Jablečný sirup
Recept ještě nebyl hodnocenVylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně.Odměříme, zahřejeme zhruba na 70°C a přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně.Odměříme, zahřejeme zhruba na 70°C a přidáme…
Glukoza: Smícháme cukr a kyselinu citronovou a vodu a velmi pomalu zahříváme. Necháme zahřívat cca hodinu a často mícháme, nesmí to vařit. Tato glukoza je čirá, když…
Sezóna jablek a hrušek je v plném proudu, tak je nejvyšší čas oprášit recept na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují žádné koření.…
Máte bohatou úrodu dýní? Tato sladká zelenina se skvěle hodí pro přípravu marmelády. V tomto receptu ji zkombinujeme s jablky, které její chuť dobře doplňují, a ochutíme…
Okvětní plátky růží můžeme použít na přípravu voňavého sirupu, který po růžích získá i krásnou barvu. Sirup využijeme při horkých letních dnech na přípravu osvěžujícího…
Z čerstvého rybízu můžeme připravit výbornou osvěžující šťávu, kterou oceníme hlavně během horkých dnů. Pokud přidáme i maliny, bude krásně vonět. Ovoce nevaříme, díky…
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou…
Černý bez je v Česku velmi rozšířený. Jeho květy můžeme použít na přípravu sirupu, který kromě skvělé osvěžující chuti potěší i léčivými účinky. Může pomoci například…
Meruňky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do nádoby pekárny, přidáme cukr, kyselinu citronovou a zapneme program Marmeláda. Horké plníme do čistých a suchých…
Při pohledu na neskutečnou úrodu rajčat z mého dvorečku mne napadlo, že si uvařím kečup. V mysli jsem měl, jak ho vařívala matka, tak žádný problém. A navíc, je krásné…
Odstátý mošt hadičkou opatrně stáhneme z kalů a lehce zahřejeme.Přidáme cukr a kyselinu citronovou, rozmícháme a zcela nakonec vmícháme i tresť (aroma).Hotový sirup…
Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme…
2 litry vody svařte s cukrem, přiveďte k varu a nechejte vychladnout.Až je voda jen mírně vlažná, vložte do ní květy bezu, mátu, kyselinu citronovou a citron nakrájený…
Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek a bubáků a vyklepeme vnitřek šípku (některé jsem vařila v celku, protože byly malé). Pro zjednodušení lze použít celé šípky bez čištění…
Jsou většinou čisté a tak je dáme do většího hrnce se studenou vodou, aby byly ponořené. Vodu trochu okyselím kyselinou citronovou. Stačí pár špetek, ale není vůbec…
Plody rakytníku rozdrtíme a propasírujeme. Vylisovanou šťávu zahřejeme, přidáme cukr a mícháme do rozpuštění. Přidáme kyselinu citronovou, ohřejeme na 80°C. V troubě…
Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme…
Do 1.5 l převařené vody, okyselené kyselinou citronovou, naložíme na 24 hodin 30-40 květů černého bezu, pak scedíme přes látku. Půl litru vody s medem, vanilkou a…
Sezóna meruněk je v plném proudu a tak je na čase oprášit recept na meruňkovou marmeládu. Pokud ji připravíme podle tohoto skvělého receptu, vynikne v ní opravdová chuť…
Plody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké plody můžeme cukrem a…
Pokud nevíte jak zužitkovat cuketu, vyzkoušejte z ní upéct koláč, posypaný křupavou drobenkou. Cuketová náplň koláče, vonící po skořici, je díky použitému medu příjemně…
Odpeckované višně nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem (pozor na stříkající šťávu – velice barví), vlijeme do širšího kastrolu a přivedeme na 10-15 minut k varu. Ráda…
Červená řepa svou příjemně nasládlou chutí určitě najde svoje příznivce. Tento sirup ředěný 1:10 bude chutnat jak za studena tak i za tepla. Řepa dodává pružnost a lesk…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami