Řízek v makové strouhance
Recept ještě nebyl hodnocenRezne jemne naklepeme, osolíme a okoreníme.Vajcia vidličkou rozšľaháme s jogurtom, strúhanku zmiešame s makom a jemne nastrúhanou citrónovou kôrou.Rezne obalíme v múke,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rezne jemne naklepeme, osolíme a okoreníme.Vajcia vidličkou rozšľaháme s jogurtom, strúhanku zmiešame s makom a jemne nastrúhanou citrónovou kôrou.Rezne obalíme v múke,…
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Ručně nebo s robotem: …
Mák, tvaroh a ovoce je chutná kombinace. Kdo ji ještě nezkusil, má možnost. Stačí k tomu hotové listové těsto a připravit náplň. Skvělý moučník budete podávat do hodiny…
Štědrák je kynutá vánoční sladkost. Chutná famózně, nejlépe až druhý den, kdy se všechny náplně patřičně proleží. Korpusem je kynuté těsto, mezi jehož patra se postupně…
Vše až po mák (včetně) krátce rozmixujte v mixéru - stačí párkrát zapulzovat, chceme jen, aby se trochu nasekaly vločky a semínka a celé se to pěkně promíchalo.…
Šlehačku, mouku a heru zpracujeme do těsta a pak necháme odležet. Odleželé těsto vyválíme a vykracujeme kolečka, kolečka naplníme buď tvarohem smíchaným s vejcem,…
Těsto vypracujeme smícháním všech surovin a necháme v lednici hodinu odpočinout.Na náplň také smícháme všechny suroviny.Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme…
Ve vodě rozpustíme droždí s cukrem a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto kyne v míse necelou hodinu.Vykynuté ho na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 8…
Uhnětené těsto rukama rozprostřeme na dno formy vyložené pečícím papírem. Potřeme bílkem a dáme do tepla kynout.Mezitím připravíme makovou náplň a drobenku. V rendlíku…
Nejdříve si připravíme náplň, aby nám vychladla. Mléko přivedeme k varu, přidáme mák a mírným varem asi 3 minuty za stálého míchání provaříme. Stáhneme z plotny a …
Z listového těsta vyválíme hady o průměru cca 1cm, krájíme na kousky 8-10cm dlouhé. Každého hada několikrát zakroutíme a zkrouceného spojíme a dáme na plech. Potřeme…
Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a…
Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané,uzavřeme,zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.Po ukončení…
V míse vyšleháme vajíčka do pěny a pak postupně přidáváme cukr, zakysanou smetanu, mouku promíchanou s práškem do perníku, olej, mléko, vanilkový cukr, skořici, rum,…
Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme sójovou mouku, změklý tuk a sýr a v mléce nebo vodě namočené amonium a zpracujeme těsto.Necháme je hodinu v chladu odležet, potom…
Brambory dáme vařit do mírně osolené vody. Vody nedáváme příliš, jen tolik, aby byly brambory ponořené a vaříme doměkka. Po uvaření brambory necedíme, rozšťoucháme je,…
Z mouky, vajec, cukru a soli vypracuji těsto. Po vypracování rozdělím těsto na půlky, čtvrtky, osminky…. Z rozděleného těsta vyválím na malíček silné válečky cca 20 cm…
Cukr a vejce ušleháme,přidáme tekuté a následně sypké přísady. Do košíčků dáme trochu těsta,vložíme kousek broskve a zalijeme těstem do 3/4 výšky košíčků. Pečeme při…
Vařené studené brambory postrouháme a smícháme na vále s moukou a solí v tvárné těsto.Vyválíme z něj váleček, rozkrájíme na asi 20 kousků, podle velikosti švestek.…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme zabalené ve fólii přes noc v chladu odležet.Vyválíme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 10…
Zamícháme hustší těsto a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.Poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem. Dále posypeme hustě mletým mákem, smíchaným s…
Připravíme pekáček. Na dno dáme pečící papír. Připravíme mísu. Při dělání plátů máme vždy stejný postup a to je, že vyšleháme vajíčko s cukrem do pěny, přimícháme…
Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po skončení programu těsto vyválíme na placku, ze které vykrájíme kolečka…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Česká klasika: Na hovězí roštěnou na česneku stačí jen 3 hlavní ingredience a s bramborovým knedlíkem a špenátem chutná božsky
Sezónu hrušek je třeba využít na maximum. Malým dětem zavaříme pyré, větším zkusíme dát kombinaci s pečeným masem
Pečeme s Ivou: Jednoduché bulky se sýrem vydrží vláčné a voňavé dva dny. A ta vůně! Je cítit až ven před dům