Křenová omáčka s hovězím masem
Recept ještě nebyl hodnocenKřen má spoustu využití ať už ve studené, nebo v teplé kuchyni. Připravit z něj můžete třeba lehce štiplavou smetanovou omáčku s plátky rozpadajícího se hovězího masa.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křen má spoustu využití ať už ve studené, nebo v teplé kuchyni. Připravit z něj můžete třeba lehce štiplavou smetanovou omáčku s plátky rozpadajícího se hovězího masa.…
Velké červené fazole mají výraznější a pikantnější chuť než ty bílé. Podáváme je v pikantní rajčatové omáčce ochucené chilli papričkami spolu s orestovaným, vařeným,…
Lehce pikantní žampionový gulášek vás svou chutí překvapí natolik, že vám v něm maso jistě chybět nebude. Uvařte si jej s knedlíkem či těstovinami. Milovníci hub si…
Čistou rolku(nejlépe bez vrchní kůže) nakrájímé na teňounké plátky a obalujeme v bramborákové směsi(opatrně se solí, bo rolka je dost slaná) a smažíme na pánvi na…
Tento broskvový koláč si vás získá dokonalou kombinací šťavnatých broskví a nadýchaného piškotového těsta. Skvělý k odpolední kávě i jako sladká tečka za letním obědem.
Maso osolíme, opepříme a na oleji zprudka ze všech stran orestujeme. Poté podlijeme mlékem, zasypeme kolečky cibule a dusíme na sporáku přikryté cca 1 hod. na min.…
Předehřejte troubu na 175°C (350 F). Smíchejte všechny přísady v míse (nechejte stranou bílek) a těsto důkladně prohnětete (podle potřeby přidejte máslo nebo mouku). Ve…
Připravenou zeleninu (můžeme použít i mraženou směs) povaříme chvilku na páře, zchladíme, necháme na sítku oschnout a dáme do hlubší pánve na rozehřátou polovinu másla.…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Lokše jsou placky z bramborového těsta, které se hodí jako výborná příloha, ale lze je dobře využít i jako samostatné jídlo. Spojení se sýrem je rafinovaná dobrůtka,…
I doma můžete připravit pizzu jako z italské pizzerie. Není to nic složitého, těsto je připravené během chvíle, jen musíte počkat než vykyne. Pizzu pak můžete obložit…
Příprava tohoto koláče je velmi jednoduchá. Základem je křehké těsto s tvarohovou nádivkou, kterou poklademe meruňkami a posypeme drobenkou. Spojení sladkých a…
Nadýchané jablečné vdolky jsou dokonalým spojením jemného kynutého těsta a šťavnatých kořeněných kousků jablek. Sladká pochoutka, nenáročná na přípravu, která nikdy…
Sladkost máku a lehká kyselost meruněk tvoří dokonale vyváženou chuť, kterou si zamilujete při každém soustu. Skvělý k odpolední kávě, na piknik i jako letní dezert pro…
Jednoduchý dezert, který zvládne i začátečník. Stačí promíchat pár surovin a naskládat do formy ovoce. Vrstvy těsta se během pečení krásně propojí a vznikne šťavnatý a…
Jednoduchý a vláčný koláč z čerstvých jablek zvládnete připravit během chvilky. Skvělý recept pro chvíle, kdy chcete potěšit rodinu nebo hosty rychlým a osvědčeným…
Připravte si tento nadýchaný francouzský dezert. Těsto připravíte z čokolády a vyšlehaných vajec a krátce upečete. Výsledkem je dezert s čokoládovou chutí, který se…
Jednoduché řezy s překvapením pod vrstvou tvarohové šlehačky. Tyto moučníky s ovocem ozvláštněné pikantní marmeládou a touto osvěžující vrstvou jsou velmi oblíbené a…
Vošouchy jsou v krajovém nářečí nám všem dobře známé a velmi oblíbené bramboráky. Podle tohoto receptu připravíte veganské bramboráky s cuketou, ve kterých budete marně…
Pokud si v průběhu roku, chcete upéct něco dobrého, budou se hodit zásoby zavařenin, které jsme si udělali v létě z čerstvého ovoce. Třeba tyto jemné řezy, navrchu s…
Voňavý koláč s vrstvou šťavnatých švestek a nadýchaného bílkového sněhu je dokonalým spojením svěží ovocné chuti a jemného těsta. Skvělý dezert pro chvíle, kdy chcete…
Křehké linecké těsto, šťavnatá jablečná náplň a sladké rozinky vytvářejí koláč, který nikdy nezklame. Tradiční kombinace chutí potěší u nedělní kávy i při slavnostní…
Brambory rozkrájíme na kostičky, zalijeme horkou vodou, osolíme a povaříme.V kastrolu zahřejeme máslo, přidáme cibuli, proužky zelených paprik a lehce osmažíme. Zasypeme…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, žlotky, rum a promícháme. Poté postupně přidáváme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec…