Broumovský guláš

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 1 názor

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 1 názor

Suroviny 4-6 porcí

500 g hovězího masa (kližky)
2 lžíce sádla
4 větší cibule
2 stroužky česneku
voda na podlití
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 mrkve
2 brambory
petrželka
čerstvý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme. Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího masa, lžíci rajského protlaku a po chvíli také mrkev.

  2. Vše společně restujeme a poté zalijeme 1/2 l vody. Přidáme brambory na kostky a guláš dusíme do změknutí. Můžeme zahustit trochou chleba. Nakonec bohatě posypeme petrželkou. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu Broumovský guláš

  • maris maris

    Je tady.naprosto totoźný guláš, jednou jako Broumovský a druhý jako Broumovský Uršuly Klukové, tak si dovoluji přidat fotku i k tomuto;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: broumovský guláš guláš ze dvou mas guláš ze dvou masa guláš dvou mas guláš recept broumovský chléb uherský guláš