Semínkové mega rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 230°C. Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme pracovat na program Těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme rohlíky, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 230°C. Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme pracovat na program Těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme rohlíky, které…
– na omládek vezmeme z odvážených surovin sladěnku, 100 g vody, droždí, 130 g hladké mouky a dobře umícháme. Necháme zakryté v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijerme program Základní nebo Celozrnný - déle kyne i peče. Po…
Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…
suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké), droždí a kvásek nahoru na mouku a použijeme program Celozrnný.Hotový chleba vytáhneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí. Chleba je prý…
(potřebných 200 g kvásku získáme smícháním 20 g kvásku, 90 g vody a 90 g žitné chlebové mouky, které necháme asi 12 hodin vykvasit – záleží na teplotě okolí) …
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience, kromě slunečnic. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po…
Suroviny na rozkvas smícháme dohromady a zakryté v míse necháme asi 12-14 hodin vykynout. Sušené houby uvaříme ve vodě, vodu slijeme a vychladlou použijeme do těsta.…
Droždí rozdrobíme, přidáme špetku cukru a trošku vlahé vody, necháme vzejít. Vlijeme do mouky, přidáme olej, kmín, vodu a dobře těsto propracujeme. Přendáme na pracovní…
Mouky smícháme se solí. Droždí rozdrolíme do poloviny vlažné vody s cukrem. Ke zbytku vlažné vody přilijeme olej. Vajíčko rozkvrdláme, polovinu přilijeme do vody s…
K hotovému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny (kopřivy opláchneme a nakrájíme nadrobno) a poměrně krátce smíchneme do těsta. Zaryjeme proti osýchání a necháme v…
Suroviny nadávkujeme v uvedeném pořadí do nádoby domácí pekárny. Pečnou nádobu vložíme do stroje, zavřeme víko, připojíme do zásuvky a nastavíme příslušný program…
Všechny suroviny na těsto o pokojové teplotě promícháme v míse a hněteme, dokud těsto není hladké a vláčné. Poté ho přikryjeme potravinovou fólií a necháme 1hod kynout.…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí a kvásek nahoru na mouku, ale tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Zapnem…
Bochník: 1000g Program: Základní
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto – před koncem mísení vsypeme i kousky oliv a rajčat, aby byly v těstě rovnoměrně rozloženy.Těsto…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto – před koncem mísení vsypeme i kousky oliv a rajčat, aby byly v těstě rovnoměrně rozloženy.Těsto…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout.Vykynuté opatrně vykulíme pomocí stěrky na pomoučenou pracovní desku,…
Jogurt si dáme do jemného cedníku, položíme na misku, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod vykapat syrovátku. Druhý den ,,suchý“ jogurt vyšleháme s tvarohem a…
Tak, jak je napsáno dát suroviny do pečící trouby a nastavit. Já nastavuji pouze těsto a chleba peču v troubě-tak si po vyndání těsta dám do tvaru chlebové veky a nechám…
Suché droždí: vše sypké promícháme a přilijeme vodu s octem. Nevím jak vy dámy, ale já v tuto chvíli nasadím techniku a těsto nechám hnětačem důkladně prohníst), těsto…
Ve vlažné vodě rozpustíme droždí a necháme 10min odpočinout. Poté přilijeme do mísy k jogurtu, mouce, soli. Vypracujeme vláčné těsto, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme…
V létě, ve velikých vedrech, rozkvas pracuje rychleji, dáme raději nižší množství (uvedenou spodní hranici, 20 g). Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 15:15