Ořechový dort bez mouky se šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý korpus dortu nazdobený na povrchu vysokou vrstvou šlehačky, hoblinkami čokolády a vlašskými ořechy. Lahodná dobrota pro slavnostní a nebo třeba jen víkendové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchý korpus dortu nazdobený na povrchu vysokou vrstvou šlehačky, hoblinkami čokolády a vlašskými ořechy. Lahodná dobrota pro slavnostní a nebo třeba jen víkendové…
Tento lahodný a voňavý dezert si získá srdce všech milovníků sladkého pečiva. Tento jednoduchý recept využívá zralé banány, které dodávají chlebíku přirozenou sladkost a…
Inspirace na moučník z remosky, který je hotový během chvilky a navíc z dostupných surovin, jež máte určitě doma. Obarvíte-li část těsta kakaem, získáte i efektní…
Zázvorky jsou tradiční a krásně aromatické vánoční pečivo typického tvaru. Pečou se dostatečně dopředu, aby se jejich chuť a vůně rozvinula. Při každém soustu vás na…
Oddělené žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny, Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáváme hodně změklé (může být i rozehřáté) máslo, kysanou…
Všechny sypké přísady smícháme dohromady. Do mísy přidáme nastrouhaná jablka (bez slupky a doporučuji jemně vymačkat přebytečnou šťávu, aby nebyly sušenky rozmáčené)…
Sváteční chlebíček s kandovaným ovocem, který se peče nejen na Vánoce a Velikonoce. Je tak výborný, že si ho s chutí připravíte i během roku. Těsto je klasické třené,…
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta jsou velmi snadné a chutné. Těsto připravujeme bez kynutí a díky máslu je po upečení krásně křehké. V makové náplni je…
Křupavé těsto, jemná jablečná náplň a jednoduchá příprava dělají ze strouhané buchty s jablky oblíbený moučník pro všední den i slavnostní příležitost. Každý kousek je…
Do mísy dejte vejce, tvaroh, okolo 60 g oleje a cukry. Vše pořádně promíchejte metličkou.Přidejte mouku s kypřícím práškem a solí a pořádně promíchejte vidličkou…
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme zabalené ve folii nebo v mikrotenovém sáčku odležet do lednici na půl hodiny. V té době si ve vodní lázni…
Cukr, vejce a horkou vodu ušleháme, přidáme olej a postupně přidáváme za stálého šlehání mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijeme na menší plech vyložený…
Nejprve si uvaříme puding dle návodu, jen menší množství mléka. Necháme vychladit. Připravíme těsto. Ve větší míse si rozmačkáme máslo s cukrem a pak přidáme vajíčko a…
Bleskurychlý jablečný koláč, který může do hodiny stát na stole před nečekanou návštěvou. Určitě mu bude na dezertním talířku slušet kopeček ušlehané nebo zakysané…
Vynikajícím dezertem je roláda upečená z ořechového těsta a naplněná krémem ze smetany a mascarpone. Stačí ji jen pocukrovat, ale pokud vám zbyde krém, můžete jí celou…
Sladkokyselé ostružiny tomuto dortu dodají krásnou barvu a lahodnou chuť. Piškot ochucený skořicí a krém z mascarpone, žervé a ostružinové šťávy se dobře doplňují. Dort…
Dobrý koláček je skvělým doplňkem kávy nebo čaje. Připravte si podle tohoto receptu výborné taštičky, které jsou opravdu vláčné díky použitému tvarohu v těstě a náplní z…
Dozlatova upečený křehký linecký koláč se šťavnatou jablečnou náplní patří mezi klasické moučníky, které pekly už naše maminky. Příprava nezabere mnoho času a dozajista…
Dýňový kompot či polévku zná asi každý. Ale vyzkoušeli jste už koláč z dýně hokaido? Korpus z křehkého těsta je bohatě naplněný náplní z rozmixované uvařené dýně a…
Mrkvový koláč s jablky je vláčný a aromatický dezert, který kombinuje sladkost mrkve a svěží kyselost jablek. Tento koláč je obohacený o ořechy, brusinky a voňavou…
Zapneme troubu na 180° C. V misce smícháme prosátou mouku s ostatními suchými ingrediencemi a přilijeme všechny tekuté. Důkladně promícháme, vlijeme na plech s vysokým…
V hrnku smícháme mouku, práš. do pečiva, cukr a granko, přidejte vejce, mléko, olej a dobře promíchejte. Dejte hrnek do mikrovlnky na cca 3,5 minuty na největší sílu …
Kakaové řezy se smetanovým krémem a pařížskou šlehačkou potěší milovníky lehkých dezertů a hlavně děti. Jsou rychle hotové a snadné na přípravu. K přípravě ani nebudete…