Velikonoční perníková vajíčka
Recept ještě nebyl hodnocenVajíčka jsou tradičním velikonočním symbolem, který představuje znovuzrození. Připravit je můžeme i z perníčků, které nazdobíme čokoládovou a bílkovou polevou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vajíčka jsou tradičním velikonočním symbolem, který představuje znovuzrození. Připravit je můžeme i z perníčků, které nazdobíme čokoládovou a bílkovou polevou a…
Přemýšlíte co upéct letos na Velikonoce? Zkuste tyto vláčné a lehké, máslem a medem vonící jidáše. Tvarem mají podle tradice připomínat provaz, ale fantazii se meze…
Překvapte své hosty a namísto klasických jednohubek podávejte jako pohoštění masové kuličky. Díky křenu a hořčici jsou pěkně pikantní. Podávejte je se sladkopikantním…
Jemný máslový mazanec připravíte snadno podle našeho receptu. Omládek mu dodá na kyprosti a vláčnosti. Dozlatova upečený moučník je plný rozinek, kandovaného ovoce a v…
Bohatě nazdobené dortíky, tak akorát do dětské ručky připravíte podle našeho inspirativního receptu. Kyprý a šťavnatý korpus dozdobíte jemným smetanovo-vanilkovým krémem…
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše…
Medové perníčky ze žitné mouky nemusíme péct jen na Vánoce. Jejich jarní verzi můžeme spolu s dětmi připravit i před Velikonocemi. Tvary vajíček, slepiček a zajíčků pak…
Osvědčené těsto na perníčky má snad každá rodina vlastní. Liší se v maličkostech, ale výsledkem jsou vždy voňavé, velmi líbivě ozdobené a chutné kousky medového pečiva.…
Ve zdravější verzi si můžeme snadno upéct i tradiční sváteční pečivo. Příkladem může být tento velikonoční beránek. Použijeme na něj do základu celozrnnou a špaldovou…
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme…
O Velikonocích by na stole neměl chybět tradiční mazanec. Zkuste letos upéct zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je vláčný, plný brusinek a jeho…
Muffiny jsou snadné, rychlé a navíc je můžeme připravit na mnoho způsobů. Do těchto celozrnných muffinů přidáme rozmixované mandarinky. Podáváme je s jemným krémem z…
Udělejte radost milovníkům čokolády o velikonočních svátcích a připravte čokoládové zajíčky, plné kokosové náplně. Příprava je složitější, ale dle velice podrobného…
Tradiční jidáše mají svým tvarem připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil poté co zradil Ježíše. Proč si ale s dětmi neupéct ze stejného těsta třeba zajíčky? Budou…
Vychutnejte si jednoduchý osvěžující dezert bez přidaného cukru. Plátky šťavnatých jablek zalité medovým jogurtem stačí posypat vlašskými ořechy, nechat odležet a…
Tento dort je perfektní volbou pro speciální příležitosti, jako jsou narozeniny, oslavy, nebo svátky jara. Jemný piškotový korpus s máslovým krémem a sladkou marmeládou,…
Rebarbora je ryze sezónní zelenina se specifickou kyselou chutí, která je v kuchyni využívána obvykle jako ovoce. Pokud si ji chcete uchovat na zimu, svařte ji s medem.…
Na Velikonoční pondělí nesmí chybět také bohatá odměna pro příchozí koledníky. Zajíčci z perníku jsou ideální volbou. Dají se využít i jako jedlá dekorace. Po upečení…
Mísa čerstvé zeleniny je skvělým zdrojem vitamínů a také vlákniny. Pokud do ní přidáme i třeba vařené vajíčko, stane se ze salátu výživné a plnohodnotné jídlo. Kombinace…
Pohanka je osobitá surovina, která vás v kuchyni rozhodně nezklame. Lze z ní připravovat bezlepkové kaše, ale i například palačinky. Vyzkoušejte je usmažit podle tohoto…
Pokud rádi začínáte den něčím sladkým k snídani, nenechte si ujít tuto lahodnou kaši z quinoy. Připravíte ji den předem a druhý den ráno se můžete bez čekání pustit do…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…
Chlebík můžeme ozdobně naříznout a posypat kmínem.