Šunkový perkelt
Recept ještě nebyl hodnocenJídla z jednoho pekáčku jsou prostě vděčná. A zrovna na tento masovo-šunkový perkelt můžete využít úrody rajčat a paprik z vaší zahrádky. A tak, s přílohou v podobě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jídla z jednoho pekáčku jsou prostě vděčná. A zrovna na tento masovo-šunkový perkelt můžete využít úrody rajčat a paprik z vaší zahrádky. A tak, s přílohou v podobě…
Předehřejte troubu na 190 °C, hranolky z tuřínu rozložte na plech a lehce je postříkejte olejem. Dochuťte solí a pepřem, poté posypte bylinkami. Pečte v předehřáté…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařeného hovězího masa, můžeme z něj připravit snadnou a rychlou večeři. Masová směs podávána se zeleninou a topinkami je hotová během…
Plátky masa očistíme, naklepeme, osolíme, posypeme jemně libečkem a necháme chvíli odležet. Na pánvy si orzpálíme olivový olej, vložíme maso a opékáme z obou stran.…
Hovězí patří mezi oblíbené druhy mas. Protože si za něj připlatíme, objevuje se často na svátečních tabulích. Ochutnejte tuto nevšední úpravu s bezinkovou omáčkou,…
Hovězí a vepřové plátky orestované na sádle uvaříme v jednoduché omáčce z lesních hub a vývaru. Na závěr přidáme nakrájený pórek. Jako přílohu použijeme knedlík,…
V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo potopené, přidáme sůl (dávám i masox), bobkový list, napůl…
Toto nie je recept ako taky ale ako spravit z lacneho tvrdeho masa pochutku bez toho aby ste ho museli rozmlatit tlcikom ale dat do kuchty. 1- Tvrde maso nema rado…
Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list). Samozřejmě sůl.Do jiného hrnce dáme na dno roztopit…
Maso nakrajime na kostky, cibuli oloupeme (nechame vcelku).Oboji vlozime do hrnce, pridame kardamom, bobkovy list, nove koreni, osolime, zalijeme vodou (lehce nad uroven…
Na lžíci sádla osmahneme krájený špek a na něm zpěníme nakrájenou cibuli.Přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme a také osmahneme, aby se maso zatáhlo. Zalijeme vývarem…
Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák,…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k…
O slaninový džem, karamelizovanou cibulku a pikantní česnekovou omáčku je ozvláštněn tento výtečný hamburger. Na rodinnou oslavu či zahradní slavnost s přáteli je tento…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme chvíli zchladnout, oloupeme a pokrájíme na plátky.Maso nakrájíme na malé kousky.Rukolu omyjeme a osušíme.Připravíme si přeliv -…
Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci.Okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín…
Jsou suroviny, které byste netipovali, že se k sobě hodí. Ovšem, někdy mohou přikvapit. Příkladem je tento recept na hovězí plec prošpikovanou slaninou, okořeněnou…
Doplňte svoje zavařeniny o touto lahodnou směs, která spojuje šťavnaté kousky masa s dokonale vyváženým kořením a čerstvou zeleninou. Tato směs je ideální pro rychlou a…
Šťavnatý plátek dobrého hovězího masa připravíme na grilu a ochutíme ho čerstvým voňavým tymiánem. Podáváme ho s pestrou restovanou zeleninovou směsí, kterou ochutíme…
Brambory uvaříme ve slupce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme rozpůlené, předvařené brambory, řezem dolů. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a rozmarýn a…
Guláš je oblíbenou omáčkou plnou masa a dalších přísad. V tomto receptu najdete návod na přípravu guláše z hovězího masa, které doplní kousky brambor, čerstvé houby a…
Šťavnaté bifteky z mletého hovězího masa podáváme s výraznou a dobře ochucenou omáčkou z rajského protlaku, kořenové zeleniny a vína. Tento pokrm se skvěle hodí pro…
Hamburger je jedním z nejoblíbenějších letních pokrmů z grilu. Příprava masové placičky není tak složitá. Vylepšit ji můžete třeba karamelizovanou cibulí podle receptu…
Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro…