Marmeláda z reveně, meruněk, zázvoru - bez gelfixu
Recept ještě nebyl hodnocenPokrájenou reveň smícháme večer s cukrem, necháme přikryté do rána v chladu. Pustí hodně šťávy. Druhý den za občasného míchání dáme povařit, když trochu zhoustne,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokrájenou reveň smícháme večer s cukrem, necháme přikryté do rána v chladu. Pustí hodně šťávy. Druhý den za občasného míchání dáme povařit, když trochu zhoustne,…
Broskve odpeckujeme, jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, "bubáka" a prohlubeň kolem stopky. Slupku ponecháme. Takhle očištěné, navážené ovoce rozvaříme v menším…
Převaříme vodu, kterou necháme zcela vychladnout. Květy opatrně propláchneme (není nutné). Do sklenice skládáme květy a prokládáme kolečky citrónu. Zalejeme vodou až po…
Mirabelky omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce s trochou vody a rozvaříme. Propasírujeme.Protlak vaříme 20-30 minut prudkým varem. Pak přidáváme po částech cukr, aby se…
Ze švestek nemusíte připravovat jen povidla. Máte-li bohatou úrodu, uvařte i tuto jednoduchou, ale za to chuťově skvěle vyladěnou marmeládu. Se špetkou skořice, citronem…
Nejprve obsypaný strom a pak plný regál ve špajzu. I takhle se dá popsat nejprve úroda třešní a pak jejich zpracování na marmeládu, kterou jistě uvítáte zejména v…
Okvětní plátky růží můžeme použít na přípravu voňavého sirupu, který po růžích získá i krásnou barvu. Sirup využijeme při horkých letních dnech na přípravu osvěžujícího…
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou…
Odpeckované višně nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem (pozor na stříkající šťávu – velice barví), vlijeme do širšího kastrolu a přivedeme na 10-15 minut k varu. Ráda…
Broskve oloupeme a odpeckujeme a vlnitým šťouchadlem na brambory (na vymíchání kaše) rozšťoucháme na kaši s malými kousky. Přidáme cukr, Gelfix a kyselinu citronovou a…
Vypeckované třešně nasekáme v robotu a dáme do nádoby DP. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Zapneme program zavařenina (u Mouli XXL je to č. 11). Horkou…
Z dúl odstránime papierovou utierkou chĺpky, ošúpeme, prekrojíme na štvrťky, odstránime jadrinec a pokrájame na menšie kúsky. Dávame ich hneď do vody s pridaním octu,…
Do velkého hrnce vložíme na drobné kousky nakrájené čerstvé i sušené švestky. Přidáme kyselinu citronovou a Gelfix Extra, rozmíchaný se 2 lžícemi cukru. Promícháváme a…
Dýni nakrájíme na kostky 2x2 cm a posypeme cukrem a kyselinou citrónovou. Promícháme a necháme 48 hodin stát. Pak dýní uvaříme dosklovita a přidáme tresť. Po vychladnutí…
Chilli odstopkujem a pokrájíme.Do kastrolku dáme vodu a chilli, vaříme do změknutí.Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme.Pektogel si připravíme dle návodu na balení…
Nasbírané rostliny plicník i meduňku dáme do hrnce společně s nakrájeným citronem a zalejeme horkou vodou, promícháme, přisypeme kyselinu citronovou (20g balení),…
Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedu i 6x (o to více získám šťávy). Nechám odstát v…
Pologule si dobre vymastíme a vysypeme múkou. Celé vajcia šľaháme spolu s cukrom do hustej peny, pridáme múku zmiešanú so sódou, šťavu a postrúhanú kôru z citróna a olej…
Vypeckované švestky zalijeme vodou a rozvaříme. Rozmixujeme a vzniklý protlak odvážíme - podle jeho hmotnosti pak přidáme úměrně cukru a kyseliny citronové.Ten, kdo má…
Květák zbavíme listů, omyjeme a rozebereme na menší růžičky, které vložíme do vroucí vody, okyselené kyselinou citronovou a uvaříme do poloměkka.Scedíme jej, spolu s…
Dýni zalijeme 2,5 l vody s octem a 1 trestí. Necháme uležet do 2. dne.Vodu slijeme, k dýni přidáme ostatní suroviny + 1,5 l čisté vody a chvilku povaříme.Vybereme…
Veškeré ovoce pokrájíme, pomeranče zbavíme pecek a kůry a dáme vše vařit s trochou vody. Za půl hodiny vše rozmixujeme a vaříme s cukrem další zhruba půl hodinu až se…
Mirabelky omyjeme a dáme do hrnce s 2 dl vody. Přidáme skořici, badyán a hřebíček. Vaříme cca 20-30 minut.Rozvařené mirabelky přepasírujeme přes cedník. Přidáme cukr a…
Rozvaříme cukr s vodou, přidáme jahody na kousky a směs rozmixujeme.Odstavíme ze sporáku. Necháme směs vychladnout.Vložíme omyté listy meduňky a citron. Necháme 24 hodin…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Pečeme s Ivou: Pruhované rohlíčky s tvarohem. Nadýchané těsto a lahodná náplň tvoří dokonalou dvojici!
Jak na nakládaný hermelín? Aby se sýr nezkazil, je potřeba správně zacházet se sklenicí, s kořením i s olejem
Sezóna českých jahod se blíží! Víme, kdy se letos začne sbírat i jaká bude úroda