Perník - hrnkový s oříšky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír). Pečeme v předehřáté troubě po dobu cca 25 min. na 170 C.Po vychladnutí na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír). Pečeme v předehřáté troubě po dobu cca 25 min. na 170 C.Po vychladnutí na…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
V misce smícháme kečup, med, worchester, prolisovaný česnek, hrubozrnnou hořčici, na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a cibuli, osolíme a opepříme.Vzniklou směsí…
Mák namočíme na hodinu do vody, poté scedíme. Přidáme tvaroh, žloutek, med, citron a promícháme. Směs bude celkem tekutá, tak přidáme vločky a mouku. Vločky necháme…
Šťavnatá žebírka v příjemně sladké medové marinádě jsou ideálním pohoštěním k společnému posezení s přáteli u fotbalu či hokeje. Skvělým doplňkem bude kváskový chléb,…
Není pravidlem, že se griluje jen zelenina či maso. Vyveďte tak své hosty z omylu a připravte ananas v cukru, skořici a medu, Stane se hitem posezení u grilu a rychlostí…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Hrníčkovou bábovku zvládne opravdu každý, jednotlivé suroviny totiž odměříte jedním hrníčkem. Tuto dvoubarevnou mramorovanou bábovku navíc krásně zvláční a dochutí med.…
Vše smícháme dohromady, vyskládáme pomocí dvou lžiček na plech a pečeme při 170 stupních.
Vločky namočíme do mléka (jsou pak rychleji uvařené) a uvaříme kaši, kterou při vaření mícháme a nepřipálíme. Já osobně mám raději řídší kaši, ne takovou tu suchou,…
Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…
Ochutnejte toto výborné rychlé jídlo inspirované asijskou kuchyní. Kuře jen osolíte, smícháte se škrobem a osmažíte. Poté ho zalijete jednoduchou sladko-pikantní omáčkou…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme…
Chystáte se vyzkoušet nové druhy vánočního cukroví? Máme pro vás jednoduchý a lahodný recept na nepečené kuličky, které chutnají jako oblíbený medovník nebo Marlenka.…
Kachnu na našich stolech najdeme zpravidla při slavnostních příležitostech. Podle tohoto receptu nachystáme kachnu již večer, kdy ji nasolíme a okmínujeme. Ráno ji pak…
Kuřecí nudličky naložené v medové marinádě vám umožní mlsat po odležení neskutečně křehké a sladkoslané kousky kuřecího masa. Připravte k nim vhodnou přílohu - třeba…
Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska…
Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje…
Krůtí maso nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte se lžící škrobu.Sójovou omáčku s rýžovým octem a medem prohřejte. Promíchejte s prolisovaným nebo najemno…
Do misky dáme horkou vodu, přidáme med, sójovou omáčku a špetku soli. Rozmícháme.Kůži na prsou nakrájíme na čtverečky. Snažíme se neříznout do masa, aby nám nevytékala…
Do misky dáme horkou vodu, přidáme med, sójovou omáčku a špetku soli. Rozmícháme.Kůži na prsou nakrájíme na čtverečky. Snažíme se neříznout do masa, aby nám nevytékala…
V teplém mléce rozpustíme tuk a med. Po zchladnutí rozmícháme v mléce vejce, můžeme přidat i ořechy nebo rozinky. Do mísy dáme mouku, cukr a kypřící prášek. Ze směsi…
Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová nebo dortová forma).…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Tři tipy, jak využít zbylé řízky z kapra: Pikantní pečenáče nebo snadná pomazánka přijdou vhod i mezi svátky
Španělská omeleta s bramborami podle Pavla Berkyho: Slavný kuchař prozradil, jak dodat bramborám výraznou chuť
Slaný koláč posúch: Pizza na slovenský způsob je bez rajčat, vylepšuje ji ale zakysaná smetana a také cibule, slanina nebo kopr