Pórková polévka se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle necháme zesklovatět nakrájený pórek, přidáme sýr, aby se roztavil (stále mícháme), bujón a vodu.Povaříme, přisypeme zavářku, rozkvedlané vejce a nakonec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle necháme zesklovatět nakrájený pórek, přidáme sýr, aby se roztavil (stále mícháme), bujón a vodu.Povaříme, přisypeme zavářku, rozkvedlané vejce a nakonec…
Príprava cesta: Zemiaky nastrúhame na strúhadle na kašu, osolíme, pridáme vajce. Poriadne rozmiešame a postupne pridávame múku, až kým cesto nie je trochu hustejšie …
Do zapékací misky připravíme alobal, vložíme posolené filety pangasia, pokapeme šťávou z půlky citronu.Druhou půlku citronu nakrájíme na kolečka a poklademe na filety,…
Velký plech s vyšším okrajem důkladně vymažeme změklým máslem (nejraději jen rukou), potom máčíme suché rohlíky v mléce, vyskládáme nejdříve po okrajích, potom celý…
Květák dáme povařit do osolené vody doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Kdo chce, může ho povařit na páře. Poté v míse rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo…
Pečená stehna: Omytá kachní stehna trochu osušíme, posypeme solí a kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme asi 1 dl vody a pečeme v troubě nejprve asi 10–15 minut na 200º…
Cibule oloupeme, seřízneme spodek, aby stály a křížem do dvou třetin nařízneme. Osolíme, opepříme a do zářezů vložíme plátky másla. Vložíme do pekáčku, podlijeme…
Z mouky, másla, cukru, žloutků, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi hodinu. Těsto vpracujeme do dortové formy a propícháme…
4 velke zemiaky, vhodne na pecenie, poprepichujeme vidlickou dokola, (aby nam nevybuchli).Ponatierame olejom a cele posolime (tym dosiahneme chrumkavu kozku). My sme…
Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem…
Ve vlažném mléku s droždím a s trochou cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy a spolu s dalšími přísadami zpracujeme těsto. Necháme kynout.Pak těsto…
Postup je velmi prostý - vše spojíme dohromady v lepivé těsto. Ideálně nejprve promíchejte suché ingredience a poté přidejte máslo, jogurt a vejce. Vykrajujte lžící…
Těstoviny dáme vařit. Na rozehřátou pánvičku dáme olej, mraženou zeleninu, přidáme kousek másla, šunku a žampiony. Na závěr dochutíme Vegetou. Vše spolu zamícháme.
Krkovici nakrojíme po stranách, aby se nám nekroutila. Zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.V tlakovém hrnci rozpálíme olej a maso na něm z obou stran…
Byl hodný, pracoval na zahradě, nebo okolo chaloupky, tak si zaslouží dobrou večeři. Jasně, že musíš být připravená. V lednici leží roštěnky, co kamarád řezník nechal…
Mouku promícháme s cukrem a solí, necháme vzejít kvasnice v troše teplého mléka s cukrem - vytvoříme kvásek.Žloutky rozmícháme ve zbytku teplého mléka a vlijeme do mísy…
Toustový chléb okrájíme ze všech stran a zbavíme ho okrajů. Potom tousty přes sáček rozvalíme válečkem do všech stran.Umístěte jeden plátek sýra na toust pak přidejte 2…
Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase…
Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase…
Všetky prísady na marinádu dobre premiešame, filé v nej obalíme a necháme v marináde stáť v chlade 24 hodín.Potom filé rozložíme do pekáčika a obložíme plátkami masla…
Ze skeletu připravíme vývar na omáčku, ze zbytku pak připravíme polévku a obereme do ní maso z kostí. Kuřecí prsíčka nakrájíme, osolíme a opepříme a opečeme na másle.V…
Hovadzie maso odblanime a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. Pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.Na drobno nakrajanu slaninku, cibulu, cesnak…
Uprostřed masa uděláme otvor ostrým nožem. Nožem pootočíme, abychom vytvořili skulinu. Naplníme ji brusinkovým želé a okraje spíchneme párátkem nebo ucpeme např. kouskem…
Uvaříme květák a brokolici (bez "stonku", jen "mozečky").Po uvaření slijeme a lehce rozšťoucháme.Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm rozšťouchaný květák a…