Krůtí medailonky s brusinkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.Na…
Žloutky vyšlehat, přidat med, rozpuštěnou čokoládu a kakao. Následně po 1/3 přidávat ušlehaný sníh z bílků a jemně promíchat.Vložit na plech a do trouby předehřáté na…
Máte rádi červenou řepu? V poslední době slaví velký návrat a není se čemu divit. Je to výborná a zdravá surovina, kterou můžete péct, nakládat i vařit. Zkuste ji použít…
1) V uzavíratelné sklenici smícháme mléko s chia semínky,můžeme osladit, případně ochutit. Promícháme, přikryjeme a dáme přes noc do lednice. 2) Druhý den dáme navrch…
Kuřecí prsa můžeme použít předem marinovaná, ale není to nutné. Maso nakrájíme na velikost soust, lehce osolíme, opepříme a v předehřáté pánvi na oleji opečeme ze…
Lístky meduňky natrháme do půllitrové nádoby a zalijeme převařenou horkou vodou.Zakryté necháme louhovat téměř do vychlazení.Pak ochutíme medem a citrónem. Je to skvělý…
Pravý marcipán voní po mandlích a je ozdobou cukroví, dortů či známých čokoládových kuliček. My si však doma můžeme připravit jeho alternativu ze sušeného mléka, cukru a…
Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh.Žloutky rozmícháme s medem, skořicí, přidáme mléko, olej a kypřící prášek.Přidáme mrkev…
Lehce pikantní kuřecí maso, naložené v medu a chilli – to opravdu stojí za to! Po tomto jídle se budete olizovat! Sladké omáčky s trochou té pikantnosti skvěle fungují s…
V misce smícháme kečup, med, worchester, prolisovaný česnek, hrubozrnnou hořčici, na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a cibuli, osolíme a opepříme.Vzniklou směsí…
Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a…
Poctivě ochucené a pomalu sušené hovězí maso plné bílkovin a intenzivní chuti barbecue marinády je skvělé jako svačina na cesty i do práce. Tenké plátky masa nejprve…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z…
Blíží se víkend, nedělní káva a vy máte chuť hřešit? Potom je pro vás tento moučník jako stvořený. Pláty křehkého těsta promazané pudinkovým krémem jsou polité čokoládou…
Nejdříve si nachystáme marinádu. 3 polévkové lžíce tekutého medu dáme do misky. Přidáme šťávu a kůru z dobře omytého citronu. Česnek oloupeme, utřeme a přidáme do misky…
Vejce, cukr, vanilkové aroma, med dáme do jedné nádoby a rozšleháme.Přidáme mléko, mouku, prášek na pečení. Rozšleháme a počkáme 15 minut.Rozpálenou pánev polijeme vodou…
Suroviny smícháme lžící v misce, poté rukama vytvoříme kuličku, kterou vložíme do úzké vyšší skleničky (např. od majolky) a navrchu kuličky prostřihneme nůžkami křížek. …
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Rozpustíme v malém hrnku 50 g másla a odložíme stranou. Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou.Do odměrky…
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…
Kachnu na našich stolech najdeme zpravidla při slavnostních příležitostech. Podle tohoto receptu nachystáme kachnu již večer, kdy ji nasolíme a okmínujeme. Ráno ji pak…
Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej.…
Náročnější příprava cukroví je vyvážena dokonalou medovo-oříškovou chutí. Tenké těsto stočené do kornoutku, máčené do čokoládové polevy, posypané ořechovými drobečky a…
Vepřové koleno vložíme do pekáče a připravíme marinádu, kterou na něj následně nalijeme.V misce smícháme všechny ingredience, tedy olej, grilovací koření, sladkou chilli…