Bezový sirup se zázvorem a limetkou
Recept ještě nebyl hodnocenBezové květy zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, aby se nevymyl pyl, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Zázvor…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bezové květy zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, aby se nevymyl pyl, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Zázvor…
CESTO: Vajcia vyšľaháme s cukrami. Pridáme mlieko, olej, citr. šťavu, citr. kôru, múku, prášok do pečiva a sódu bik. Polovicu cesta nalejeme na vymastený plech, 2.…
Dýni zalijeme 2,5 l vody s octem a 1 trestí. Necháme uležet do 2. dne.Vodu slijeme, k dýni přidáme ostatní suroviny + 1,5 l čisté vody a chvilku povaříme.Vybereme…
Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a kyselinou citronovou. Hrnec…
Do hrnce dáme všechny ingredience kromě cukru a vaříme po dobu cca 15 minut. Poté umístíme na 24 hodin na chladné a temné místo.Po 24 hodinách scedíme (já do cedníku…
Glukoza: Smícháme cukr a kyselinu citronovou a vodu a velmi pomalu zahříváme. Necháme zahřívat cca hodinu a často mícháme, nesmí to vařit. Tato glukoza je čirá, když…
Omytým rajčatům odstraníme "bubáka" a nakrájíme je na čtvrtky, rozmixujeme spolu s odpeckovanými švestkami (nemusí se dát ale měla jsem už pár hodně měkkých).Poté vše…
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete…
Květy černého bezu mají spoustu blahodárných účinků. Bez kvete zhruba v období od května do června, neotálejte a vydejte se natrhat květy, ze kterých můžete připravit…
Černý bez je v Česku velmi rozšířený. Jeho květy můžeme použít na přípravu sirupu, který kromě skvělé osvěžující chuti potěší i léčivými účinky. Může pomoci například…
Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě…
Třešňová marmeláda z domácí pekárny je dokonalým způsobem, jak zachytit letní chuť třešní v jedné skleničce. Tato marmeláda se vyznačuje svou bohatou, sladkokyselou…
Žluté blumy jsou šťavnaté, mírně nakyslé a v létě jsou ideální svačinkou do ruky, hodí se ale také do různých koláčů. Pokud si chcete připomenout jejich chuť i v zimě,…
Sirup z fíkových listů je netradiční a exotický elixír plný vůní Středomoří. Jeho jemná chuť připomíná svěží fíky s lehkým nádechem bylin a ovoce. Tento sirup je skvělým…
Zejména na jaře můžeme v přírodě nasbírat čerstvé lístky mladých kopřiv. Mají sílu a říz. Zpracovat je pak můžeme třeba do osvěžujícího sirupu. Spolu s citronovou šťávou…
Louka plná žlutých pampeliškových květu lahodí našemu oku. Květy však mají své využití v kuchyni, připravit z nich můžeme třeba sirup, kterým si můžeme osladit čaj, nebo…
Venku září nejen sluníčko, ale také žluté květy pampelišek. Vydejte se tyto léčivé byliny posbírat a připravte si z nich chutný med nebo sirup. Domácí pampeliškový sirup…
Černý bez, který je známý svými léčivými účinky, začíná v přírodě pomalu kvést. Své uplatnění nalezne i v kuchyni, ať už jako smažené květy bezu kosmatice, nebo jako…
Urodila se vám spousta jahod a vy už opravdu nevíte co s nimi? Vyzkoušejte připravit slaďoučký jahodový džus, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Z džusu můžete…
Domácí třešňový sirup je skvělý způsob jak si uchovat chuť letních dní. Perfektně se hodí do osvěžujících limonád nebo do různých koktejlů. Sirup je jednoduchý na…
Příprava domácího džemu je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i do chladných zimních dnů. Džem z vyzrálých třešní s kapkou rumu dodá dezertům jedinečnou chuť a…
Pokud nevíte jak zužitkovat cuketu, vyzkoušejte z ní upéct koláč, posypaný křupavou drobenkou. Cuketová náplň koláče, vonící po skořici, je díky použitému medu příjemně…
Chcete si uchovat trochu léta na zimu? Pak je pro Vás tento recept tím pravým. Zavařené meruňky můžete použít během celého roku například do koláče, nebo si je vychutnat…
Sladká a voňavá broskvová marmeláda je chuť léta zavřená ve sklenici. Skvěle se hodí na chleba, do koláčů i jako náplň do palačinek. Díky šťavnatým broskvím a jednoduché…