Kapusta zapékaná s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenKel oberieme od vrchných listov, rozštvrtíme a dáme variť do slanej vody na cca 5 min. Potom na hrubo posekáme, koštial vyhodíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kel oberieme od vrchných listov, rozštvrtíme a dáme variť do slanej vody na cca 5 min. Potom na hrubo posekáme, koštial vyhodíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu,…
Osmažíme cibuli na másle.Přidáme maso, silně okořeníme a necháme ho zatáhnout.Dusíme dokud není maso změklé, pak přidáme plechovky rajčat, nakrájený česnek a dusíme dál…
Maso v míse dobře promícháme s kečupem, solí, utřeným česnekem, kořením a mlékem. Z vypracované hmoty utvoříme šišku.Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vložíme šišku,…
mleté maso okořeníme dle chuti či zvyklosti, vymažeme formu na srnčí hřbet a asi v tloušťce 1 cm "naplácáme" ochucenou sekanou (asi 2/3 množství), dvě vajíčka…
Na trošce oleje si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, okořeníme osolíme a přidáme prolisované stroužky česneku. Až maso trošku zhnědne a orestuje se…
O tom, že závin nemusí být nutně jen sladký, vás přesvědčí tento recept. V listovém těstě se ukrývá mleté maso se sýrem, klobásou a slunečnicovými semínky. Tak se pusťte…
Balíčky ze zelných listů plněné mletým masem jsou oblíbeným jídlem v mnoha státech střední i východní Evropy. Ochutnejte je dušené pod vrstvou kysaného zelí s troškou…
Bramborovou kaši udělejte dle běžného postupu, jak jste zvyklí (+-4 porce), jen dejte méně mléka, kaše by měla být hodně hustá. Mleté maso osmahneme na oleji, osolíme,…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný nebo nakrájený česnek, přidáme mleté maso, promícháme, osolíme, přidáme chilli a kečup. Znovu promícháme a podlijeme…
Hlávku zelí dáme vařit do octové vody tak dlouho, aby nám šli dobře trhat listy a necháme vychladnout. Uděláme směs z masa, rýže, koření a děláme válečky, kterými…
Vyzkoušejte chutné zapečené cukety s masovou směsí a sýrem. Jemnost jim dodává zalití smetanou a sýr na povrchu vytvoří skvělou zlatavou kůrčičku. O skvělou chuť i vůni…
Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme špetku cukru a trošku vlahého mléka, promícháme a necháme přikryté pár minut, než kvásek vzejde. Mouku prosejeme do mísy,…
Maso s kořením a česnekem dobře promícháme, i bez vajíčka a strouhanky drží pohromadě.Vejce vložíme do studené vody a přivedeme k varu, vaříme 6 minut a hned zchladíme.…
Maso, steakové koření, solamyl, špetka soli, petrželka a 30 g nastrouhané nivy smíchat dohromady.Uděláme 5-6 malých karbenátků, dáme na plech s pečícím papírem, který…
V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a vývaru. Okořeníme ji trochou mleté papriky, grilovacím kořením a provoníme skořicí. Spolu s masovými kuličkami a…
Těstoviny zapečené s mozzarellou a rajčaty přijdou vhod, když hledáte rychlé jídlo, které zároveň nasytí celou rodinu. Navíc během přípravy můžete lehce improvizovat,…
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Ragú à la bolognese je srdcem tradiční boloňské kuchyně – pomalu tažená omáčka z mletého masa, zeleniny, vína a mléka, která dodá těstovinám nezaměnitelnou hloubku.
Kuře vykostíme, ostrým nožem upravíme do plátu, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti a mezi dvěma mikrotenovými úřezy naklepeme. V ledničce necháme do druhého dne uležet…
Mleté maso rozdělíme na malé kousky a dáme do 1,5 lt vlažné vody, přidáme koření, sůl a necháme zvolna vařit, ke konci přidáme zeleninu a dochutíme dle svých zvyklostí…
Karbanátky patří mezi klasiku a rychle připravený pokrm. K mletému masu kromě jiného můžeme přidat třeba kapustu. Tu předem povaříme a nasekáme. Spolu s nastrouhaným…
Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý…