Čočková polévka s noky a uzeným
Recept ještě nebyl hodnocenTalíř horké čočkové polévky přijde vhod v chladných zimních dnech, obzvlášť na Nový rok, kdy se tradičně připravuje k obědu, aby se nás po celý rok držely peníze.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Talíř horké čočkové polévky přijde vhod v chladných zimních dnech, obzvlášť na Nový rok, kdy se tradičně připravuje k obědu, aby se nás po celý rok držely peníze.…
Objevte zdravou inspiraci pro diabetiky – kuřecí roládu s jemnou zeleninovou omáčkou a lehkým knedlíkem z čerstvého sýra. Tento lahodný pokrm spojuje vyvážené chutě s…
Luštěninové polévky jsou pro chladné dny jako stvořené. Dobře zasytí a prohřejí nám tělo. Vyzkoušejte například tuto polévku z bílých fazolí s paprikovou klobásou a…
Lehký, krémový a plný chuti! Delikátní vajíčkový salát je skvělou volbou na chlebíčky, do sendvičů nebo jen tak s čerstvým pečivem. Připravte si ho během chvilky a…
Láska na první kousnutí! Red velvet cupcakes s vláčným těstem a hedvábným cream cheese krémem s bílou čokoládou jsou neodolatelným dezertem, který potěší oči i chuťové…
Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou omáčkou zachutná i…
Tradiční velikonoční uzená polévka je plná chutí nejen z uzeného masa. Oslavte svátek s lahodným pokrmem, který zahřeje srdce i žaludek. Je to nejen jídlo, ale také…
Mrkev je skvělá zelenina, ze které můžeme připravit i velice jednoduchý a osvěžující salát. Tenké proužky mrkve dochutíme kořením, česnekem a necháme naležet. Při…
Příjemně svěží salát z celeru s vejci a kuřecím masem je nejen lahodný, ale také plný bílkovin, vitamínů a vlákniny. Skvěle se hodí jako lehký oběd či večeře. Hotový…
Dobře vychucené kedlubnové zelí předčí i to klasické dušené či kysané. Skvělá přiležitost, jak zpracovat větší a lehce přerostlé kedlubny. Společně s měkkou a šťavnatou…
Domácí tatarka z kvalitních surovin bez zbytečných konzervantů chutná daleko lépe než kupovaná. Hodí se ke smaženým jídlům, grilovanému masu i do burgeru. Hotová je za…
Není nad poctivá domácí švestková povidla, ale jejich příprava je někdy až příliš zdlouhavá. Proto pro vás máme snadný recept na povidla pečená v troubě. Žádné dlouhé…
Vepřový bůček má v české kuchyni své stále místo. Pomalu pečenému šťavnatému bůčku odolá opravdu málokdo. Klasické zelí vyměňte za zelí z cukety, které je jemné a chutné…
Kombinace červené řepy, křupavého zelí a cibule je rovnicí pro potřebný přísun vitamínů. Pokud tuto trojici máte rádi, připravte si zásobu barevné, křupavé a zdravé…
Aspik s vajíčkem je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. V barevných vrstvách se snoubí sýr, šunka, zelenina a vajíčko, zalité jemným želé. Výsledkem je svěží,…
V každé rodině se traduje ten jediný a správný recept na sladkokyselé okurky. Dejte šanci složení surovin osvědčenému v rodině autorky. Možná se tento postup stane…
Ať už se vám papriky urodily na zahrádce, nebo jste je výhodně nakoupili v obchodě, připravit z nich můžete skvělou zavařeninu. Barevné kousky stačí proložit pikantní…
Poctivá polévka, která má takovou sílu, že s klidem zastoupí i hlavní jídlo. V jednom hrnci se spojí kysané zelí, brambory, kořenová zelenina, houby, fazole a smetana v…
Lahodné jídlo, které provoní celý dům. Pečená kachní stehna okořeňte kmínem a pečte dozlatova. V kombinaci se smetanově krémovými kedlubnami jde o dokonalé jídlo. Stačí…
Čerstvá směs zeleniny, jako jsou rajčata, okurky, papriky a zelné listy, je dokonale doplněna pikantní octovou zálivkou, která zvýrazní jejich přirozenou chuť a přidá…
Hledáte netradiční, ale lahodné pohoštění pro slavnostní příležitosti? Dortíky z vaječné tlačenky spojují jemnou chuť vajec, majonézy a zeleniny do elegantních mini…
Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a…
Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí. Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky. Po…
Cibuli najemno nakrájenou osmahneme na oleji do zesklovatění, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a trochou podravky. Zalijeme…