Červená řepa místo zelí a vepřové

Drahos z kamene Kuchař: Drahos z kamene

Doba přípravy: 45min 2 porce Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

řepa sterilovaná
3 cibule
hladká mouka
ocet
kmín
vepřové maso
paprika mletá sladká
pepř
sůl
voda
vývar
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu restujeme dozlatova. Pak přidáme sterilovanou řepu i s nálevem. Dusíme pod pokličkou doměkka.

  2. Přidáme kmín, dochutíme podle vlastní chuti - sůl, kmín ocet. Zahustíme hladkou moukou bez vody, zaprášíme a zamícháme.

  3. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Na rozehřátý hrnec nalijeme olej orestujeme cibuli a dáme zatáhnout maso. Posypeme paprikou a podlijeme vývarem, dusíme do měkka, přidáme česnek, nakonec zahustíme moukou a vodou.

  4. 20 minut povaříme, aby se ztratila moučná chuť.

Poznámka

Vepřové můžete i upéct v troubě na cibuli a česneku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červená řepa místo zelí a vepřové

  • casino casino

    No, dělávám kedlubnové zelí, dýňové zelí ale zelí z řepy jsem ještě nevařil:-)
    Řepa:
    "Zahustíme hladkou moukou bez vody, zaprášíme a zamícháme"
    Obyčejně se píše: Zaprášíme moukou, zamícháme a povaříme.
    Já zelí zapráším, přiklopím poklicí a teprve až mouka zvlhne, tak zamíchám a nechám zadeklované povařit za občasného zamíchání.
    *****
    Maso:
    " 20 minut povaříme, aby se ztratila moučná chuť"
    Jj, takhle se to píše všude možně;-)
    Já vařím jenom 10 minut a stačí to:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tez "zeli" bych doporucila, po zapraseni moukou a zamichani, dobre provarit.....

    Odpovědět

  • Drahos z kamene Drahos z kamene(autor receptu)

    MajaV:DÍK za hodnocení.... jsem stejného názoru :-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Zajímavý recept:yes:
    Když se vezme řepa kupovaná, tak ta je tvrdá dost, klidně bych ji ještě podusila. A napadá mě, že červené zelí ke kachně dělá dost lidí tak, že dusí zelí ze sklenice a to je taky už sterilizované.

    Odpovědět

  • Drahos z kamene Drahos z kamene(autor receptu)

    Děkuji za zajímavé názory at vás síla provází:-D;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Možná bys měl na konci receptu dopsat, že po zahuštění šťávy masa je třeba mouku 20 minut provařit, aby se ztratila moučná chuť;-)

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    Dělala jsem zelí ze syrové řepy,bylo moc dobré,myslím že zavařenou je lepší sníst tak jak je ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Souhlas s Terezkou, vždyť dusit steril. řepu, tak je z toho kaše... a navíc se zbaví už úplně všech zbylých minerálů a vitamínů, navíc chuťově nic moc. Čerstvá je určitě lepší:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Na takúto úpravu by som použila surovú cviklu a dusila ju veľmi kratúčko. Niekoľko minút, 3 - 4. Sterilizovaná cvikla je mäkká, ešte ju dusiť domäkka?

    Odpovědět

Tématické fráze: zelí z červené řepy červená řepa jako zelí červená řepa recepty červená řepa a vepřové zelí z červené řepy recept zelí s červené řepy kachna s červenou řepou recepty vepřový vývar s červenou řepou řepné zelí recepty červená řepa a vepřové maso veprove maso a cervena repa sterilizované zelí z červené řepy recepty s červenou řepou kyselé zelí z červené řepy dela cervene zeli v sklenici steril cerv repa co místo zelí zeli ze sterilovane repy jak se dělá zeli ke kachně řepa v troubě pomalu

Zapomněl/a jsem heslo