Špenátové lívance s brynzou
Recept ještě nebyl hodnocenSlovenská kuchyně je úžasná a velmi blízká té naší. Tyhle lívance jsou toho jasným důkazem. Jednoduché lívancové těsto je doplněno čerstvým špenátem, díky kterému…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slovenská kuchyně je úžasná a velmi blízká té naší. Tyhle lívance jsou toho jasným důkazem. Jednoduché lívancové těsto je doplněno čerstvým špenátem, díky kterému…
Lahodný a zdravý nápoj z mléka a čerstvého ovoce, který dodá energii i osvěží. Kombinace sladkých banánů a šťavnatých jahod vytváří krémovou chuť. Ideální ke snídani, po…
Máte-li dobrý zdroj medvědího česneku, můžete z něj připravit skvělý špenát. Podávat jej můžete jako chutnou přílohu k masu a bramborovým knedlíkům nebo jako samostatné…
Slané chřestové muffiny poslouží jako skvělá svačina do školy nebo na výlet. Hodí se také jako příloha ke krémové polévce. Příprava je snadná a rychlá a věřte, že si…
Sladkou klasikou v příjemně osvěžující podobě je jahodová žemlovka s bílkovým sněhem na povrchu. Tato lahodná varianta tradičního receptu potěší i ty nejmenší strávníky.…
Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a zároveň křupavou texturu, které se dosahuje použitím sádla v těstě. Přidáním medvědího česneku s jemně pikantní chutí získá…
Mražený dezert v podobě domácí zmrzliny inspirovaný oblíbenou klasikou. Spojení jemného tvarohového krému a sladkých jahod s chutí dětství. Ideální moučník na léto,…
Nadýchané palačinky s jemně pikantní chutí medvědího česneku proměníte v efektní jednohubky, které ozdobí každou obloženou mísu. Svěží zelenou barvou zaujmou na první…
Domácí kaiserky z kombinace bílé a vícezrnnné mouky krásně voní kmínem a jsou nadýchané. Jejich příprava není nijak složitá a zvládnou ji i začátečníci. Stačí jen pár…
Velikonoční cupcakes potěší vaše děti i malé koledníky. Slaďoučké kakaové cupcakes s pistáciovým máslovým krémem udělají parádu na svátečním stole, a můžete je darovat…
Slané koláče jsou vydatné a dobře zasytí, jsou tak skvělé jako svačina nebo jako oběd třeba do práce. Slaný koláč z bramborového těsta, s květákem, šunkou a růžičkovou…
Příprava jahodové domácí zmrzliny je velmi snadná. Stačí nám k tomu jen pár surovin a čas k důkladnému namražení. Přidáním jogurtu dosáhneme opravdu svěžího a chutného…
Výborný moučník s ovocem a pudinkovým krémem, který potěší snad každého miovníka sladkého. Skvěle se hodí k nedělní kávě, ale pro jeho snadnou přípravu si jej můžete…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Zbyly vám kynuté knedlíky od oběda? Vyzkoušejte z nich připravit zapečené řezy s brokolicí, šunkou a sýrem. Jsou jednoduché na přípravu, syté a poslouží jako rychlá…
Snadný koláč bez šlehání, který v sobě spojuje sladkost banánů a svěží nakyslost jahod. Je krásně vláčný a chutná po másle. Díky snadné přípravě jej zvládnou i…
Tyto kuličky jsou výborný tip na pohoštění. Můžeme přidat šunku, slaninku, tvrdý sýr, nasekanou petrželku, nebo kousek pórku. Jsou skvělé k vínu nebo pivu. Místo…
Sladké jahody a jemný tvarohový krém s příchutí bílé čokolády tvoří dokonalou kombinaci. Ideální pro začátečníky, zvládnete ho totiž připravit za pár minut a přesto…
Uvařte si s námi jarní polévku. Ředkvičky jsou pro správné jarní probuzení jako stvořené. Polévka je díky použitým surovinám sytá a může zafungovat i jako lehká večeře.…
Snadný koláč bez kynutí. Sladké řezy s jahodami a rebarborou, zasypané voňavou máslovou drobenkou, se stanou ozdobou každého stolu – nejen v neděli. Připravíte je rychle…
I z obyčejné bramborové kaše lze přidáním mrkve a medvědího česneku vykouzlit zajímavou přílohu. Je vhodná k masu i rybě, nebo ji můžeme podávat i samostatně se…
Palačinky plněné povařeným chřestem, podávané přelité smetanovou omáčkou se slaninou a uzeným sýrem, jsou rozhodně netradiční kombinací chutí, kterou si můžete dopřát v…
Mrkev nalezne své využití i ve sladké kuchyni. Řezy s mrkví a sušenými brusinkami jsou krásně vláčné, v ústech se příjemně rozplynou a navíc jsou nenáročné na přípravu.…
Perlička patří v kuchyni mezi méně známou drůbež, což je veliká škoda. Její maso je chuťově mezi bažantem a kuřetem a skvěle se hodí na pečení. Naplňte ji nádivkou a…