Boží milosti z drobenkového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenBoží milosti jsou jedním z prvních symbolů, které provází Velikonoce. Připravují se tradičně v období masopustu, fašanku. V tomto receptu je použito drobenkové těsto, ze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Boží milosti jsou jedním z prvních symbolů, které provází Velikonoce. Připravují se tradičně v období masopustu, fašanku. V tomto receptu je použito drobenkové těsto, ze…
Bohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a svěží díky kopřivám. Celé kuře je pak během pečení…
Komu se nechce čekat na kynutí těsta na mazanec, má možnost upéct tvarohovou verzi. Díky tvarohu je těsto kypré, voní po citronu a je plné rozinek. Ze zadělaného těsta…
Chinois je francouzský koláč z kynutého těsta. Tvoří ho šneky plněné mléčnou náplní a rozinkami. Celý koláč po upečení navíc potřeme oslazenou vodou. Přípravu těsta…
Pokud se nebojíte výzev, upečte vánočku z černého piva. Budete překvapeni, jak je nadýchaná a vláčná a pivo ní není vůbec cítit. Navíc nemusíte suroviny dlouze odvažovat…
Chinois je francouzský koláč z kynutého těsta. Tvoří ho šneky plněné mléčnou náplní a rozinkami. Celý koláč po upečení navíc potřeme oslazenou vodou. Přípravu těsta…
Kousky vepřového masa, třeba z krkovice a kýty, naložíme do zakysané smetany, díky čemu zkřehnou. Na pánvi je pak osmahneme doměkka a přidáme k nim cibuli, žampiony a…
Připravit domácí čokoládové bulky není vůbec složité. Ať už použijete bílou, mléčnou nebo hořkou čokoládu, bulky budou nadýchané a lahodné. Čokoláda se v nich při pečení…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Focaccia patří mezi tradiční italské speciality, skořicové šneky pak mezi ty severské. Jejich spojení nám pak připraví dokonale lahodný dezert z kynutého těsta a máslové…
Černý bez, tedy jeho plody a květy, má nejen v kuchyni široké využití. Jednou ze známých pochoutek jsou květy smažené. Tentokrát je připravíme ve sladké verzi. Těstíčko…
Voňavé zelné placky se škvarky jsou skvělé jako pohoštění pro přátele k vínu či pivu. Nejsou z kynutého těsta, díky tomu je jejich příprava velmi rychlá. Na závěr je…
Bešamel je základní bílá omáčka, kterou využijeme do spousty druhů jídel. V tomto receptu ho ochutíme citronovou šťávou a čerstvou bazalkou. Omáčku podáváme s…
Tradiční čínská delikatesa, která si získala oblibu na celém světě. Těsto můžeme plnit směsí masa, zeleniny a koření, nebo nudličky z něj připravit jen tak. Smažené nebo…
V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také…
Slané sýrové suflé je lahodný předkrm, který je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Během pečení velmi nabyde na objemu a na povrchu se utvoří zlatá kůrka. Pro…
Tortellini jsou vaječné semolinové těstoviny plněné masem pro přípravu rychlého hotového pokrmu. Omáčka se hodí nejen ke všem různým těstovinám, ale i například k…
V této vynikající polévce zužitkujeme spoustu jarních bylinek, díky kterým bude opravdu svěží. Kromě bylinek do polévky přidáme brambory a kysanou smetanu. Stačí krátce…
Chřest se šunkou a sýrem může být vynikajícím předkrmem. Zkuste jím však naplnit cannelloni a zapéct je s bešamelem a parmezánem a rázem se z předkrmu stane vynikající a…
Tuto jarní polévku se zajímavou kyselkavou chutí připravíme snadno ze šťovíku a zakysané smetany. Podáváme ji s osmaženými kostičkami rohlíku a ztraceným vejcem,…
V této polévce, vynikne díky tepelné úpravě nasládlá chuť kedlubny. Potlačí její jemnou štiplavost a případnou dřevnatost. K malým kostičkám této jarní krásky už přidáme…
Na šťovík je ideální vyrazit během jarních měsíců, kdy chutná nejlépe. Křehké listy šťovíku mají osvěžující a kyselou chuť, která dobře vynikne v této polévce. Chuť…
Nádivku obvykle pečeme na jaře, nejčastěji na Velikonoce. Nesmí v ní chybět zelené bylinky, které představují příchod jara, a uzené maso, které ji provoní. Nádivka je…
Domácí laskominy jsou vždy skvělou snídaní či svačinou. Dětem tak můžete snadno upéct zdravější formu oblíbené kupované svačinky. Z banánů, s oříšky a bez přidaného…