Zeleninové indické kari
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu můžeme zvolit jinou nebo přidat např. lilek nebo dýni, ale květák je základ. Koření dáme podle chuti, uvedené množství je orientační. Zeleninu očistíme, cibulku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu můžeme zvolit jinou nebo přidat např. lilek nebo dýni, ale květák je základ. Koření dáme podle chuti, uvedené množství je orientační. Zeleninu očistíme, cibulku…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, pokapeme worcesterem a dáme na chvíli do chladu.V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme odleželé maso a opečeme ho ze všech stran.…
Černá čočka je bohatá nejen na vlákninu, ale také na bílkoviny. Pokud ji připravíte společně se zeleninou a cizrnou, získáte tak plnohodnotné a syté jídlo, ke kterému se…
Vše prošleháme metlou a necháme 20 minut odpočinout. Pak upečeme palačinky a podáváme s jahodovou omáčkou.Jahody dáme do hrnce, posypeme kokosovým cukrem, zalijeme…
Vše prošleháme metlou a necháme 20 minut odpočinout. Pak upečeme palačinky a podáváme s jahodovou omáčkou.Jahody dáme do hrnce, posypeme kokosovým cukrem, zalijeme…
Thajsko se pyšní jednou z nejlepších světových kuchyní. Thajská jídla jsou většinou lehká, kořeněná a velmi pikantní. Mnohými chutěmi i ingrediencemi se podobá se…
Maso nakrájejte na kostičky. V hluboké pánvi, nebo woku rozpalte olej, do kterého přidejte curry pastu a zahřívejte, dokud se plně nerozvoní, pak přidejte maso, očištěné…
Tapioku naypejte do menšího kastrolu, zalijte vodou a kokosovým mlékem. Přidejte cukr a pozvolna vařte 20 minut, dokud perly nezměknou a směs nebude houstnout. Často…
Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Přidáme drobně nakrájený zázvor, kari a chilli vločky.Před koncem vlijeme kokosové mléko, ochutíme rybí omáčkou a…
Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Ve velké pánvi (nebo woku) rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, papriky na kostky, mícháme po dobu 1 minuty.Poté přidáme kari koření, zamícháme a…
Do menšího hrnce dáme kokosové mléko, které přivedeme k varu a do něj vmícháme curry pastu dle chuti, já dala asi 3 lžičky.Prso nakrájíme na menší slabé plátky, které…
Maso pokrájíme na malé kousky, kapii a pórek na jemné nudličky.Na trošce oleje opečeme zprudka maso, přidáme zeleninu, curry pastu, kokosové mléko, sojovou omáčku a…
Všechno nakrájíme a uchystáme na misky, abychom pak jen přidávali do pánve. Konzervy otevřeme, kokosové mléko rozdělíme - do šálku slejeme řídší poloprůhledné mléko,…
V pánvi si rozehřejeme 2 lžíce kokosového oleje (ztuhlá horní vrstva v plechovce s kokosovým mlékem) a minutku na něm orestujeme porek nakrájený na půl měsíčky. Poté…
Hlad a málo času na přípravu jídla nás většinou donutí jednat rychle a vařit z doma dostupných surovin. Zpravidla pak vznikají skvělá, výživná a chutná jídla. Takovým je…
Na trošce másla restujeme asi 10 minut na kostičky nahrájený celer, mrkev, jablko a cibuli a špetku postrouhaného muškátového oříšku. Pak zalijeme vývarem (bujonem) a…
Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nakrájené bílé části cibulek, plátky česneku, chilli papričku, necháme zpěnit, přidáme kousky ryby, kari, zázvor, kurkumu,…
Všechny ingredience v míse opatrně smícháme, občasná hrudka není na závadu. Pokud by těsto bylo husté, přilijeme trochu mléka. Těsto by mělo být tekuté zhruba jako na…
Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky (já je loupu, ale není to nutné). V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm jemně pokrájené šalotky.…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Rozehřejte si troubu na 230°C a připravte si větší pekáč či plech s vyšším okrajem. Začněte s máslovou dýní. Odřízněte konec se zbytkem stonku, dýni překrojte mezi…
Máme-li náladu při vaření experimentovat a zkoušet netradiční kombinace chutí, můžeme se pustit do přípravy květákového kari. Směs zeleniny okořeníme výrazným kořením a…
Quinou důkladně propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme veškeré přísady. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut. Nesmí se vyvařit veškerá tekutina. …
Přidáno před 53 minutami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Muzika: Staročeská vánoční dobrota ze sušeného ovoce skvěle chutná v kombinaci s vánočkou
Halloweenské MasterChef Česko: Jak na jednoduché chlupaté prsty z listového těsta, pařáty čarodějnice a další děsivé pohoštění
Víte, že jeden ze symbolů Berlína je klobása? Slavný currywurst tu má dokonce i své muzeum