Matcha-tea tiramisu
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické italské tiramisu s příchutí kávy, můžete nahradit krásně zelenou a lahodnou variantou se zeleným čajem matcha. Matcha má spoustu zdravotních benefitů, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické italské tiramisu s příchutí kávy, můžete nahradit krásně zelenou a lahodnou variantou se zeleným čajem matcha. Matcha má spoustu zdravotních benefitů, ale…
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory…
Kdo by nemiloval bramboráčky. V tomto receptu jsou ozvláštněny o přidaný jogurt a také aromatický libeček, který dodává nezaměnitelnou chuť. Křupavé, česnekem ovoněné a…
Kapustová polévka jako zelňačka je skvělá alternativa pro milovníky tradičních českých polévek. S podobnou kyselou a sytou chutí jako zelňačka, ale místo zelí se používá…
Dušená vepřová plec potřebuje čas, aby dokonale změkla. Odvděčí se vám ale výbornou chutí a skvělou šťávou, ve které se snoubí chutě zeleniny a hub. Dochucení sójovou…
Chcete upéct něco dobrého pro rodinu či přátele a chybí vám inspirace? Sladké chlebíčky jsou velmi snadné a navíc je můžeme uzpůsobit podle své chuti. Tento je díky…
Na křupavé a opravdu šťavnaté kuřecí paličky, obalené v kukuřičných lupíncích, nemusíte chodit do fast foodu. Připravit je můžete v pohodlí vaší kuchyně a zajisté si na…
Příprava marinovaného bůčku je časově náročnější, avšak nejvíce práce vám dá vyčkat na odležení hotového výrobku. Lahodnou odměnou za trpělivost vám bude perfektní…
Zapečené těstoviny jsou oblíbená dobrota, kterou můžeme pozměňovat podle své chuti a surovin v lednici. Tentokrát je připravíme s mletým krůtím masem a vařenou kapustou.…
Smažené bochánky, tedy koblihy, děláme nejčastěji na sklonku zimy, v období masopustu. Kynuté těsto smažíme v rozpáleném oleji a poté libovolně doplníme podle chutí.…
Recept na lahodné, rychlé a levné jídlo přijde vždycky vhod. Stačí krátce podusit kedlubnu se slaninou, smíchat se špeclemi a můžeme podávat. Kupované špecle lze…
Máte chuť na kousek dobrého šťavnatého masa? Pak ochutnejte tyto vepřové závitky. Skrývá se v nich lahodná náplň z mletého hovězího masa a klobásy. Pokrm podávejte s…
Kroupy patří mezi tradiční suroviny české kuchyně. Pokud si s nimi příliš nevíte rady, vyzkoušejte toto dobré a vydatné jídlo s kroupami a mletým vepřovým masem. Není to…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vodu (mléko), olej a promícháme, přisypeme kakao, kokos, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.Nakonec do těsta zlehka…
Pohanka je lehce stravitelná a obsahuje mnoho cenných živin. Při vhodné přípravě je velmi chutná. Připravit z ní můžeme například pokrm ve stylu rizota se zeleninovou…
Lečo je tutovka pro milovníky zeleniny. Vejce, správně usmažená, doplní zrychla orestovanou a lehce křupavou zeleninu, zbavenou přemíry vody. Jídlo je syté, chutné a…
Na dobrém guláši s knedlíkem a čerstvou cibulí si pochutná každý. Připravte podle našeho receptu tento opravdu snadný guláš z hovězích kostek. Chuť mu dodá mletá sladká…
Tvarohovo-jablečné smaženky jsou jednoduchý recept plný jemné chuti tvarohu a svěžesti jablek. Navíc jsou hotové během chvilky, jednoduché na přípravu, takže si je…
Jeden z tradičních a oblíbených českých receptů, se skvěle hodí k snídani, svačině nebo odpolední kávě. S lahodnou jemnou povidlovou náplní, budou výstavním kouskem na…
Připravte si jednoduchý a velmi lahodný pokrm z kuřecího masa. To stačí jen orestovat, zalít smetanou a dochutit hořčicí, čímž vznikne výborná omáčka. Pokrm podávejte se…
Rychlá a nadýchaná bábovka z hrnku je ideální volbou, když vás přepadne chuť na sladké. Stačí pár surovin, pár minut v mikrovlnce a lahodný dezert je na světě. Skvělá…
Špízy z bramborových knedlíků jsou originální a chutný způsob, jak využít oblíbené české knedlíky v netradiční podobě. Kombinuje opečené kousky knedlíků se slaninou,…
Dortovou formu (o půměru cca 15 cm) nebo menší pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 150 °C…
Jemné těstovinové plátky s bohatou vrstvou masové směsi a lahodné bešamelové omáčky se pečením propojí v dokonalý celek. Na vrchu nesmí chybět bohatá vrstva dobrého sýru.