Chilli švestková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenSklizeň švestek je v plném proudu a pokud přemýšlíte, jak je využít a patříte mezi milovníky všeho pálivého, můžete z nich připravit chilli švestkovou omáčku. Pikantní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sklizeň švestek je v plném proudu a pokud přemýšlíte, jak je využít a patříte mezi milovníky všeho pálivého, můžete z nich připravit chilli švestkovou omáčku. Pikantní…
Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky ( pokud chcete mít bez slupek,…
Den předem uvaříme rybí filé v osolené vodě a necháme v chladnu odležet. Následující den rozmícháme smetanu, hořčici, olej, ocet a křen, osolíme a opepříme. Nakrájíme…
Maso v celku se prošpikuje slaninou, celým česnekem a pár hřebíčky, zalije se trochou vinného octa a dá se do druhého dne odležet. Druhý den maso vyndáme, otřeme,…
Candáta nakrájíme na kousky. Dijonskou hořčici smícháme se solí, kmínem, citrónovou kůrou a vinným octem. Do této marinády vložíme kousky ryby a marinujeme - nejlépe…
Rajčata a cibulku nakrájíme na kousky, vše v misce smícháme s trochou soli, pepře a vinného octa, přilijeme trochu studené vody, dochutíme dle vlastní potřeby (více či…
Zeleninu a sýr nakrájíme na plátky, seskládáme do věže,o bložíme šunkou, pokapeme dresinkem a ozdobíme bazalkou. Podáváme s bílým pečeivem.
Na oleji orestujeme do rozvoňania na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na plátky narezané šampiňóny, osolíme, okoreníme a zakvapkáme citrónovou šťavou. Dusíme na silnom…
Maso očistíme a nakrájíme na malé kostky, okořeníme a přidáme suroviny dle receptu. Dáme do chladničky aspoň na 30 min.Ze surovin na těstíčko vymícháme metličkou krásné…
Do mísy nalijeme olej, ocet, šťávu z limetky a cukr. Vše pečlivě promícháme a poté vmícháme nakrájenou chilli papričku a bylinky.
Někdy lze z vajec využít pouze žloutky. Pokud uschováme bílky v mrazničce, můžeme si po nasbírání dostatečného množství připravit cukroví pouze z bílků. Receptů existuje…
Z úrody lilků, rajčat a paprik můžeme připravit výbornou pečenou směs, která se hodí na topinky i jako příloha k pečenému masu. Pečení chuť zeleniny dobře zvýrazní,…
Mísa čerstvé zeleniny je skvělým zdrojem vitamínů a také vlákniny. Pokud do ní přidáme i třeba vařené vajíčko, stane se ze salátu výživné a plnohodnotné jídlo. Kombinace…
Saláty s jogurtovým dipem, chutnají skvěle. Obzvláště ty zeleninové. Krátce opečené a zkaramelizované ředkvičky, vás překvapí svou chutí. Navrch nesmí chybět zdravá…
Směs svěžích lístků salátu, štiplavých ředkviček, křupavé slaniny, uvařených vajec a kuřecího masa vonícího máslem a bylinkami, zalijeme lehce pikantní zálivkou a…
Flank steak patří mezi chuťovky a lahodné druhy steaků. Jednoduše okořeněný kus masa ugrilujeme, nakrájíme na plátky a přelijeme pikantní a svěží chimichurri omáčkou z…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Pak ho přiměřeně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V kastrole rozehřejeme polovinu sádla a maso na něm po částech ze všech stran…
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou. Přidáme chili, protlak, ocet a cukr,…
Cestoviny uvaríme a ocedíme. Pridáme hrášok, na pásiky narezané papriky, narezanú cibuľu a cesnak. Horčicu rozšľaháme s octom a olejom, osolíme, okoreníme a prilejeme k…
Smícháme všechny ingredience na marinádu.Plátky masa vložíme do marinády a odložíme nejméně na 6 hodin do chladu. Občas v marinádě plátky obrátíme. Pak maso grilujeme…
V misce smícháme ingredience na marinádu. Každé prso rozpůlíme tak, aby vznikla jakási motýlí křídla, která z obou stran dkladně potřeme marinádou a v chladu necháme cca…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Nejprve si připravíme zálivku. Do mísy dáme hořčici a pak postupně přidáváme a přimícháváme ostatní suroviny, až získáme hladkou směs. Salát rozdělíme na osminky a…
Mrkvu a cviklu nastrúhame na tenké rezance.Všetky prísady na zálievku prešľaháme a zeleninu zalejeme. Dobre premiešame.Nakoniec pridáme sekanú pažitku.