Bagety se starým těstem (old dough, pâte fermentée)
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu…
Den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu…
Ze všech uvedených surovin umícháme omládek a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut pracovat.Pak k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme volnější těsto…
Ze všech uvedených surovin umícháme omládek a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut pracovat.Pak k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme volnější těsto…
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť…
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Bochník: 1000 g. Program: Základní.
Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…
Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…
Pečivo si sice můžeme koupit v kterékoliv prodejně s potravinami, ale když jednou vyzkoušíte upéct domácí chléb, jiný už chtít nebudete. Vyzkoušejte recept na chléb ze…
Přibližně 12 hodin předem umícháme v míse rozkvas. Zakryjeme proti osychání a necháme pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto.…
Kvasový chléb s přehnutým "listem" je netradiční svým provedením. Vyzkoušejte tentokrát upéct bochník podle tohoto receptu, potřeba je jen silný a aktivní kvásek, trocha…
Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba).Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen.Přidáme olej a…
Do mísy nalijeme mléko (nemělo by být ledové, ideální je pokojová teplota) a rozdrobíme do něj droždí.Na mléko nasypeme obě mouky tak, abychom zakryli celou hladinu…
Točenky, s medvědím česnekem a sušenými rajčaty, při pečení krásně provoní vaši kuchyň. Tato křehké dobrota ve tvaru šneků si podmaní všechny vaše strávníky. Pokud…