Hrnkové knedlíky s petrželkou
Recept ještě nebyl hodnocenRohlíky nebo housky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme mouku, krupičku, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a jemně pokrájenou petrželku. Společně promícháme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rohlíky nebo housky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme mouku, krupičku, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a jemně pokrájenou petrželku. Společně promícháme,…
Vajíčko s plnotučným mlékem/podmáslím vyndáme z lednice a rozsekáme 100 g čokolády. Připravíme dvě mísy.Do první mísy dáme všechny sypké ingredience a vše vzájemně…
Začneme náplněmi: mák krátce povaříme v mléce s cukrem, přidáme nastrouhanou kůru a necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a pudinkovým…
Do mísy prosejeme mouku, moučkový cukr, přidáme prášek a citronovou kůru. Vše promícháme, přidáme nastrouhané máslo (nebo nasekané na kostičky), žloutek, citronovou…
Zapneme troubu na 180°C. V menší misce promícháme sypké suroviny. Ve větší nejprve ušleháme vejce s cukrem do bílé husté pěny, přilejeme olej a mléko a promícháme. Do…
Sladká tečka s kyselejším podtónem. To je přesně tato buchta, která je protkaná kuličkami rybízu a kousky čokolády uvnitř vláčného a nadýchaného jogurtového těsta.…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Do prosáté mouky přidáme kypřící prášek, špetku soli, heru, moučkový cukr, vejce, vlažné mléko a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny. Jednu část vyválíme a…
Tuk, cukr a žloutky utřeme, potom přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Nalijeme do vymazané a vysypané(kokosem) formy na bábovku a pečeme. Polévám rozpuštěnou bílou…
Čokoládu a ořechy nasekáme na kousky. Heru utřeme s cukrem, hnědým cukrem a vejci do pěny. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem, vanilkovým cukrem, sůl a nakonec asi 2/3…
Troubu předehřejeme na 180 °C a pekáček vyložíme pečícím papírem. V jedné míse smícháme sypké suroviny. Ve druhé misce smícháme naopak tekuté. Společně spojíme,…
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí …
1- smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a vanilkový cukr 2- přidáme žloutky, mléko a olej zamícháme 3- ušleháme bílky a smícháme s bodem 1a2 4- vymažeme a vysypeme…
Rozpálíme troubu na 170°C Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo můžete komplet celou formu vymazat a…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Všechny suroviny smícháme dohromady. Jako poslední vmícháme čokoládu (oříšky,lentilky,....). Necháme odležet v ledničce asi 30 minut. Poté z těsta tvarujeme placičky,…
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (ideálně vysypat kokosem) a pečeme zhruba 30min.
1. Nejprve si připravíme dortovou formu a vyložíme její dno pečícím papírem. Pak si v míse smícháme všechny ingredience na čokoládovou drobenku: polohrubou mouku, cukr,…
K dobrému filmu nebo posezení u vína patří také malé slané pohoštění. Připravte si v pohodlí domova slané krekry z tvarohového těsta. Je jen na vás, čím je posypete.…
Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost. Recepty na oblíbené rodinné dorty se dědí z generace na generaci. Není ale na škodu čas od času…
Vejce ušleháme s cukrem do světlé pevné pěny, přidáme horkou vodu, olej a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.Vše prošleháme a vlijeme do menšího plechu s…
Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu cukru a vanilkový cukr, změklé máslo a nakonec…
Cuketu upotřebíte i při pečení moučníků, které budou krásně vláčné. Z jedné dávky těsta můžete připravit dva záviny, jeden plněný makovou náplní a druhý jablečnou náplní…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Gurmánem až za hrob: Ochutnali byste rybu nebo fazole, které vás mohou zabít?
Jídelní rozmary slavných: Halle Berryová každé ráno pije „neprůstřelnou“ kávu a pochutná si na šťavnatém plátku lososa
Božský rebarborový koláč: Vyzkoušené triky, jak na skvělý moučník, který milují v Kanadě