Bezinková šťáva
Recept ještě nebyl hodnocenČerný bez, který je známý svými léčivými účinky, začíná v přírodě pomalu kvést. Své uplatnění nalezne i v kuchyni, ať už jako smažené květy bezu kosmatice, nebo jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Černý bez, který je známý svými léčivými účinky, začíná v přírodě pomalu kvést. Své uplatnění nalezne i v kuchyni, ať už jako smažené květy bezu kosmatice, nebo jako…
Do hrnce připravíme omyté a pokrájené ovoce. Zahříváme na sporáku cca 5 minut, až ovoce lehce změkne a poté ho rozmačkáme mačkadlem na brambory, příp. i lehce mixnu…
Připravte si lahodný domácí sirup, který osvěží v létě a v zimě posílí imunitu. Hodí se do vody i čaje a jeho příprava je snadná. Stačí pár surovin a trocha trpělivosti…
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak…
Bezové květy nasbírejte ve vrcholné kondici a připravte z nich chutný sirup. Uchováte si tak trochu voňavého jara do podzimních plískanic. Práce vynaložená na přípravu…
Z květů u nás velmi rozšířeného černého bezu můžeme připravit voňavý a chutný sirup. Ten využijeme na přípravu osvěžujícího nápoje, který přijde vhod hlavně v letních…
Domácí mátový sirup můžeme použít do minerálky, vody i do čaje. V létě s ledem nádherně osvěží, v zimních pliskanicích je skvělým pomocníkem při nachlazení, kašli, či…
Med je doslova pokladem. V období, kdy kvete lípa, můžete vyzkoušet připravit lipový med, který má opravdu zajímavou vůni a chuť. Je plný zdravý prospěšných látek, která…
Sklízíte jednu misku rybízu za druhou, ale koláčů už máte dost? Pokud ho potřebujete ještě trochu zpracovat, vyrobte si z něj lahodný sirup. Nebudete-li ho dlouho…
Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme…
Kopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…
Do hrnce dáme všechny ingredience kromě cukru a vaříme po dobu cca 15 minut. Poté umístíme na 24 hodin na chladné a temné místo.Po 24 hodinách scedíme (já do cedníku…
Nejen na mojito pro děti (a s přídavkem bílého rumu i pro dospělé konzumenty) se hodí domácí mátový sirup. Příprava je snadná a výsledek chutný a velmi aromatický. Máte…
Příprava domácího džemu je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i do chladných zimních dnů. Džem z vyzrálých třešní s kapkou rumu dodá dezertům jedinečnou chuť a…
Okvětní plátky růží můžeme použít na přípravu voňavého sirupu, který po růžích získá i krásnou barvu. Sirup využijeme při horkých letních dnech na přípravu osvěžujícího…
Přebytky sezónního ovoce můžeme zpracovat při výrobě domácí marmelády. Vyzkoušejte skvělou kombinaci jahod a banánů. Marmeláda díky banánům dobře želíruje a skvěle…
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou…
V zahrádce to krásně voní čerstvými bylinkami. Způsobem, jak je upotřebit, je výroba domácího meduňkového sirupu, který využijete do limonád nebo čajů. Jeho jemná chuť i…
Ze špendlíků či mirabelek můžeme připravit výbornou kořeněnou marmeládu, která chuťově připomíná tu anglickou pomerančovou. Chuť špendlíků v ní doplňuje badyán, skořice,…
Bezové květy zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, aby se nevymyl pyl, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Zázvor…
Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě…
Většina z nás zná rebarboru hlavně ve sladkých moučnících. Ale co z ní připravit třeba sirup? Jeho zajímavou chuť upotřebíte do letních osvěžujících nápojů. Zbylou…
Pokud máte přebytek černého rybízu, určitě z něj připravte tento skvělý džem. Má sladce pikantní chuť a nádhernou tmavou barvu. Využijete ho do moučníků nebo i jen tak…
Omyté, vypeckované, ovoce (jakékoliv:meruňky, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, třešně) dáme do formy pekárny dáváme malé kousky - podle druhu, tedy aspoň pokrájíme na…