Jahodové muffiny s čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenMalé dortíky zvané muffiny potěší nejen děti, ale také dospělé. Jemné a vláčné muffiny plné šťavnatých jahod jsou ideální sladkou svačinkou ke kávě nebo na výlety.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Malé dortíky zvané muffiny potěší nejen děti, ale také dospělé. Jemné a vláčné muffiny plné šťavnatých jahod jsou ideální sladkou svačinkou ke kávě nebo na výlety.…
Sezóna cuket je v plném proudu a my hledáme všelijaké způsoby jak je upotřebit do různých pokrmů. Cukeťák na plechu se sýrem a anglickou slaninou je snadný na přípravu a…
Vděčným moučníkem je bábovka, která se dá připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte připravit bábovku provoněnou vanilkou a letními borůvkami. Ideální moučník k nedělní…
Tento koláč spojuje to nejlepší – šťavnaté broskve a hebký ovocný pudink. Výsledkem je dezert, který potěší oko i chuťové buňky. Skvělý ke kávě, na víkendové posezení i…
Pamatujete na Bruce z pohádky Matilda, který musel sníst obří čokoládový dort pod dohledem přísné ředitelky Trunchbullové? Tak toto je on! Nadýchané čokoládové těsto…
Jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem, průběžně mícháme a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Žloutky s cukry…
Dáme si předehřát troubu na 170 °C, pečeme bez horkovzduchu. Nebo s horkovzduchem na 160 °C. Máslo si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme skořici, hřebíček a kůru,…
Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, mouku smícháme s kakaem, kávou, kypřicím práškem a přimícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme…
Olej s vodou přivedeme k varu, potom přidáme mouku s práškem do pečiva a stále mícháme. Až se vytvoří tuhé těsto, odstavíme z ohně a dáme vychladnout. Do vlažného těsta…
Vše zamícháme, abychom v těstě neměli žádné pucky a poté do formy, vytřené olejem a posypané hrubou moukou, hmotu nalijeme.Trošku jí ale necháme v míse a zamícháme do…
Máte - li v oblibě svěží moučníky s ovocem, je tento recept právě pro vás. Příprava zabere jen pár minut a díky kefírovému mléku, přidanému do těsta, je buchta příjemně…
Tento lahodný a voňavý dezert si získá srdce všech milovníků sladkého pečiva. Tento jednoduchý recept využívá zralé banány, které dodávají chlebíku přirozenou sladkost a…
Oblíbený koláč s ovocem a křupavou drobenkou na povrchu, si můžou bez výčitek vychutnat i diabetici. Stačí jen použít náhradní sladidlo. Chuť bude téměř k nerozeznání od…
Panini s mortadellou a mozzarellou je lahodná italská pochoutka, která kombinuje jemnou chuť mortadelly, smetanovou mozzarellu a čerstvé ingredience, jako je rajče a…
Žádné složité odměřování, jednoduchá hrníčková bábovka. Je vláčná a na řezu hezky vynikne tvarohová náplň. Skvěle se hodí k nedělní kávě či jako pohoštění pro návštěvu.…
Velikonoční sváteční ráno přímo vybízí k zakrojení do nadýchaného mazance. Pokud však nejste fanoušci kynutého těsta, máme pro vás snadný recept na mazanec s tvarohem.…
Mrkev je důkazem, že i zeleninu lze využít v moučnících. Dort s krásně vláčným mrkvovým korpusem s ořechy, jemným krémem z tvarohu a másla, ozdobený mandlovými lupínky,…
Výborný koláč s čerstvým nebo kompotovaným ovocem a kopečky rumových povidel je posypaný skořicovou drobenkou a při pečení tak nádherně voní, že přiláká do kuchyně celou…
Vláčná a šťavnatá buchta, kterou si zamiluje každý, kdo ji ochutná. Cuketa dodá těstu jemnost, kakao a skořice výraznou chuť a čokoládová poleva to celé dokonale završí.…
Vafle jsou typickou belgickou pochoutkou, kterou si můžeme vychutnat na spoustu různých způsobů. Například s ovocem a šlehačkou, s různými sirupy, se zakysanou smetanou…
Křehké řezy se šťavnatou jablečnou náplní zdobí bohatá a nadýchaná sněhová vrstva. Řezy krásně voní skořicí a na jazyku se jen rozplynou. Vychutnejte si je třeba se…
Datle dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme je asi 20 minut v klidu. Pak je i se zbylou tekutinou přemístíme do mixéru, přidáme máslo a cukr a rozmixujeme. Po…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka, asi 8 minut. Po vytažení ho necháme okapat. Zeleninu nastrouháme na jemno (celkem asi 150 g) a bylinky nasekáme…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka…