Tvarohové vdolky
Recept ještě nebyl hodnocenTvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou…
Vydatná polévka se ztracenými vejci může posloužit i jako plnohodnotná večeře. Medvědí česnek jí dodá vitamíny a příjemnou chuť. Vejce mají zase vysoký obsah bílkovin a…
Lehký, zdravý a chutný oběd nebo večeře, potěší nejen vegetariány. Květák je bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály. Díky česneku a výraznému koření získají placičky…
Jeden z nejjednodušších způsobů, jak chutně zasytit celou rodinu, to je kuřecí masová směs. Kousky masa naložíme do pikantní marinády s česnekem a druhý den je usmažíme…
Pokud máte na zahrádce přebytky cuket, vyzkoušejte z ní upéct něco sladkého. Tato jednoduchá kakaová buchta bude díky cuketě velmi vláčná. Všechny suroviny stačí smíchat…
Jemný vláčný moučník, který potěší každého milovníka máku. Díky jednoduchému těstu, které krásně vyběhne a bohaté makové chuti se skvěle hodí ke kávě, na snídani, nebo…
Voňavý, vláčný a pečený s láskou – takový je jablkový koláč, kterým potěšíte celou rodinu. Recept je jednoduchý, osvědčený a ideální pro chvíle, kdy chcete péct nejen…
Nečekaná návštěva za dveřmi nebo děti naléhající na nějakou dobrotu? Na oba případy tu máme pro vás řešení v podobě této snadné buchty ze zakysané smetany a ovoce. Těsto…
Šťavnaté vepřové maso a sladkokyselá jablka tvoří dokonalou kombinaci, která potěší nejen na podzim. Jednoduchý recept je skvělý tip na netradiční oběd nebo večeři.…
Gulášová polévka patří mezi stálice české kuchyně, a to právem. Oblibu si získala nejen pro výraznou chuť, ale také pro snadnou přípravu a schopnost zasytit. Verze s…
Připravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového…
V nevlídném počasí přijde vhod sytá a teplá polévka plná vitamínů. Taková je i klasická česká zelňačka. Připravíme ji z kysaného zelí, brambor a vepřového masa. Na závěr…
Vepřovou plec se špenátem můžete ještě krapet vylepšit, když maso podlijete pivem. Vůně pečeného masa bude natolik lákavá, že přitáhne pozornost celé rodiny. Stačí…
Tato dršťkovka je skutečně bez masa a výhradně z hlívy, super zdravé houby, která posiluje imunitu, zvyšuje tvorbu červených krvinek a zpomaluje stárnutí. A to by byla…
Bramborové smaženky s česnekem můžeme podávat jako chuťovku s čerstvou zeleninou nebo jako přílohu k masu. Můžeme je také nabídnout jako náhradu chlebíčků či…
Na tortillu položíme plátky šunky, sýra, kukuřici, žampiony. Tortillu opatrně zabalíme (do psaníčka) a obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.
V 100 ml vlažnej vody s cukrom oživíme droždie - asi 15-20 min.Obe múky zmiešame v mise so soľou, pridáme sádlo, postupne pridávame oživené droždie a vlažnú vodu. …
Do mísy dáme povolené máslo (Heru), moučkový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšleháme do pěny. Pak přidáme žloutky a ještě šleháme. Naposledy přidáme mouku a vařečkou…
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky.…
Pečená sýrová roláda je skvělou chuťovkou, kterou si můžete doma udělat jen tak, ale hodí se i na různé oslavy nebo rauty, kde jsou švédské stoly. Toto slané pečivo je…
Trhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Utřeme vejce s cukrem, k tomu přidáme mouku, prášek do pečiva a trošičku mléka. Z toho upečeme piškot. Z litru mléka, pudinků a vanilkového cukru uvařime tuhší krém,…
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…