

Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Suroviny 4 porce
- 500 g kuřecích stehen bez kostí a kůže
- 300 g Gazdovské slaniny
- 6-10 velkých stroužků česneku
- 6 velkých cibulí
- sůl
- pepř
- mletá pálivá paprika
- Na přílohu:
- brambory
- 2 cm plátek másla
- 1 velká cibule
- 2 pl oleje
Postup přípravy receptu
Zapneme si na rozehřátí troubu a připravíme zapékací mísu s víkem, pokud nemáme tak pekáček a alobal na přikrytí.
Maso opláchneme a po obou stranách mírně osolíme a lehce poprášíme paprikou. Pokud máme slaninu s kůží, tu odřízneme a slaninu nakrájíme na širší plátky.
Cibuli a česnek oloupeme, česnek nakrájíme na hrubší plátky, cibuli nakrájíme na široká půlkolečka a pouze cibuli vložíme do připravené zapékací mísy. Nakrájenou slaninu dáme do rozehřátého hlubšího rendlíku osmahnout na 4minuty, pak přidáme plátky česneku, zamícháme a 2minuty orestujeme.
Takto orestovanou směsku vlijeme do mísy s cibulí, mírně opepříme, osolíme zarovnanou kávovou lžičkou soli a důkladně promícháme.
Nahoru rozložíme připravené maso, trošku ho vtlačíme do cibulové směsi, přiklopíme víkem (alobalem) a v předehřáté troubě pečeme na 3/4výkon 30mintu.
Poté troubu ubereme na minimum, víko odstraníme a odkryté maso necháme 20minut dopéct.
Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory, do scezených přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji v hlubším kastrůlku osmažíme dozlatova. Na velký plýtký talíř naservírujeme kopečky brambor, ozdobíme osmaženou cibulkou, přidáme upečené maso s cibulovou šťávou a můžeme podávat. Já jsem ještě pro barvičku trošku posypala čerstvým najemno nakrájeným pórkem.
Poznámka od kuchařky
Takto připravené maso je velice jemné,šťavnaté a chutné. Podlévat při pečení není třeba, velké množství cibule pustí dostatečné množství tekutiny. Maso si můžeme před pečením okořenit kořením,které máme rádi, nebo stačí jen osolit a mírně opepřit.Slaninu můžeme použít libovolnou, pokud žádnou nemáme, nahradíme pikantnější klobáskou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
-
lubinka: Děkuji za milý komentář a pochvalu
Velice mě to potěšilo
-
dokonalý receptík, šťavnaté masínko, šťávička luxusní, vynikající oběd,
, přidávám další bod
. Na vaše recepty Anno se člověk muže vždy spolehnout
-
Nikina:Nikoušku,mám radost,že jsi můj rcp vyzkoušela
a ještě větší,že chutnalo
Děkuji i za krásnou fotku
-
Drahouši, nedávno na mne vykoukl z náhodných tento Tvůj receptík, dnes jsem realizovala, je to jídlo přesně dle našeho gusta
Posílám důkazní foto a veliký bod
-
Alexiss:my také
Díky za zájem
-
Tak toto bychom mohli.
-
Děkuji za komentáře a hodnocení
Petoldy Tobě velké díky za moc povedené fotečky a za vyzkoušeníMáš to krásně upečené a jsem ráda,že jste si pochutnali
-
Povedená fotka a toto bych neodmítla.
-
Hodně slaniny a cibule, to je moje
-
tak jsem napsala komentář a nějak se tady neobjevil, tak doufám že ho tu pak nebudu mít 2x
dnes jsme měli tuto dobrotu k obědu, je to skvělé, jen jsem si upravila dobu a teplotu při pečení, kvůli barvičce
, posílám 15. bodík
a dovoluji si přidat fotečky
-
mňamka
-
Za milé komentáře a bodíky děkuji
-
Takhle na přírodno mám masíčko ráda
-
já mám takový hlad, došla jsem z práce, Aničko, kd jsi???
-
To vypadá moc dobře....
no a teď mám jít spát, to je tedy dobrý, to zase neusnu