FIT chleba
Recept ještě nebyl hodnocenNabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…
Vykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je…
Zapneme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme vše sypké, v menší misce vše tekuté. Přelijeme tekuté k sypkému a dobře promícháme, vlijeme na…
Králíka rozporcujeme a přes noc marinujeme v nálevu, který přpravíme takto: přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou…
Červenou řepu omyjeme, neloupeme a dáme ji vařit vody do změknutí (20-40 minut). Ohřejeme si zeleninový vývar, nebo dáme vařit vodu. Na oleji necháme zesklovatět…
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. 6 překrojte na 1/2, jedno nakrájejte na kostičky. Šunku vcelku nakrájejte na kostičky asi 0,3 x 0,3 cm.Moravanku slijte a nálev dejte…
Tofu nakrájíme na kostičky. Houby většinou seženeme sušené, takže je předem namočíme (já jsem je vynechala). Zeleninu, namočené houby a zázvor nakrájíme nebo nasekáme v…
Všechny uvedené suroviny důkladně promícháme až se vše rozpustí. Vyrobenou zálivku promícháme se salátem dle vlastní chuti.
Nálev svaříme sladkokyselý, podle některého oblíbeného receptu (třeba jako na okurky). Pokud máme, použijeme bílý ocet (není podmínkou) nebo zředěnou octovou tresť, aby…
Dáme vařit nakrájené zelí, nastrouhanou mrkev, sůl, kmín, brambory nakrájené na kostky a kousek masa nebo kůže (nebo co máme).Když jsou brambory už skoro uvařené,…
Prso nakrájíme na proužky velikosti sousta, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.Mrkev a celer nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme,…
Pomazánky jsou oblíbenou součástí jídelníčku mnoha rodin. Ke snídani, svačině či večeři. Vajíčková patří mezi oblíbené nejen po Velikonocích. Každá domácnost má svůj…
Maso nakrájíme na nudličky nebo kostky a ty smažíme na oleji na nepřilnavé pánvi.Pak přidáme 3 cm dlouhé kousky česnekových výhonků, zakápneme sójovou omáčkou, lehce…
Maso nakrájíme na plátky, po stranách nařízneme aby se maso nekroutilo. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo, nakrájenou…
Uvařenou řepu oloupeme a nastrouháme. Přidáme Nivu a promícháme.Uděláme dresink smícháním jogurtu, česneku, octa, soli a pepře.Dresinkem přelijeme řepu s Nivou a necháme…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Koleno vaříme nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 40 minut.Pak jej vyjmeme a do silného vývaru přihodíme asi 2 hrsti překrájeného kysaného zelí a 2 lžíce octa.Necháme…
Nejprve uděláme salát, aby se chutě rozležely cca 1 hodinu předem. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme do mísy na asi 5 mm plátky,…
Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou…
Zeleninový salát z rajčat a paprik je naprostá letní klasika. Podává se jako samostatný pokrm nebo jako příloha. Čím a jak moc salát dochutíte, záleží jen na vás. Ale…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Chuťovku ze známého fast food řetězce můžete snadno připravit i u vás doma. Tento kus hamburgeru bude o něco vyšší, než jak je známe. Dovnitř totiž dáme dvě masové…
Očistěte houby a nakrájejte je na menší kusy. V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm houby orestujte spolu s kmínem.Vše zalijte vývarem a přidejte oloupané brambory…
Zavařená čalamáda z hub doplněná o barevné papriky bude v zimě vítaným zpestřením našich pokrmů, neboť má široké uplatnění. Hodí téměř ke každému hlavnímu jídlu jako…