Kuřecí gyros v rýžovém obalu
Recept ještě nebyl hodnocenZ ingrediencí na marinádu připravíme ve větší míse směs, dokonale promícháme a vložíme do ní očištěná, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Přikryjeme fólií a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z ingrediencí na marinádu připravíme ve větší míse směs, dokonale promícháme a vložíme do ní očištěná, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Přikryjeme fólií a necháme…
Maso očistíme od případných blan, osušíme papírovou utěrkou, mírně osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odpočinout a zatím připravíme zeleninu.Zelenou část z…
Neradi stojíte dlouhou dobu u plotny, ale i přes to chcete uvařit chutný a výživný oběd? Vyzkoušejte tyto těstoviny se sušenými žampiony a kousky kuřecího masa. Vše…
Troubu zapneme na 200 °C.Všechnu zeleninu a sýr nakrájíme na tenké nudličky asi 6 cm dlouhé, vše přidáváme postupně do misky. Nakonec přidáme aromat a klíčky. …
Fazole namočíme na minimálně 6 hodin.Pak fazole uvaříme do měkka, trvá to cca 30-40 minut. Ke konci vaření fazole osolíme.Zeleninu nakrájíme, nebo nastrouháme na…
Troubu předehřejeme na 200 °C.Na plech položíme alobal a do něj vložíme všechen česnek rozebraný na měsíčky a zakápneme 1 lžící olivového oleje. Alobal zabalíme a…
Prsa rozkrojíme podélně na poloviny, abychom měli 4 kusy.Zlehka naklepeme přes fólii a osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Pak maso obalíme v hladké…
Špenát omyjeme a necháme okapat.Rajčata překrájíme na půlky, cibuli na měsíčky a se špenátem promícháme.Šunku překrájíme na kousky a srolujeme do ruličekPřipravíme…
Zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme nasekanou cibulku a promícháme.Přilijeme metličkou rozšlehaná vejce, sůl, pepř, rýži a kdo chce, přidá…
Maso nakrájíme na velmi malé kousíčky a promícháme se solí, pepřem a olejem.Kuskus připravíme podle návodu na obalu; nebo - syrový kuskus promícháme s olivovým olejem za…
Umletím hovězího masa se vyhneme jeho dlouhé úpravě. Na špejli působí válečky mletého ochuceného masa přelité pestem z medvědího česneku velmi efektně. Doplněny pečenými…
Připravte si pesto provoněné jarní bylinkou, medvědím česnekem. Získáte tak skvělého univerzálního pomocníka, který dodá zajímavou chuť a aroma například těstovinám,…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Nové brambory mají sezonu zejména na začátku léta. A zrovna léto vybízí k lehčím pokrmům. K takovým patří i tento svěží a lehký salát s lososem a křupavým zeleným…
Zeleninových salátů není nikdy dost. Připravit ho s jemnou hořčičnou zálivkou je otázka několika minut. Může posloužit jako skvělá příloha ke grilovanému masu nebo jako…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a v pare alebo v trošičke vody povaríme 3 minúty. Necháme vychladnúť.Kapustu nakrájame na menšie časti a kapiu na malé kocky.Do misy…
Na mase z jedné strany uděláme hlubší zářezy do kříže (jako když nařezáváme kůžičku). Osolíme, opepříme a promneme rukou, aby se koření dostalo do zářezů.Poté maso…
Salát natrháme na kousky, smícháme s napůl rozkrojenými rajčátky a nakrájeným pórkem.Přidáme sůl, bylinky a zakápneme olivovým olejem. Vše promícháme.Nakonec přidáme…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Špenát preberieme, umyjeme, necháme odkvapkať. Tofu pokrájame na menšie kúsky.Prešľaháme olej s citrónom, korením, soľou a pretlačeným cesnakom. Tofu a špenát prelejem…
Rozpustíme v malém hrnku 50 g másla a odložíme stranou. Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou.Do odměrky…
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Prudce opečeme v rozpálené pánvi na oleji, přidáme nasekaný česnek. Necháme rozvonět a vsypeme nerozmraženou směs…
Z knedlíku ukrojíme 1 silnější plátek. Na malou pánvičku dáme trochu olivového oleje a knedlík z obou stran usmažíme jako topinku do zlatovaVejce rozklepneme do větší…