Salmon bowl (lososový)
Recept ještě nebyl hodnocenPodle návodu uvaříme sushi rýži - pozor, nesmí být převařená.V menším hranci připravíme rozvar z octa, cukru a soli. Necháme na mírném ohni za stálého míchání rozpustit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podle návodu uvaříme sushi rýži - pozor, nesmí být převařená.V menším hranci připravíme rozvar z octa, cukru a soli. Necháme na mírném ohni za stálého míchání rozpustit…
Do pekáčku vytřeného olejem dáme na kolečka nakrájenou cibuli a bambusové výhonky (bez šťávy). Dále na vše položíme lososa kůží dolů. Mírně osolíme, opepříme, posypeme…
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Rybu lehce pokapeme limetkou, posolíme a posypeme nastrouhanou kůrou z limety. Dáme péct na cca 13 minut. Fazolky zbavíme stopek a vložíme…
Lososa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, po obou stranách osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na přepuštěném másle.Pečicí papír pomačkáme, uložíme do něj…
1. Lososa osolíme, okořeníme citronovým pepřem a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Dáme stranou a udržujeme v teple. 2. Do výpeku vlejeme citronovou šťávu (já…
Lososové filety necháme rozmrazit, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme koriandrem a grilovacím kořením. Vše raději s citem neb maso nechceme "přeostřit".Na větší…
Chřest oloupeme po hlavičku. Vhodíme do kastrolu s vodou, kam jsme přidali 2 špetky soli, špetku cukru a šťávu z půlky citronu. V této lázni chřest vaříme asi 5 minut. …
V nádobě, kam se vám tak akorát vejdou obě porce ryby si dobře smíchejte olivový olej, pivo, sojovku, česnek, zázvor a hnědý cukr. Do této směsi naložte osušené porce…
Z mouky a vajec (pokud jsou malá, přidáme žloutek) vypracujeme nejlépe ručně pružné, měkké těsto, rozdělíme na 3 díly, zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu…
Zapneme troubu na 200 °C. Lososa osolíme a opepříme z obou stran, zakápneme citronovou šťávou a necháme 10 minut stranou. Do rozehřáté pánve dáme olej a lososa opečeme…
Nové brambory mají sezonu zejména na začátku léta. A zrovna léto vybízí k lehčím pokrmům. K takovým patří i tento svěží a lehký salát s lososem a křupavým zeleným…
V malé mističce promícháme hořčici a rozpuštěný med. Lososa nakrájíme na plátky, které dáme na plech s pečícím papírem, který jemně vymastíme olivovým olejem (aby se…
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v…
Lososa nakrájíme na kostičky a pórek na proužky, mírně osolíme. Společně na sucho osmahneme na nepřilnavé pánvi.Do pánve přidáme vařené těstoviny, promícháme a…
Suroviny na zálivku dáme do misky a důkladně je vyšleháme.Brokolici rozebereme na malé růžičky a povaříme ji v osolené vodě 4 minuty. Ihned ji zcedíme a zchladíme.Ledový…
Lososa osolíme, opepříme a opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a rozdělíme na kousky.Běžným způsobem uvaříme rýži.Rozehřejeme olej, na který dáme velmi krátce…
Filet lososa, marinovaný v marinádě z kouřové soli, adžiky a limetkové šťávy, ogrilujeme a podáváme s osvěžující exotickou salsou z grilovaného ananasu, která má díky…
Pokud chcete zkusit exotický salát ze syrového rybího masa, zkuste tento podle našeho receptu. Úprava filetu, kdy se maso připraví odležením v citronové šťávě a chutě…
Osvěžující kombinaci najdeme v tomto salátu, na který můžeme upotřebit dary naší zahrádky. Štiplavé ředkvičky, křupavý salát, jemná cuketa, to vše nám dá základ lehkého…
Balíčky pečicího papíru v sobě skrývají lehký a zdravý oběd. Lososa pečeme spolu se zeleninou a svazky čerstvých bylinek, které dodají pokrmu krásnou vůni. Pěkně pestré…
Křupavá bramborová krusta obohacená o čerstvé bylinky zvýrazní jemnost a šťavnatost lososa, zatímco lilkové lasagne přinášejí středomořské ingredience – pečený lilek,…
Toto velmi jednoduché jídlo potěší jemnou a dobrou chutí, navíc ho připravíme během chvilky. Bramborové noky přelité nasládlou dýňovou omáčkou podáváme s kousky…
Rčení o tom, že v jednoduchosti je krása, platí i při přípravě tohoto receptu. Filet lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou a upečeme. Při servírování můžeme doplnit…
Vynikající tatarák z lososa můžete servírovat při každé slavnostní příležitosti, ale můžete si s ním také zpříjemnit romantický večer ve dvou. Základem je však opravdu…