Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka chlebová pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Slunečnicový bochník

Slunečnicový bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na rozkvas promícháme a zakryté necháme pracovat 12-14 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vše dobře promísíme. Meltu (nebo Žitovku) dáme všechnu…

Bylinkové bagetky se sýrem

Bylinkové bagetky se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve si rozpustíme a necháme vychladnout sádlo. Bylinky nasekáme. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto. Zaprášíme moukou a na přikryté…

Semínkové mega rohlíky

Semínkové mega rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Troubu předehřejeme na 230°C. Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme pracovat na program Těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme rohlíky, které…

znamenivah

150 min

Šunkový brioškový věnec

Šunkový brioškový věnec

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny uložíme do pekárny v pořadí: Vlažné mléko, lehce rozšlehaná vejce, nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené máslo, mouka, do jednoho rohu nádoby sůl a do…

Fougasse

Fougasse

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

10-12 h předem smícháme suroviny na preferment a necháme v teple kvasit. Pak přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout. Vykynuté těsto…

Lněný chleba s omládkem

Lněný chleba s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…

Chlebový věnec

Chlebový věnec

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V míse smícháme 3/4 množství polohrubé a ostatní dva druhy mouky, sůl, sušené droždí a vodu a vařečkou vypracujeme těsto. Přikryté utěrkou necháme asi dvě hodiny kynout,…

Šikovný chlebík

Šikovný chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do pekárny dáme všechny suroviny v pořadí tekuté - sypké, jen kvásek přijde nahoru na mouku, naproti kvasnic. Zapneme základí program. Kvásek v tomto chlebíku být…

Pletený chléb

Pletený chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.K odpočinuté…

Tmavý chléb se lnem

Tmavý chléb se lnem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí. Chleba je prý…

Očkovaný chleba

Očkovaný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ve vodě rozmícháme kvásek, přidáme všechny ostatní suroviny a promísíme v těsto, které necháme zakryté kynout asi 10 hodin - po téhle době musí mít viditěně zvětšený…

Jarní chlebík

Jarní chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a hotový omládek pak v zavřené pekárně asi 45 minut kynout. Přidáme ostatní suroviny a bez předehřevu necháme umíchat…

Jogurtový kmíňák s omládkem

Jogurtový kmíňák s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ze surovin na omládek umícháme hlaďounký kvásek a zakrytý necháme 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a vymísíme pěkně pevné těsto, které necháme dobře nakynout…

Chléb s bylinkami

Chléb s bylinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Suroviny nadávkujeme v uvedeném pořadí do nádoby domácí pekárny. Pečnou nádobu vložíme do stroje, zavřeme víko, připojíme do zásuvky a nastavíme příslušný program…

clupmi

240 min

Potrnčené podplameňáky

Potrnčené podplameňáky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Suroviny na rozkvas umícháme a necháme asi 10 hodin kvasit. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout.Vykynuté…

1 9 10 11 12 13 14

Naposledy jste si prohlédli