Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 20 minut Saláty 3 názory

Suroviny

50 g baby špenátu
80 g uvařené červené řepy
2 plátky schwarzwaldské šunky
1 vejce
sezamová semínka
naklíčená řeřicha
ocet
Zálivka:
1 lžíce olivového oleje extra virgin
1 lžička citronové šťávy
1 lžička javorového sirupu
Sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dejte vařit vodu na zastřené vejce. Hladina vody nesmí být moc vysoko, vejce se po vlití do vody nesmí rozbít. Když přijde voda k varu, přilijte ocet (na 0,5 l vody asi 1,5 lžíce octa). V hrnci udělejte pomocí nože vír a vejce vyklepněte doprostřed. Vařte 4 minuty, poté vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte jej do misky se studenou vodou.

  2. Červenou řepu nakrájejte na slabší plátky. V mističce vymíchejte suroviny na zálivku a asi 2/3 vlijte ke špenátu, zlehka promíchejte (nejlépe rukama nebo použijte dvě lžíce) a přidejte řepu.

  3. Salát rozložte na talíř. Doprostřed složte dva plátky masa. Na šunku položte vejce. Salát polijete zbytkem zálivky, posypte semínky a řeřichovými klíčky.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Tématické fráze: jak dlouho vařit zastřené vejce salát se špenátem a vejcem salat s vejcem a špenátem schwarzwaldská šunka salat zastreny vejce salát se ztraceným vejcem a tatarkou jak dlouho varit zastreny vejce zastřené vejce jak dlouho vařit salat se spenatem a varenymi vejci recepty ze schwarzwaldské šunky salát se špenátem schwarzwaldské salát z červené řepy + šunka salát se špenátem vejcem