Buštěhradské pohankové lívanečky
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme pohanku v mléce hodně do měkka. Přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl a umícháme těsto. Pečeme na lívanečníku dozlatova.Dávám jí vařit více, zbylou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme pohanku v mléce hodně do měkka. Přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl a umícháme těsto. Pečeme na lívanečníku dozlatova.Dávám jí vařit více, zbylou…
Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme.Na lžíci másla…
Na masle si zpenime na jemno cibulku, az je trosku tmavsi, pridame na jemno houby - ja mela zampionky a orestujeme. Pak pridame na kosticky pokrajene brambory,…
Cibule nakrájíme nadrobno a restujeme na rozehřátém tuku dozlatova až dohněda, společně s mrkví nastrouhanou na tenká kolečka .Poté přidáme prolisovaný česnek a ještě…
Z mouky, vajec a mléka zaděláme řídké těsto a upečeme na pánvi palačinky.Nakrájená kuřecí prsa smícháme se sojovou omáčkou, mírně opepříme a necháme pár minut stát.…
Na rozpálenou pánvičku dáme tuk a přidáme cibulku a hrách (ten doporučuji cca 1 hod. předem namočit). Poté podlijeme vodou a dusíme. Jakmile nám hrách trochu změkne,…
Rozřežeme prsíčka na větší plát a naklepeme, aby se roládky lépe rolovaly. Necháme odpočinout a mezi tím připravíme nádivku.Do mletého masa přidáme všechny ingredience…
Všechny ingredience kromě porku, oleje a soli smícháme. Krůtí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do směsi koření. Necháme odpočinout aspoň 1 hodinu. Na…
Cibuli nakrájíme na hrubo a orestujeme na oleji, přidáme očištěné žaludky a srdce, orestujeme, přidáme protlak, papriku, zarestujeme a zalijeme pivem, popřípadě…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Připravíme pánev, na které necháme rozpustit máslo. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, opečeme do zlata. Pak dáme utřený česnek a na jemno nakrájené žampiony.…
Cuketu jsem chvilku nechala stát, aby pustila šťávu. Potom jsem ji ještě vymačkala a šťávu dala pryč. Vmíchala jsem ostatní ingredience a nakonec mokrýma rukama tvořila …
Očištěné václavky pokrájíme, vhodíme do vroucí vody, promícháme, scedíme a necháme okapat. Tarhoňu uvaříme dle návodu na obalu a scedíme.Jemně pokrájenou cibuli osmažíme…
Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, sůl, pepř, tymián bazalku, majoránku a trochu mléka. Vše řádně promícháme a na zahuštění přidáme strouhanku nebo rohlíky namočené ve…
Kuřecí stehna omyjeme osušíme. Dále je osolíme, opepříme, posypeme mletou sladkou paprikou a dáme je na másle opéct z každé strany. Když jsou stehna opečená, odložíme je…
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme maďarskou papriku a sladkou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso na kostky a zalejeme vodou, přidáme masox, rozmačkaný česnek, sůl,…
Maso dáme do mísy, osolíme ho a malinko polijeme smetanou, promícháme a necháme ho chvilku stát, zatím si nakrájíme rohlík na kostičky a polijeme ho smetanou, aby se nám…
Rozpálíme olej, odstavíme, přidáme česnek, kari, kmín a zamícháme.Pak přidáme mouku, krátce osmahneme a hned zalijeme studenou vodou. Povaříme asi 5 minut. Odstavíme,…
Všechny ingredience smícháme do lepivého těsta. Není nutné, aby bylo nelepivé, jako na klasickou sekanou. Nabereme vždy trochu směsi a zlehka vyválíme ještě v kukuřičné…
Pohanku přebereme, opláchneme ve studené vodě a dvakrát zalijeme horkou vodou a scedíme. Zalijeme ji mlékem a uvaříme hodně do měkka. Hlídáme, aby se vyvařilo všechno…
Do hrnce si dáme rozpustit asi 100g másla, ke kterému přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev a petržel a na nudličky nakrájený celer a cibuli. Orestujeme a přidáme dle…
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme kocky tekvice a nakrájané stonky zeleru. Premiešame a zmes zeleniny vysypeme do vymasteného pekáčika.Na kocky nakrájanú…
Na pánvičce osmahneme cibuli, když začne zlátnout přihodíme klobásu a necháme chvilku odležet.Oloupeme cuketu, vydlabeme z ní semínka, poté nastrouháme a vymačkáme vodu.…
Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku. Do ní zamíchejte sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň
Ekologie v kuchyni: Jak šetřit přírodu i svoji peněženku? Tyhle tipy vám ukážou cestu!
5 nejslavnějších pikantních jídel světa: Zvládnete sníst indické vindaloo nebo mexické chili con carne?