Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fiakr guláš podle Magdaleny Dobromily

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 12. 2016 14:34

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 833 kJ / 2 589 kcal
Bílkoviny248,24 g
Tuky145,50 g
Vláknina27,51 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 1,22 g
Sůl2,84 g
Sacharidy63,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Traduje se, že guláš se dostal do Vídně na sklonku 18. či 19. století. Guláš si prý s sebou přivezli do Vídně maďarští pěšáci, kteří se tam dostali při svém pobytu. Jak to tak bývá, každá novinka je postupně vylepšována a vídeňští hostinští jej přivedli postupem času k dokonalosti. Guláš se vařil v mnoha různých podnicích. To co je ale důležité, je fakt, že na tradiční guláš se po noci ve službě stavěli v hospodách fiakristé ještě před tím, než se vydali domů odstrojit povoz a načerpat síly před další noční službou. A odtud vznikl název Fiakr guláš. Alespoň tenhle příběh se o vzniku Fiakr guláše traduje.

Nesporné je, že díky svojí dostupnosti v hospodách hned ráno, se stal Fiakr oblíbeným vyprošťovákem po bujaré noci. A co je pro něj typické? Opečená klobása nebo párek a vajíčko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

12. 12. 2016 10:20

Vypadá moc chutně :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 12. 2016 21:21

Moc fajn guláš:-8:yes:Ten morek bych slupla ze všeho nejdřív:-Q<3

maiva maiva

10. 12. 2016 20:05

Nedivím se, že tak skvěle vaříš, když je Ti Magdalenka D. R. vzorem:-D:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 12. 2016 16:29

Velmi lákavý gulášek:-p<3

mika59 mika59

10. 12. 2016 15:29

To musela být dobrota..;-):-):-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fiakergulas vídeňský fiakr guláš guláš vídeňských fiakristů fiakr hovezi guláš guláš vídeňského fiakristy tradiční guláš recept dobromila vídeňský guláš s octem vidensky gulas fiakristu ocet do guláše recept vídenskych fiakristu guláš s octrm vídenský gulaš z párkem fijakr guláš recept guláš vznik názvu vídenský fiakr guláš recept gulas vidensky fiakr gulas prazskych fiakristu typický vídeňský guláš hovězí guláš s křenem a párkem guláš s octem

Suroviny: kližka hovězí, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, ocet vinný, kost hovězí morková, kmín drcený, bobkový list, párky vídeňské, vejce, majoránka, česnek, chléb tmavý

TopRecepty.cz

Fiakr guláš podle Magdaleny Dobromily

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WAPW