Hrníčkový dort s pudinkovo-tvarohovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenNejvhodnější doba, kdy si dopřát tvaroh je ke snídani nebo k večeři, protože výborně zasytí a na dlouhou dobu zažene hlad. Tento snídaňový koláč je navíc ještě ochucen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejvhodnější doba, kdy si dopřát tvaroh je ke snídani nebo k večeři, protože výborně zasytí a na dlouhou dobu zažene hlad. Tento snídaňový koláč je navíc ještě ochucen…
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu…
Příprava tohoto koláče je velmi jednoduchá. Základem je křehké těsto s tvarohovou nádivkou, kterou poklademe meruňkami a posypeme drobenkou. Spojení sladkých a…
Jednoduchý, vláčný a skvěle chutnající moučník, obohacený o nastrouhanou cuketu (nebo jablka). Suroviny na něj máme všichni běžně doma, takže je rychle připravený.…
Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme.Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky.Podlijeme vodou a necháme…
Nakrájíme brambory na kostičky a dáme vařit v osolené vodě tak, aby se poté vešel do hrnce litr mléka. Cibuli oloupeme a vcelku dáme společně s kořením k bramborám…
Nejlepší jsou ty moučníky, na které máte doma všechny ingredience a jsou během chvilky hotové. Přesně taková je i tato jablečná bábovka. Hrníčkové těsto, do kterého…
Maso si den předem naložím do uvedeného koření /kromě majoránky/ a česneku. Druhý den osmahnu na oleji cibulku a maso nakrájené na větší kousky, zaleju vývarem nebo…
Mouku smícháme s vodou a droždím,přidáme sůl,lehoučce oleje a vytvoříme.Z těsta uděláme cca 150 g bochánky a necháme je odpočinout.Bochánky vytahujeme-tvarujeme rukou do…
Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout.Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme…
Kančí kýtu odblaníme, očistíme od tuku a nařežeme přes vlákno na cca 1,5cm silné plátky. Plátky naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprudka opečeme na oleji. Maso vyjmeme…
Jazyk s cibulí, česnekem, masoxem, okořeníme sojovou omáčkou, vínem, přidáme vodu a vaříme 45 minut v tlakovém hrnci. Uvařený jazyk dáme do studené vody, stáhneme,…
Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice ztuhnout.Tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, pudinkem, mlékem nebo…
Srnčí maso je velice jemné, s nízkým obsahem tuku. Srna je jedno z nejmenších druhů zvěřiny s průměrnou váhou 12-15kg. Dopřejte masu na červeném víně čas, který…
Na jednoduchou houbovou polévku nejprve houby zpěníme na másle, ochutíme kmínem a podusíme. Zahustíme, zalijeme vodou a dochutíme rozšlehaným vejcem. Podáváme posypané…
K létu patří koláče, které doplníme zpravidla ovocem, co nasbíráme na zahrádce. Kynuté těsto rozprostřeme na plech, posypeme drobnými borůvkami, rybízem a máslovou…
Dozlatova upečený křehký linecký koláč se šťavnatou jablečnou náplní patří mezi klasické moučníky, které pekly už naše maminky. Příprava nezabere mnoho času a dozajista…
Základní kynuté těsto, maková náplň a drobenka - to je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Jako bonus jsme přidali citrónovou polevu a okulahodící makové rolky,…
Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku a přidáme lososa nakrájeného na kousky cca 1x1 cm (nebo i menší). Přidáme na plátky nakrájený česnek a…
Rozmačkejte banány a smíchejte s vejci.Přisypte všechny sypké suroviny, pak přidejte máslo, mléko a olej. Pořádně promíchejte.Vyložte formu pečicím papírem nebo vymažte…
Dnes již nejsou bábovky nezbytnou součástí nedělního odpoledního dýchánku pro návštěvy jak vidíme ve filmech pro pamětníky, ale staly se součástí běžného všedního dne.…