Smažená pýchavka s uzeným sýrem a Vysočinou
Recept ještě nebyl hodnocenPýchavku očistíme od vrchní slupky, kterou sloupneme.Nakrájíme kolečka nebo tvary tak, jak nám to vychází, podle tvaru pýchavky, zhruba 7 mm hrubé. Každý plátek jemně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pýchavku očistíme od vrchní slupky, kterou sloupneme.Nakrájíme kolečka nebo tvary tak, jak nám to vychází, podle tvaru pýchavky, zhruba 7 mm hrubé. Každý plátek jemně…
Nejprve připravte posypku. Do misky nasypte mouku, mák, cukr a máslo. Ze všech surovin vytvořte posypku a tu zatím uložte do lednice.Na koláč připravte mísu a do ní…
Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.Cibuli a zeleninu…
Všechny suroviny dáme do vyšší užší sklenice (nebo vyšší nádoby od tyčového mixéru).Vložíme tyčový mixér, zapneme a asi 10 sekund mixujeme naplno. Přitom pomalu jezdíme…
Všechno důkladně promícháme a nalejeme na pekáč vyložený papírem na pečení. Piškoty slepíme meruňkovou marmeládou. Kapučíno smícháme s rozpustnou kávou a zalejeme…
Změklý tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Po jednom přidáme vejce a vždy zašleháme. Pak přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do…
Uvarenu bielu fazulu nechame vychladnut a vyberieme z vody , v ktorej sa varila. Cibulu , papriku, redkovku osupeme a nasekame na velmi malicke kocky. Nasekame aj…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 1 cm silné medailonky. Hranou ruky je jemně naklepeme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a necháme odpočinout.Uzený špek…
Z bílků vyšlehat pevný sníh s půlkou cukru, s druhou půlkou cukru vyšlehat žloutky, přidat k nim olej, nakonec sníh a žloutky smíchat vařečkou. Pozvolna vmíchat mouku a…
Jednoduchý, nenáročný ale dobrý moučník, který vám nezabere moc času. Pokud se vám nechce Salko vařit, je dnes možné si ho již zkaramelizované koupit. Pak jen stačí si…
Rychlé jídlo z kuřecího masa s jemnou kari omáčkou na vás čeká pokud budete následovat tento recept. Doplňte pokrm oblíbenou přílohou a jídlo bude do hodiny na stole…
Takto pomalu pečené vepřové maso není po upečení vysušené. Maso je možné i prošpikovat slaninou, omáčku můžeme doplnit zelenou paprikou, rajčaty a kyselou okurkou.…
Už vás nebaví péct stále dokola mramorovou bábovku a hledáte něco nového? Máme pro vás recept na bábovku s karamelem. Nádherně voní a ta barva je zkrátka úžasná. Chuťově…
Pokud k obědu připravíte vepřovou směs na srbský způsob, určitě nešlápnete vedle. Příprava není nijak složitá a tak tento sytý a chutný pokrm zvládnou uvařit i…
Proč utrácet za drané ochucené omáčky na přípravu pizzy, když jejich příprava je tak snadná! Navíc je možné si udělat větší množství a na kratší dobu je mít připravené v…
Jednoduché tenké placky z bramborového těsta jsou známé například pod názvem laty, lokše či patenty. Tyto placky můžeme podávat naslano i nasladko. Výborné jsou plněné…
Vietnamské jarní závitky připravíme ze zeleniny a hub, které nakrájíme na tenké nudličky, a zabalíme je spolu s nudlemi do rýžového papíru. Dokřupava osmažené závitky si…
Rychlovka k obědu nebo k večeři, na kterou můžete upotřebit i zbytky z předešlého dne. Rýži orestujeme zprudka s kořením a zeleninou a nakonec k ní přidáme i kousky…
Malé dozlatova a dokřupava osmažené bramboráčky má rád skoro každý. Ochutnejte je i v trochu jinak dochucené verzi - s čerstvými bylinkami, sýrem a šunkou. Jsou skvělé…
Rychlé jídlo na které budete potřebovat pár surovin a chvíli času. Jako přílohu si připravíme osvěžující okurkový, nebo hlávkový salát, případně nějakou jinou dobrou…
Kuřecí maso se krásně snoubí s chutí čerstvých rajčat a roztaveným sýrem. Tento recept je ideální volbou pro rychlou večeři či oběd, kdy chcete připravit něco chutného a…
Thajsko se pyšní jednou z nejlepších světových kuchyní. Thajská jídla jsou většinou lehká, kořeněná a velmi pikantní. Mnohými chutěmi i ingrediencemi se podobá se…
Pod názvem policejní čalamáda se ukrývá recept na okurkovou čalamádu, která svojí chutí nápadně připomíná okurkový salát, ale díky pepři má ostřejší chuť. Využijete ji…