uvaříme do měkka. Uvařeného králíka obereme z kostí a nakrájíme.Na sádle…